Het belangrijkste gereedschap voor in de tuin

Het belangrijkste gereedschap voor in de tuin. Mijn vader is inmiddels 82 jaar en heeft altijd tuinen onderhouden. Zelfs nu nog gaat hij op pad om bij, zoals hij het zegt, “oude mensen” de tuin bij te houden. Hij neemt altijd zijn eigen gereedschap mee zodat hij nooit voor verrassingen komt te staan. En goed gereedschap is het halve werk.

Het belangrijkste gereedschap voor in de tuin


Het belangrijkste gereedschap;

Volgens hem zijn de snoeischaar en de heggenschaar de belangrijkste gereedschappen voor het werk in de tuin. Alleen daarmee kun je volgens hem een tuin onder controle houden. Hoe vaak ik met hem discussies heb gehad. Hij vond mijn klimop(Hedera) te groot en te wild, terwijl ik daar juist van hield. Een keer heeft hij zich niet in kunnen houden en tijdens mijn vakantie in het buitenland alles gekortwiekt.

Jaren later is mijn tuin op de schop gegaan en hebben we gekozen voor laagblijvende planten.

De klimop moest blijven omdat die dienst deed als tuinafscheiding met de buren. Maar die kleine planten mochten niet overwoekert worden door de klimop. Vroeger knipte ik weleens her en der een takje weg met een handheggenschaar maar daar kom ik nu niet meer mee weg. Er is zoveel aanbod dat je eerst eens goed moet kijken voor welke klus je de heggenschaar wilt gebruiken.

Heb je een grote of kleine tuin?


Gaat het om een hoge of lage haag of alleen om Buxus en gras? Heb je een grote of kleine tuin?

Voor echt grote tuinen met flinke hagen kun je voor een benzine heggenschaar kiezen. Wil je iets stiller werken kies je een elektrische maar bedenk dat je met het snoer iets beperkt bent in je bewegingsruimte. Ook moet je werken in de buurt van een stopcontact en heb je een verlengsnoer nodig. Als alternatief heb je de accu heggenschaar. Let hierbij wel op dat je accu van tevoren is opgeladen.

Heb je een iets grotere tuin kun je altijd nog een tweede accu aanschaffen. Er zijn zelfs accu’s die compatibel zijn met andere tuingereedschappen. Je hebt dan maar 1 accu nodig voor de verschillende apparaten. De zaagbladlengte is ook van belang bij aankoop van een heggenschaar. Om secuur te kunnen werken, gebruik je bij kleine hagen een zwaardlengte van 40 tot 54cm. Voor grotere hagen 55cm of meer. Welke heggenschaar is geschikt voor jouw klus?


Het regent in Nederland steeds vaker en harder.

Naast een heggenschaar heb ik ook meteen een waterpomp gekocht. Het regent in Nederland steeds vaker en harder. De afwatering in mijn tuin is niet optimaal, hierdoor staat het terras regelmatig blank. Met behulp van een waterpomp kun je het overtollige water op een snelle manier afvoeren en voorkomen dat het de berging of de huiskamer bereikt.

Het weer is aan het veranderen in Nederland. In de lente en de herfst kan het soms erg hard stortregenen. En in de zomer kan het soms meer dan een maand niet of nauwelijks regenen. Je gazon kan er soms droog bij liggen. Zorg ervoor dat je na een droge periode je gazon weer een boost geeft met gazon mest. Gazonmest kopen kan je tuin redden van beschadigingen en kale plekken.

 


Tip: Het belangrijkste gereedschap voor in de tuin

Volg:
Camiel Rooyakkers
Camiel Rooyakkers

Mijn naam is Camiel. Ik houd van schrijven, lezen, sporten, vakantie en vooral voetbal kijken en er over te discussiëren.

Find me on: Web | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?