Hartige hapjes voor de feestdagen – Deel 2

Zoals belooft komen we vandaag met de Hartige hapjes voor de feestdagen Deel 2. Hartige hapjes zijn altijd lekker niet alleen met de feestdagen maar ook voor tussendoor. B.v. als je een avondje met vrienden hebt afgesproken en er een gezellig avondje van wilt maken, of met een familie – brunch dan doen de hartige hapjes het ook altijd goed. En het voordeel ervan is dat je veel van te voren kunt klaar maken, ideaal.

Hartige hapjes voor de feestdagen

Omdat de feestdagen er aan komen dachten wij het is wel leuk om jullie te laten zien wat voor hapjes je kunt maken en zo kunnen jullie wat inspiratie op doen.
Deel 1 van de Hartige hapjes voor de feestdagen vonden wij een succes, maar deze lijst aan hartige hapjes zijn zeker net zo,n succes.
Daarom willen wij de Bloggers weer bedanken voor alle lekkere recepten.
Wij wensen jullie veel plezier met het lezen en het bekijken van deze heerlijke recepten van deze Hartige hapjes.


Griekse gehaktballetjes

Deze Griekse gehaktballetjes met yoghurtdip zijn van de blog “Een lepeltje lekkers”. Deze Griekse gehaktballetjes zijn een goeie aanvulling voor de feesthapjes. Je kunt ze helemaal voorbereiden. Ze smaken verrassend en iedereen lust ze.

De yoghurtdip zorgt voor wat extra balans en frisheid om het geheel licht te houden.


Tortillachips met Guacemole en Garnalen met Chilisaus

Sandra van de blog “Culi-Sandra” heeft dit feestelijk hapje gemaakt. Sandra is dol op koken en bakken. Op haar blog vind je drie keer per week nieuwe recepten, handige tips, leuke restaurantjes en nog veel meer.
Dit lekkere hapje is een succesnummer voor op een feestje, een perfecte combinatie Tortillachips met Guacemole en Garnalen met Chilisaus, heerlijk en lekker simpel.


Pitten en Zaden Kaaskoekje met Boeren Trots Honing en Geitenkaas

Deze Pitten en Zaden Kaaskoekje met Boeren Trots Honing en Geitenkaas is van de blog “Cultfood”
Het is een blog voor moeiteloos koken voor elke dag.
In haar recepten gebruikt ze veel groenten en fruit in combinatie met kaas en tuinkruiden, die ze met veel plezier in haar kruidentuintje onderhoud.
Deze kaaskoekjes zijn lekker knapperig, broos en hartig. Dus perfect voor de feestdagen.


Mini Quiches met Zalm en Broccoli

Deze Mini Quiches met Zalm en Broccoli zijn van de blog “Janna”.  Als Janna niet in de schoolbanken zit is ze het liefst op ontdekkingstocht, ze houdt van reizen, wandelen, mooie plekjes ontdekken, fotograferen en nieuwe dingen proberen. Haar blog gaat vooral over reizen, lifestyle en recepten.
Deze Quiches zijn zowel warm als koud lekker. Je kan ze daarom een dag van te voren maken.
En hou je niet van broccoli, met spinazie zijn ze ook lekker.
Je kunt de Quiches maken zoals jij ze lekker vindt.


Kalfstartaar met een Panna Cotta van Père Joseph

Myriam van de blog “Hap-en-Tap” heeft deze Kalfstartaar met een Panna Cotta van Père Joseph gemaakt.
Deze duizendpoot is regelmatig te vinden in de keuken. En aangezien ze ook graag schrijft lag de keuze om een blog te starten voor de hand.
Is dit hapje geen plaatje, dit ziet er wel heel professioneel uit maar volgens Myriam kunnen wij dit allemaal maken, dus ik zeg proberen dan maar.


Pita Pizza's

Deze Pita Pizza’s zijn van Karen van de blog “Karenz”. Dit is een life ( style ) blog waar je kunt lezen over uiteenlopende onderwerpen die haar bezig houden.
Pita Pizza’s zijn heel makkelijk om te maken en je kunt zelf bepalen wat je erop wilt doen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.


Hollandse Rillette van Poldergans

Jody van de blog “Ongewoon Lekker” heeft deze Hollandse Rillette van Poldergans gemaakt. Heerlijk voor op een toastje of stukje stokbrood.


Bladerdeeg Hapjes met Serranoham en pesto

Deze Bladerdeeg Hapjes met Serranoham en pesto zijn van de blog “Meisje Eigenwijsje”. Deze Lifestyle Mama blog is van Nicole ze heeft een passie voor schrijven. Ze wil een inspiratie zijn voor anderen. Ze blogt over het moederschap of haar reis naar een gezonder lichaam, maar juist ook lekkere recepten, diy’s en leuke uitjes. Deze bladerdeeghapjes kun je met de vulling eindeloos variëren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in het hapje. Maar deze combinatie is in ieder geval heerlijk!!!.


Dit is weer een mooie lijst met recepten voor Hartige Hapjes voor de Feestdagen vinden jullie ook niet?. Wij wensen iedereen veel plezier met het maken van eventueel deze lekkere hapjes.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

4 Reacties

  1. Nicole - Cookies & Carrot Sticks
    28 november 2017 / 6:35 pm

    Hmmm, ook alweer zo'h heerlijk lijstje. Ik wil ze allemaal wel eens maken!

    • Inge
      28 november 2017 / 8:10 pm

      Ja he Nicole echt weer heerlijke hapjes.

  2. cultfood.blog
    29 november 2017 / 5:15 pm

    Ha Elsa, leuk die verzameling in twee delen. Bedankt voor de vermelding van mijn kaaskoekjes. Het bericht is gedeeld op mijn Cultfood FB pagina.

    • ElsaR Blog
      29 november 2017 / 10:22 pm

      Leuk om te horen!! Graag gedaan Cora ☻ thaNKS!♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?