Fruit wat kan je ermee?! Met Nicole van Cookies & Carrot Sticks – Rubriek nr.7

Hoi hoi, allemaal ons rubriek Fruit wat kan je ermee?! heeft vandaag een speciale gast. Het is Nicole van de blog Cookies & Carrot Sticks.
Waarom is het speciaal, denken jullie… Nicole ken ik ( Elsa) in het echt niet persoonlijk maar wij volgen elkaar blogs al een tijdje en zonder uitleg, wij mogen elkaar wel, als ik dat mag zeggen. Daarom is het heel bijzonder om de antwoorden van Nicole te lezen.

Cookies & Carrot Sticks is een foodblog vol met favoriete recepten van Nicole. Haar recepten zijn makkelijk te maken. Nicole is dol op eten en probeert elke keer haar balance te vinden met gezond en soms minder ongezonde recepten, gelukkig heeft zij thuis drie vrijwillige proefkonijnen en dat is altijd handig!!!


Een bezoek op haar blog is zonder twijfel een aanrader en haar lievelings- recept ook ???. Wil je net als Nicole mee doen, klik hier voor de uitleg en vragenlijst. Heel veel plezier met lezen.

Fruit wat kan je ermee?! Met Nicole

Fruit wat kan je ermee?! Met Nicole


Mijn vragenlijst is:

⇨Jouw naam, leeftijd en waar ben je geboren?

Ik ben Nicole, 46 jaar jong (ahum) en ik ben in Duitsland geboren. Daar heb ik ook tot mijn 13de gewoond.

Daarna zijn we naar Nederland verhuisd.
Met mijn man heb ik ook nog tijdje in Denemarken gewoond, sinds bijna 6 jaar wonen we met ons gezinnetje met veel plezier in België. Of dat de allerlaatste woonplaats zal zijn, durf ik niet te zeggen. We zijn niet echt honkvast, dus wie weet
.


⇨Welk fruit vind je het lekkerste? en waarom?

Het allerlekkerst vind ik nog altijd rood fruit, zoals aardbeien, frambozen en andere bessen. Die vind ik puur ook zo lekker dat ik het bijna
zonde vind om ze ergens in te verwerken. Waarom weet ik eigenlijk niet. Denk de combinatie van zoet en soms wat zurig, de kleur en sappigheid.


⇨Welk is je lievelings- fruit recept? en waarom?

Ik heb niet echt één lievelings-fruit recept, ik vind zo goed als alles met fruit lekker. En ook al vind ik bananen om zo te eten eigenlijk
niet echt lekker (behalve als ze nog groen zijn), bak ik er heel graag mee. Het is een dankbaar ingrediënt, je kan het in zoveel bakrecepten
gebruiken. Je vindt dan ook veel recepten met banaan op mijn blog. Een recept wat een beetje per toeval is ontstaan en wat direct een favoriet is geworden (zelfs mijn bananenbrood hatende man was er weg van), is de banaan-hazelnoot-plaatcake, gemaakt met gemalen hazelnoten.

*Banaan-Hazelnoot-Plaatcake*

Wat je nodig hebt:

 • 2 medium (over)rijpe bananen (ca. 180-200g geschild)
 • 2 eieren
 • 1 tl vanille-extract
 • 60 ml hazelnootolie
 • 200 g gemalen hazelnoten
 • 2 tl bakpoeder
 • 4 eiwitten
 • Snufje zout
 • Optioneel: 50 g pure chocoladedruppels

Aan de slag: ⇒Klik hier


⇨Hoe heb je het voor het eerst geproefd/gemaakt?

Mijn allereerste bananenbrood, héél wat jaren geleden, was volgens een recept van Piet Huysentruyt. Helaas werd dat één drama. Daarna wilde ik eigenlijk geen bananenbrood meer proberen. Uiteindelijk toch een recept van een Amerikaanse blogster geprobeerd en ik was verkocht. Sindsdien zijn er dus heel wat recepten ontstaan. Dit specifieke recept kwam tot stand toen ik alles aan het klaarzetten was
voor wéér een bananenbrood. Toen ik wat ingrediënten bij elkaar aan het zoeken was, viel mijn oog op een zakje gemalen hazelnoten. En ik ben gewoon wat gaan proberen, met dit recept als resultaat.

Groetjes,

Nicole

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

6 Reacties

 1. Nicole - Cookies & Carrot Sticks
  19 februari 2018 / 7:23 pm

  Zo leuk om mee te doen! En wat een lieve woorden!! xxx

  • ElsaR Blog
   20 februari 2018 / 6:44 pm

   Super leuk om te horen dat jij het leuk vond om mee te doen. Graag gedaan xxx

 2. Kreanimo
  19 februari 2018 / 8:30 pm

  Leuk artikel. Nog niet meteen verhuizen hoor ?❤

  • Nicole - Cookies & Carrot Sticks
   20 februari 2018 / 6:42 pm

   Nee nee, hoor, Ilse, voorlopig geen plannen. Vind het wel gezellig in deze buurt 😀

  • ElsaR Blog
   20 februari 2018 / 6:46 pm

   Ja super leuk Ilse ☻ nee ik denk dat Nicole jouw niet meer kan missen … ☻☻☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?