Glazen potjes hergebruiken voor de badkamer

Glazen potjes hergebruiken voor de badkamer is mijn Diy voor je. In deze tijd van klimaatverandering en milieu onderwerpen, is het heel belangrijk om zelf iets te doen. Deze glazen potjes zijn er een mooi voorbeeld van dat alle kleine beetjes helpen om een betere wereld te maken. Iedereen heeft glazen potjes in huis.

potjes hergebruiken voor de badkamer

Glazen potjes van groenten, saus en drank zijn ideaal om op te pimpen en her te gebruiken. De glazen potjes die ik hier heb gebruikt voor deze diy, zijn van de tomaten saus die bij  pizzadeeg worden gebruikt. Ze zijn niet zo groot en zijn perfect om wattenstaafjes in te doen.

De rubber eendjes heb ik bijAction of Blokker gekocht. Ik weet het niet meer. Maar je kunt ook andere rubber of plastic figuurtjes gebruiken. Eigenlijk wat je mooi vind. Een kleine nepplant is ook mooi om op de deksel te plakken.

@elsarblog

Glazen potjes hergebruiken voor de badkamer. Tutorial op ElsaRblog #diy #diyproject #diyrecycle #glazenpotje #badkamer #craft #homedecor #eendjes

♬ Alle eendjes zwemmen in het water – Kinderliedjes Om Mee Te Zingen

Op de foto’s zie je dat ik een lijmpistool heb gebruikt, maar secondelijm is nog beter in dit geval. Blijft zeker vast zitten. Wil je af en toe veranderen, dan moet je zeker een lijmpistool gebruiken. Op die manier blijft het niet voor altijd vast. Om de glazen pot te openen moet je echt bij de deksel draaien en niet bij het figuurtje.

Diy Glazen potjes

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @elsarblog te gebruiken, dat zullen we echt superleuk vinden. Succes! En vooral heel veel plezier met het maken.


Wat je nodig hebt:

Glazen potjes met deksel

Lijmpistool of secondelijm

Rubber of plastic eendjes (blauw)

Spuitverf (blauw)


Aan de slag:

Om te beginnen maak je de glazen potjes en deksels goed schoon en droog.

Vervolgens spuit je de deksel met spuitverf in de kleur die je wil. Ik heb blauw gebruikt.

Laat goed drogen.

Om te beginnen maak je de glazen potjes en deksels goed schoon en droog.

Nu breng je lijm op de deksel en vervolgens plak je de eendje erop. Voor het beste resultaat is secondelijm het beste om te gebruiken.

Als de lijm droog is kun je de glazen potjes gebruiken.

Als de lijm droog is kun je de potjes gebruiken. Ik heb er wattenstaafjes in gedaan.


Diy Decoratie

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

 1. Goudsjeblom
  10 oktober 2021 / 11:30 am

  Wat is er duurzaam aan plastic kopen om iets te pimpen. ? Weinig lijkt me.

  • Elsa
   Auteur
   11 oktober 2021 / 9:36 am

   Nee, hoor. Mijn idee er achter is dat ik niks nieuws hoef te kopen om spullen van de badkamer in te doen. Het potje is van de tomatensaus en de eendjes of zoiets, heb je meestal van de kinderen. Ipv weggooien kun je het op nieuw gebruiken en hoef je geen nieuwe spullen te kopen. Alle kleine beetjes helpen. Zoals de reclame op televisie. Is mss niet veel maar is wel iets. Vind ik persoonlijk ☻

 2. johmar
  10 oktober 2021 / 4:09 pm

  Superleuk, maar het milieueffect zie ik niet direct ,omdat je de producten meestal wel nog steeds in plastic of andere overbodige verpakkingen moet aanschaffen.

  • Elsa
   Auteur
   11 oktober 2021 / 9:36 am

   Dank je! Ja dat snap ik. Maar zoals ik zeg, alle kleine beetjes helpen. Het potje van de saus had ik toch en op die manier hoef ik niks te kopen om de spullen van de badkamer in te doen. Dus minder kopen, minder plastic enz. te gebruiken. Dat is het idee er achter ☻ Hoe ik dat zie, natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?