Ik woon mooi, ik woon in Hoorn – met Mirjam deel 13

Vandaag deel 13 van Ik woon mooi, ik woon in Hoorn met in de hoofdrol Mirjam. Ze woont al vanaf haar derde jaar in Hoorn dus je kunt wel zeggen dat ze er het een en ander vanaf weet. En dat is ook zeker, zo laat ze jou zien wat er zoal te beleven is en dat Hoorn leuk is voor een dagje weg maar ook voor een weekend. In dit blog lees je er alles over.

Ook heeft Mirjam een persoonlijke blog namelijk ‘Een goed verhaal‘. Het is een verzameling van verhalen die ze graag wil vertellen. De blogs gaan over duurzaam wonen & leven, leuke diy’s, faitrade musthaves en leuke uitjes. Het is zeker een inspirerende blog, aarzel niet en ga er vooral even een bezoekje aanbrengen.

Mij heeft het vooral geïnspireerd omdat wij dezelfde muurkleur hebben in de woonkamer en door Mirjam zie ik nu wat er nog allemaal meer kan. Super leuk toch dat je door iemand een andere kijk op iets krijg. Hier word ik nou vrolijk van. Nou veel leesplezier en tot de volgende van Ik woon mooi, ik woon in….

Ik woon mooi, ik woon in Hoorn – met Mirjam deel 13

Wil je ook net als Mirjam Hart meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je. 

Mijn naam is Mirjam Hart. Samen met mijn vriend Bram en kinderen Noah (14), Eli (6) en Filou (3) woon ik in Zwaag, een dorp in de West-Friese gemeente Hoorn. Ik woon al vanaf mijn derde jaar in Hoorn en mijn kinderen zijn hier geboren.

Mijn naam is Mirjam Hart


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Op school leerde we in de Franse les de zin “J’habite `a Hoorn, pres d’Amsterdam. En zo voelt het ook. Ik vind het heerlijk om onze hoofdstad te bezoeken en het is fijn dat het gevoelsmatig om de hoek is. Maar hier in Hoorn (Zwaag) is er rust. Hoorn is niet heel groot. Volgens Google wonen hier ruim 73 duizend mensen.

Hoorn: oude haven

Hoorn: oude haven

Ik vind het vooral fijn dat het stadje in de zomer bruist en in de winter een beetje in winterslaap gaat. Heerlijk om nu lange wandelingen te maken door de binnenstad, waar de straten nu door alle maatregelen nog rustiger zijn dan normaal. Op verschillende plekken in de stad hebben ondernemers afhaalloketten gemaakt voor koffie en lekkers. Leuk om hier wat te halen voor je wandeling langs het Markermeer of de historische gebouwen in de stad.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Wat betreft eten en drinken: Bij de Bamboo Room kun je genieten van heerlijke vegan hapjes in een funky bohemian sfeertje. De Tuynkamer heeft een stijlvolle inrichting en hier kun je bijvoorbeeld genieten van een gezellige high tea of hun bekroonde appeltaart. Een ijsje bij Vivaldi als toetje is ook een aanrader.

 De bakker van Hoorn

De bakker van Hoorn

Onlangs is er een mooi boutique hotel geopend in de binnenstad van Hoorn. Onwijs mooi ingericht en zeker voor interieurliefhebbers een must om er te overnachten. Hier vind je mijn fotoverslag van boutique hotel Ysbrantsz in Hoorn.

In Schouwburg Het Park heb ik al heel wat leuke feestjes en toffe theatershows bijgewoond. En bij mooi weer is het heerlijk om met je voetjes in het zand te genieten van een drankje bij Oranje Buiten


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

Wat ik zo fijn vind aan Hoorn is dat je zowel de rust als de roering kunt opzoeken. In de winkelstraten domineren hier niet de fast fashion ketens, zoals Primark, H&M of Zara. Je vindt juist veel boetiekjes waar je echt nog goed geadviseerd wordt en om de zoveel meter is er wel een plek waar je kunt lunchen of een kopje koffie kunt drinken. Hoorn is perfect voor een rustig dagje uit.

Hoorn heeft een rijke historie en dat zie je op veel plekken terug. In de gevels van de gebouwen, maar ook aan de diverse monumenten.

Het beeld van Coen / Het Westfries Museum

Het beeld van Coen / Het Westfries Museum


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Een dagje Hoorn kun je op veel verschillende manieren invullen. Het is een leerzaam dagje weg als je de musea bezoekt of een toer met een gids boekt voor een historische stadswandeling.

Lekker winkelen en eten kan hier ook perfect. De stad is heel overzichtelijk en bijna alles ligt op loopafstand.

Het is ook een perfecte tussenstop als je West-Friesland wil verkennen. Van hieruit kun je ook een dagje Enkhuizen doen of een bezoek aan andere bekende hotspots in onder andere Medemblik.

Bovendien is Hoorn ontzettend fotogeniek!


*Wat is er zoal te doen.

Toeristische trekpleisters in Hoorn zijn de twee musea: Het Westfries museum en het Museum van de Twintigste Eeuw. Ook vertrekken mensen hier met de oude stoomtrein richting Medemblik.

Naast een stadswandeling is een rit met de watertaxi ook heel populair. Hoorn is ook perfect voor een dagje uit of een weekendje weg met de kids. Hier bundelde ik al eens mijn tips voor een bezoek aan Hoorn met kinderen.

Een bezoek aan Hoorn met kinderen.

Een bezoek aan Hoorn met kinderen.

Voor de liefhebbers: Er worden regelmatig rommelmarkten en kofferbak markten gehouden in deze regio en er zijn ook diverse leuke kringloopwinkels en antiekzaken.

Kortom: voor ieder wat wils, maar vooral voor de mensen die niet zo van grote mensenmassa’s houden.

Ben jij al eens in Hoorn geweest? Ik ben dan heel benieuwd wat jou is bijgebleven aan dat bezoek.

Liefs, Mirjam

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?