Zoete hartige schouderkarbonade voor op de BBQ – Hoofdgerecht.

Yes!!!Is tijd voor barbecue. Het is zo mooi weer in Nederland dat wij er echt van genieten. BBQ is één van ons lievelings gerechten in de Zomer. Buiten zitten met familie of vrienden is geweldig en dan lekker barbecueën maakt zo’ n dag helemaal perfect. Maar wat het nog specialer maakt is dit recept van schouderkarbonade met een zoete en tegelijkertijd een hartige smaak. Dit recept is van mijn (Elsa) man Camiel. Hij heeft dit recept gekregen van zijn moeder. Is echt super maar echt super makkelijk maar de smaak smaakt naar meer. Ik vind het jammer dat je het niet kan proeven via de fotos, maar de oplossing is om het zelf te proberen.

Het enigste waar je op moet letten is om het één dag van te voren in de marinade te zetten en dan is de smaak echt op zijn best. Wanneer ik de oproep zag voor  Foodbloggers Benelux, FOODBLOGEVENT JULI 2018, Thema’s Zoet Hartig Vlees of Vega/Fruit/Brood van de BBQ, daar was voor mij geen twijfel aan dat dit recept het ideale recept was op met jullie allemaal te delen. Is een super makkelijk recept dat weet ik maar is zonder twijfel vol van smaak. En daar gaat het mij om.

Zoete hartige schouderkarbonade voor op de BBQ - Hoofdgerecht

Als jullie dit recept een keer gaan maken laat het ons a.u.b weten . Wij zijn heel benieuwd. Ook leuk als jullie het op social media delen met #elsarblogBBQ.

Tip: Dit recept is lekker zo wel voor de Zomer als Winter barbecue.

Wil je meer inspiratie van bijzondere recepten, kijk snel op het Pinterest bord van FOODBLOG EVENT FB FOODBLOGGERS BENELUX  .


Wat je nodig hebt: voor 8 karbonade

8 karbonade

400 ml ± Curry kruiden ketchup

200 ml ± Ketjap Manis


Aan de slag:

Eén dag van te voren, doe je de schouderkarbonade in een diepe schaal. Niet vergeten om af en toe de schouderkarbonaden om te draaien in de schaal.

Nu breng je de Curry kruiden ketchup en de Ketjap toe op het vlees.

Het vlees moet helemaal goed bedekt zijn met de saus ( met een vork doe je een beetje roeren).

Laat in de koelkast staan tot het moment van serveren.

Als de barbecue klaar is leg je de schouderkarbonaden erop tot je ziet dat ze goed zijn. Niet vergeten om af en toe te draaien.

De schouderkarbonade zijn goed als ze een mooi glanzende bruine kleur hebben ( zie foto’s).

Heerlijk!!   Smakelijk eten!!

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?