5x selfcare momenten voor jezelf

5x selfcare momenten voor jezelf

Het leven is een drukke bedoening en hoe leuk je werk, vrienden, familie en hobby’s ook zijn, soms heb je een moment voor jezelf nodig. Dit is goed voor je mentale en fysieke gezondheid en helpt je tot rust komen. Daarnaast biedt het je de tijd om even rustig stil te staan bij je leven en de gebeurtenissen van de laatste tijd. Een moment voor jezelf nemen en goed voor jezelf zorgen is dan ook zeer belangrijk. Hieronder zetten we daarom vijf selfcare activiteiten voor je op een rij, zodat je eens goed de tijd kan nemen voor jezelf.

Verzorging

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk, zowel mentaal als fysiek. Combineer dit door eens een spa dag voor jezelf te plannen. Neem een dag, een dagdeel of een uurtje om te genieten van een warme douche of een heerlijk bad. Gebruik een haarmasker, gezichtsmasker en scrub je huid om je van alle dode huidcellen te ontdoen. Smeer jezelf daarna in met een heerlijke bodybutter en masseer je huidverzorging goed in. Door je huid te masseren stimuleer je namelijk de doorbloeding.

Lijstje samenstellen

Iedereen heeft wel een lied of een genre dat betekenisvol is of een positieve invloed op hen heeft. Ga daarom eens met een drankje zitten en stel je eigen muzieklijst samen. Kies een genre, gevoel of activiteit uit waar deze lijst door wordt geïnspireerd en voeg liedjes toe aan de lijst. Ga niet alleen voor al bekende muziek, ga juist ook op zoek naar nieuwe titels van je favoriete artiesten en nieuwe artiesten. Zo ben je even bezig met een rustgevende, inspirerende activiteit in plaats van je drukke leven.

Eigen hoogtepunt

Soms de tijd nemen om jezelf te verwennen en je lichaam beter te leren kennen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Zo maken je hersenen oxytocine aan, het gelukshormoon, wanneer je een hoogtepunt bereikt. Voor inspiratie kun je bijvoorbeeld een online of offline sex shop bezoeken waar je de perfecte toevoeging voor onder de lakens kan vinden.

Fijnproever

Jezelf culinair verwennen is ook een goede manier om even de tijd te nemen voor jezelf. Probeer eens in de zoveel tijd bijvoorbeeld een nieuwe wijn of kaas uit. Er is meer dan genoeg te doen op culinair gebied, zo kun je gerechten uit verschillende keukens maken of op zoek gaan naar snacks die je nog niet eerder hebt geproefd. Wat belangrijk is bij deze activiteit, is dat je echt de tijd neemt om iets uit te kiezen en stilstaat bij de smaak. Maak het een specifiek moment voor jezelf, niet een snack die je tussen de bedrijven door even in de auto opeet zonder het echt goed te proeven.

Uitproberen

In plaats van het eeuwige tv kijken of lezen kun je eens een nieuwe hobby uitproberen. Geef bijvoorbeeld een creatieve hobby zoals schrijven, schilderen of haken een kans. Niet zo’n fan van creatieve hobby’s? Probeer eens een spel te spelen, je kunt online bijvoorbeeld meer dan genoeg gratis games uitproberen. Ook offline zijn er meer dan genoeg spellen te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld puzzelen of een bordspel zoals Agricola of Vrijdag uitproberen.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, het gaat er om dat je genoeg tijd neemt voor jezelf. Of je nu een spa dag of een zelfverwenmomentje inplant, zolang je maar geniet van voldoende ‘me-time’.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?