Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 39

Deel 39 van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? is vandaag aan de beurt. Het is heerlijk weer buiten het zonnetje schijnt. Denk dat we daar allemaal wel aan toe waren. Ik in ieder geval wel, geniet er volop van. Waar ik ook van geniet is om de verhalen te lezen van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Ook deze keer weer en graag wil ik aan je voorstellen Guiselaine van de blog wanderingguiselaine.nl.

Guiselaine houdt van reizen, wandelen en lezen. Op twitter en in haar echte leven praat ze dan ook volop over deze drie hobby’s. Ook organiseert Guiselaine twee keer per jaar een wandelvakantie op basis van het volgen van je dromen. Als je het leuk vindt om over de wereld te lezen mis dan vooral haar blog niet. Zeker de moeite waard.

Wil je ook net als Guiselaine  mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Hallo, ik ben Guiselaine Capella en ben geboren op Curaçao, Dutch Caribean. Ben op mijn 19e naar Nederland gekomen om te studeren en ook gebleven. En ben sinds augustus 2012 zelfstandig ondernemer. Ik geef cursussen Excel en WordPress. Daarnaast bouw ik WordPress websites, doe onderzoek en data-analyse. In 2018 ben ik begonnen met Wandelreizen van 5 dagen op de Waddeneilanden in combinatie met workshop Van dromen naar doen. Ik heb ook in samenwerking vorig jaar de app Reality Keeper ontworpen. Dus een bezig bij naast het reizen :-). Sinds augustus 2013 blog ik over reizen, leven en werk o.a. op www.wanderingguiselaine.nl.


*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ik heb nooit de behoefte gehad dat te tellen, maar ik kleurde online en offline wel een kaart in als ik naar een land was geweest. Ik heb veel landen bezocht, maar zou graag nog meer willen bezoeken. Afrika en Antarctica zijn de enige continenten waar ik nog niet geweest ben. Ik zou graag Rwanda en Namibië willen bezoeken. Verder staan nog veel Zuid-Amerikaanse landen op mijn wensenlijst en Bhutaan.


*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Het land dat het meeste indruk op mij heeft gemaakt is Nieuw Zeeland. Wat een mooie natuur, zo puur en onbedorven. Ik heb er 1,5 maand van mogen genieten. Vele wandelingen gemaakt en ook een treinreis door de Nieuw Zeelands Alphen gemaakt.

Door ook naar Christchurch te gaan besefte ik wel hoe machtig en heftig de natuur af en toe kan zijn door aardbevingen. In 2014 waren ze nog volop bezig met de opbouw na de aardbevingen in 2011. Verschrikkelijk.


*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Australië heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt als land. Zo immens, leeg en divers. In het noorden heb je de tropen en in het midden bij Uluru het rode zand en hitte en in het zuiden Kangaroe eiland met veel wilde dieren die los lopen.

Zo was er bij de Cottage waar ik wooffte een boom voor de deur waarin een koala moeder met kind zat. Iedere ochtend ging ik die even groeten. En overal kangoeroes. Wat zijn die dieren Suïcidaal zeg. Levens gevaarlijk hoe ze voor auto’s springen.


*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Moet een strand foto bij zonsopgang of ondergang zijn, want daar ben ik gek op en fotografeer ik bij iedere gelegenheid. Deze is genomen bij Komomo beach Curaçao bij zonsondergang. Het spel van de zonlicht is zo mooi.


*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Ik heb niet een land waar ik van denk wat afschuwelijk. Wel erger ik me aan de vervuiling op Curaçao en Nederland. Daarentegen is Singapore brandschoon. Er wordt gelukkig op Curaçao veel gedaan om het eiland schoon te houden. Zo is er een straat gekomen met de naam Houdt Curaçao schoon (In Papiamentu: Kaya Tene Korsou limpi). Bewustwording is nodig en misschien wel die hoge boetes van Singapore om Curaçao en Nederland net zo schoon te krijgen.


*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Hoog op mijn verlanglijst staan Chili, Bhutaan en Rwanda. Chili om de Atacama woestijn en Patagonië, lijkt me onwijs mooi. Bhutaan, ik wil weleens voelen wat het Bruto nationaal geluk in houdt. En Rwanda met zo’n geschiedenis wil je het land begrijpen.

Bedankt voor het lezen en volg mijn avonturen op mijn blog.

Sunny greets,
Guiselaine

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?