De herfst: het moment voor je gazon

In dit artikel wil ik een aantal belangrijke praktische gazon tips geven. Het najaar en het voorjaar zijn de twee ideale momenten om een gazon aan te gaan leggen of je bezig te houden met gazononderhoud.

De herfst: het moment voor je gazon


Een grasveld aanleggen

Een prachtig dik vol groen grasveld aanleggen hoeft niet te moeilijk te zijn. Als je de juiste stappen goed volgt, heb je in een mum van tijd een mooi groen gazon.

Stap 1: Maak de grond schoon

Zorg dat je een gezonde en schone bodem hebt. Haal dus al het onkruid eruit, verwijder eventuele graszoden en zorg voor een gezonde bodem.

Stap 2: Egaliseren 

Als de bodem is opgeruimd moet je het gaan egaliseren. door de grond gelijk te trekken voorkom je dat je straks zit met een ongelijk gazon. Dat wil je namelijk niet.

Stap 2: De eerste bemesting 

Als de grond schoon & geëgaliseerd is, is het tijd voor de bemesting. Door meststofkorrels op de bodem te strooien zorg je ervoor dat de grasplanten het beter op kunnen nemen tijdens het ontkiemen. 

Stap 3: inzaaien met graszaad 

Voor het inzaaien van het gras is het allereerst belangrijk dat je op zoek gaat naar een juiste soort graszaad. Je moet onder andere rekening houden met zaken als:

  • De kwaliteit van het graszaad (1 jarig of meerjarig)
  • Wel of geen afsluitbare verpakking
  • Het doel van het graszaad: een siergazon of een speel & sport gazon? Lees hier een uitgebreide vergelijking van soorten graszaad.

Als laatste moet je goed sproeien. That’s it! Nu is wachten en zul je in een mum van tijd kunnen genieten van een prachtig groen gazon.

3 to do’s voor onderhoud van je gazon


3 to do’s voor onderhoud van je gazon

Als je al een gazon hebt, is het voor jou hét moment om een goede onderhoudsbeurt te geven zodat het goed de winter in kan gaan. Hier vind je 5 To do’s die je direct kan uitvoeren voor een mooi groen gazon in het najaar.

  • Verticuteren

Verticuteren is het verwijderen van onkruid, mos en dode grasplantjes. Door dit twee keer per jaar te doen zorg je ervoor dat je gras de ruimte krijgt om te groeien. 

  • Kale plekken bijzaaien

Na het verticuteren zul je merken dat er kale plekken in het gazon zitten. Die plekken zul je moeten bijzaaien met graszaad. Bij het kopen van graszaad is het belangrijk dat je rekening houd met de verschillende soorten graszaden. Vaak wordt het bijzaaien gedaan met een speciaal graszaad dat ontwikkeld is voor gazons met kale plekken. 

  • Geef een najaarsbemesting 

Je gazon heeft voeding nodig. het najaar is daarbij het moment om het te voorzien van de najaarsbemesting. Dit zorgt ervoor dat je in het najaar nog kunt genieten van een groen gazon, dat het sterk de winter in gaat en dat je in het voorjaar een sterker gazon dan ooit zult hebben. 


 het moment voor je gazon

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?