Badkamer inspiratie: voor kleine en grote badkamers

Badkamer inspiratie voor kleine en grote badkamers

Het ontwerpen van een nieuwe badkamer klinkt misschien eenvoudig, maar door de vele mogelijkheden kan het een nogal overweldigende klus worden. Je kunt wel wat badkamer inspiratie gebruiken. 

Naast dat je vast een idee hebt voor wat je graag zou willen, moet dit ook nog allemaal mogelijk zijn. Als je weet wat de mogelijkheden zijn, kan de pret beginnen. Dan is het tijd voor het kiezen van de juiste inrichting, welke ook nog eens volledig voldoet aan jouw smaak.

 

Inrichtingstips voor kleine badkamers

Bij de inrichting van een kleine ruimte is het belangrijk om rekening te houden met de grenzen van de ruimte. Als de ruimte klein is, moet je proberen slim gebruik te maken door te kiezen voor andere meubels en combinaties. Zo is een bad in deze ruimte meestal niet handig. Kies bij kleine ruimtes daarom altijd voor een douche. Mocht een douche met douchewanden toch nog te veel ruimte in beslag nemen, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor douchewanden die je tegen de muren kan wegklappen.

Slim gebruik maken van de ruimte doe je vervolgens, door bijvoorbeeld in de hoogte te denken. Kies voor een smalle maar hoge kast voor je handdoeken en voorraad. En wil je graag een radiator? Dan is de keuze voor een kleine elektrische radiator aan de wand een slimme keuze. Maak daarnaast gebruik van ronde meubels en kies voor niet te veel spullen, dit laat de ruimte groter en rustiger ogen.

 

Inrichtingstips voor grote badkamers

De inrichting van een grote ruimte geeft je veel meer mogelijkheden. Afhankelijk van de ruimte kan je wellicht kiezen voor grotere of meerdere meubels. Toch is het belangrijk hier niet te ver in te gaan. Te grote meubels of te veel spullen, zorgen voor een onrustige look en komt het eindresultaat niet ten goede.

Kies bij grote ruimtes eerst voor de onderdelen die je per se wilt hebben. Denk aan een bad/douche, wellicht een toilet en een dubbele wastafel. Deze ruimte geeft je meer keuze, waardoor kiezen soms extra lastig kan zijn. Na deze keuze kan je zelf verder inrichten tot je de juiste balans voor jezelf hebt gevonden tussen te druk en te rustig.

 

Budgetvriendelijke badkamerverbouwing

Het ontwerpen van een badkamer vraagt de nodige moeite, zie voor meer informatie ook: Badkamer ontwerpen. De kosten voor een badkamerverbouwing kan flink in de papieren lopen. Toch kan je deze kosten flink beperken als je slim en voorbereid te werk gaat. Voor een budgetvriendelijke badkamerverbouwing doe je er verstandig aan om aanbiedingen voor meubels, materialen en tegels in de gaten te houden. Verschillende winkels hebben verschillende aanbiedingen, dus houdt meerdere winkels in de gaten.

 

Trends voor 2023

De trends zijn ieder jaar anders. De trends van 2023 zijn natuurlijke materialen, grote tegels en veel groen. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels en wasbakken van natuursteen. Maar ook planten zijn razend populair. Het geheel creëert een oase van natuur, met veel rust. Je kunt ook een kijkje nemen op badkamer trends van Baden+

Het inrichten van deze ruimtes is dus een veelzijdige klus. Zorg voor een goede voorbereiding, zodat je precies weet wat wel en niet mogelijk is. Vervolgens maak je een keuze voor de inrichting. Hierna is er werk aan de winkel en ga je op zoek naar de beste prijzen voor jouw materialen.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?