Betaal ik te veel voor mijn zorgverzekering?

Betaal ik te veel voor mijn zorgverzekering?

Betaal ik te veel voor mijn zorgverzekering?

Betaal ik te veel voor mijn zorgverzekering? Goede zorg is belangrijk. Je moet lang zoeken om iemand te vinden die het daar niet mee eens is. Maar als Nederlanders zijn wij tegelijkertijd altijd op zoek naar de beste prijs. In combinatie met zorg levert dat vragen op. Aangezien het vervelend is wanneer je achteraf veel zelf betaalt terwijl dat eigenlijk onnodig was.

Of je te veel betaalt voor je zorgverzekering is deels afhankelijk van je eigen beleving. Is iets meer betalen het voor jou waard omdat je dan extra zekerheid hebt? Voor sommigen gaat dat zeker op. Terwijl anderen vooral op zoek zijn naar de laagste prijs. We gaan kort een paar punten langs waarmee je de vraag voor jezelf kunt beantwoorden.


Wat heb je echt nodig in je zorgverzekering?

De basisdekking is voor iedereen hetzelfde. In al het andere is er behoorlijk wat verschil. Handig, want daardoor heb je wat te kiezen. Draag jij een bril of vind je het belangrijk dat de tandarts vergoed is? Neem dat dan absoluut mee bij het maken van een besluit. Anderen maken regelmatig gebruik van behandelingen van een fysiotherapeut. De vergoeding daarvoor loopt eveneens sterk uiteen van zorgverzekering tot zorgverzekering.

De hoogte van het eigen risico en de zorgpremie


De hoogte van het eigen risico en de zorgpremie

Het minimale eigen risico bedraagt in 2022 nog steeds €385,-. Er is veel kritiek op het eigen risico. Maar in ieder geval is het al een aantal jaren niet omhoog gegaan. Die €385,- is dus minimaal. Je hebt de optie om dit vrijwillig te verhogen. Dat is mogelijk tot een bedrag van €885,-. Het voordeel is dat je maandelijkse premie lager is. Over een jaar bespaar je hierdoor potentieel €300,-.

Deze optie is interessant voor iedereen die weinig of nooit ziek is. Maar bedenk wel dat het onmogelijk is om te voorspellen of je in het komende jaar zorg nodig hebt.


Vergelijk ieder jaar zorgverzekeringen van verschillende aanbieders

In Nederland zijn er heel wat opties als het op zorgverzekeringen aankomt. Lang niet iedereen sluit ieder jaar een nieuwe af. Dat is ook niet nodig. Maar het is wel slim om aan het einde van elk jaar de opties door te nemen.

Je huidige zorgverzekering vergelijken is bijvoorbeeld aan te raden. Hierdoor weet je of deze verzekering ook in het komende jaar voor jou nog steeds de beste is. Bedenk goed dat switchen volkomen gratis is. Aan de hand van interessante promoties proberen aanbieders klanten te lokken. Door goed op te letten scoor je leuke extraatjes!

Pin: Betaal ik te veel voor mijn zorgverzekering

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?