zondag 7 januari 2018

Fruit wat kan je ermee?! Met Natascha Van Mijn mama momenten blog - Rubriek nr.5 -

Ja ja ... wij gaan verder met onze rubriek, Fruit wat kan je ermee?!Vandaag is een mamablog. Een leuke en spontane mama die heel creatief is en dol is op fruit.Zij maakt vaak recepten met fruit. 

Helaas nog niet zo veel op haar blog,  "Mijn mama momenten" maar dat komt nog.Op haar blog kun je recepten vinden maar ook naai-ideetjes aanbevelingen en informatie.Wanneer zij heeft reageert op onze oproep om mee te doen aan deze rubriek heeft zij een bijzonder recept gekozen. Een recept met een verhaal. Maar wij zouden zeggen lees haar antwoorden en dan snappen jullie wat wij bedoelen.

Wil je net als Natascha Santes mee doen, klik hier voor de uitleg en vragenlijst.Heel veel plezier met lezen.Liefs Elsa & Inge
Mijn vragenlijst is:
⇨Jouw naam, leeftijd en waar ben je geboren?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn naam is Natascha, ik ben 36 jaar en ben geboren in Emmen.Hier woon ik al sinds een paar jaartjes niet meer, want nu woon ik met mijn lieve man in Vries. Niet lang daarna werd ik mama en stiefmama van twee kleine pientere meiden.
Ik ben graag lekker creatief bezig; dat kan op de naaimachine zijn, maar ook in de keuken.
Over al deze creaties en mijn mamaleven blog ik op ‘Mijn mama momenten’.


⇨Welk fruit vind je het lekkerste? en waarom?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik ben dol op fruit en vind ontzettend veel soorten fruit erg lekker. Het ligt er een beetje aan in welke bui ik ben denk ik. Ik vind exotisch fruit op zijn tijd heerlijk (helaas is dat vaak wel aan de prijzige kant), maar ik kan ook genieten van een simpel appeltje of peer als tussendoortje.


⇨Welk is je lievelings- fruit recept? en waarom?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als het om het verwerken in gerechten gaat, vind ik appel super. Appel kun je in zowel zoete als hartige gerechten gebruiken. En in combinatie met mijn favoriete groente is het fantastisch (dat is pompoen trouwens😉). Maar bij een appelomelet heb ik mooie herinneringen.
Dit maakte ik al toen ik klein was.
Wanneer mijn ouders iets aten wat ik echt niet lekker vond, maakte ik appelomelet voor mezelf.
Af en toe trakteer ik mezelf er nog op (als toetje of als tussendoortje) en voel ik me even weer dat kleine zelfstandige meisje wat het wel even zelf regelt.
Wat was ik toen trots dat ik dat kon. En na een paar keer het te hebben gemaakt, had ik zelfs geen recept meer nodig.
Maar door de jaren heen heb ik het recept aangepast zodat het iets meer bij mijn smaak past. Het is dus niet helemaal meer zoals vroeger, maar zeker niet minder lekker.Wat je nodig hebt:
1 scheut slagroom
1 vanillestokje
fijne suiker
1 limoen
4 eieren
1 appel
kaneel
peper
zout

Bereiding ⇰ klik hier

⇨Hoe heb je het voor het eerst geproefd/gemaakt?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toen ik klein was vroeg ik wat we gingen eten. Het antwoord beviel mij niet echt. En mijn reactie beviel mijn moeder blijkbaar niet. “Dan kook je maar lekker zelf”, was haar reactie.
Ik vond het prima…en mijn moeder stiekem ook wel. Samen keken we in kookboeken om iets op te zoeken wat ik zelf kon maken en wat ik wèl lekker vond. Het werd appelomelet.
Mijn moeder hielp mij met het aflezen van de maten en de rest deed ik zelf (tenminste, dat denk ik…maar misschien heeft ze nog wel meer gedaan want ik was best klein).

Natascha 🍌🍏🍐
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© ElsaRblog | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig