Den Haag Ik woon mooi, ik woon in Den Haag /24

Ik woon mooi, ik woon in Den Haag is deel 24 van de rubriek op ElsaRblog “ik woon mooi”. Anne-Marie is vandaag de gastblog. Ik vind Den Haag ook heel mooi. Vooral omdat het heel dichtbij de zee is. Als ik mijn identiteitskaart of paspoort moet verlengen, dan moet ik naar Den Haag, en geloof me dat is echt geen straf haha… Maar wie kan beter vertellen over haar stad als de bewoner zelf.

ik woon in Den Haag

Ik woon in Den Haag


* Wie ben je.

Ik ben Anne-Marie (53) en werk als zelfstandig communicatieadviseur/tekstschrijver en blogger. Op mijn blog www.myhappykitchen.nl deel ik lekkere recepten, reisverslagen en mijn passie voor (culinaire) geschiedenis. Ik ben bijna 30 jaar samen met de liefde van mijn leven en heb een zoon van 16. 

Haagse Harry en Anne-Marie

Haagse Harry en Anne-Marie


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Ik woon in Den Haag, mooie stad achter de duinen. Ik ben hier niet geboren (Westzaan) maar woon er inmiddels al ruim 29 jaar en voel me nu eigenlijk meer een Hagenees (Hagenaar?) dan een Zaanse. 


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Ik vind het heerlijk om te slenteren door de kleine straatjes rondom het Noordeinde en de paleistuinen. En ook de Dennenweg is favoriet. Hier vind je de leukste winkeltjes en lekkerste restaurantjes met vaak prachtige verborgen tuinen met terras. Het Mauritshuis en het naastgelegen Binnenhof zijn ook een must see wanneer je in Den Haag bent. 

 Den Haag: Binnenhof in Madurodam

Den Haag: Binnenhof in Madurodam


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Dat is natuurlijk de ligging aan zee. Zowel Scheveningen als Kijkduin zijn leuke en bekende badplaatsen (eigenlijk wijken van Den Haag) waar je je echt even op vakantie kunt wanen. Daarnaast vind ik het leuk dat Den Haag alle comfort en voorzieningen heeft van een grootstedelijke stad, maar aanvoelt als een groot dorp. Het is ook ontzettend groen! 

Haagse Skyline

Haagse Skyline

Ik vind het ook leuk dat je hier restaurants vind van zo’n beetje iedere wereldkeuken. Van Keniaans tot Armeens. 


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Winkelen, cultuur, natuur, strand, lekker eten, Den Haag heeft het allemaal. Hopelijk komt post corona ook de jaarlijkse kerstmarkt (Royal Christmas Fair) op de Lange Voorhout weer terug, een aanrader! 


*Wat is er zoal te doen.

Het binnenhof en het Mauritshuis zijn natuurlijk wel het meest bekend, maar is er zo veel meer te zien en te doen. Een kleine greep: 

Japanse tuin (maar een x aantal weken per jaar open in voor- en najaar) 

 Den Haag: Japanse tuin

Den Haag: Japanse tuin


Antiek- en boekenmarkt op de mooie Lange Voorhout. Iedere donderdag en van mei t/m september ook op zondag. 


Van Kleef distilleerderij historische winkel en museum, echt te leuk! 

 Den Haag: Van Kleef

Den Haag: Van Kleef


Een beetje buiten Den Haag (Wassenaar) vind je het mooiste moderne kunstmuseum van Nederland: Voorlinden. 

 Den Haag: Museum Voorlinden

Den Haag: Museum Voorlinden

Met kinderen kan ik Madurodam, Museon, Sealife, Gevangenenpoort en het pas geopende Lego Land van harte aanbevelen. 

Liefs
Anne-Marie


Wil je ook net als Anne-Marie meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?