Ik woon mooi, ik woon in Eindhoven – met Camiel deel 17

Eindhoven! Ja, Ik woon mooi, ik woon in Eindhoven is vandaag met een hele speciale gast. Camiel is mijn man en samen wonen we in Eindhoven. Eerlijk gezegd ik heb in het begin dat ik hier kwam wonen, een beetje moeite gehad om me aan te passen. Ik heb heel lang in Helmond gewoond en dat vond ik prima. Verhuizen naar Eindhoven was voor mij een hele grote stap.

Ik vond de mensen in het begin heel veel op zichzelf. Gelukkig is dit gevoel helemaal veranderd en nu woon ik met heel veel plezier in deze bijzondere stad. Zoals mijn stiefzoon(Jordi) zegt niks is beter als Eindhoven. Dus langzaam begin ik ook te wennen en te geloven in die uitspraak haha… En nu naar de antwoorden van Camiel op mijn vragen.

Ik woon mooi, ik woon in Eindhoven – met Camiel


* Wie ben je. 

Mijn naam is Camiel Rooyakkers, ben 56 jaar, getrouwd met Elsa en woon al heel mijn leven in Eindhoven.

Camiel Rooyakkers

Camiel Rooyakkers


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Eindhoven is een bruisende stad met ongeveer 235.000 inwoners.

”Phanta Rhei” fontein

”Phanta Rhei” fontein

Je kunt de drukte op zoeken maar je kunt binnen 20 minuten de rust op zoeken in parken, natuurgebieden of kleinere dorpen zoals Nuenen of Geldrop.

Mariakapel Loostraat in Tongelre

Mariakapel Loostraat in Tongelre


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Voor eten en drinken kun je terecht op de Markt, het stationsplein of de Dommelstraat. Hier zijn talloze terrasjes en restaurants. Voor de jongeren is er het Stratumseind. Een straat met alleen maar barretjes en discotheken.


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

Eindhoven is een relatief jonge stad die vooruit loopt op het gebied van technologie. Dat was vroeger al met Philips en tegenwoordig met bedrijven zoals ASML, VDL, DAF en de Technische Universiteit Eindhoven(TUE).

Het Evoluon

Het Evoluon


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Eindhoven heeft een vrij compact gezellig centrum, ideaal om een dagje te winkelen, lekker een terrasje te pakken of heerlijk uit te eten.

Swing (kunstwerk)

Swing (kunstwerk)

Dit Swing kunstwerk in Eindhoven, kun je vanuit verschillende invalshoeken bekijken en levert dan verschillende gedaantes op, bv: een vierhoek (zoals op de foto), een driehoek, een zandloper en een trapezium. Echt over nagedacht! Dit kunstwerk is gemaakt door Arie Berkulin.


*Wat is er zoal te doen.

Bezoek diverse musea zoals Philips, DAF of het van Abbe museum.

DAF museum

DAF museum

Of verken Eindhoven per fiets met de fietsroute “rondje Eindhoven”. Als je van kunst houd is Nuenen zeker de moeite waard. Hier heeft Vincent van Gogh heel wat tijd doorgebracht en geschilderd. En dat zie je overal terug.

Watermolen te Opwetten, Vincent van Gogh heeft deze molen geschilderd.

Watermolen te Opwetten, Vincent van Gogh heeft deze molen geschilderd.

Kom jij Eindhoven ook eens bezoeken?

Groet Camiel


Wil je ook net als Camiel meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

6 Reacties

  • Elsa
   Auteur
   7 augustus 2021 / 9:03 am

   Haha… I believe, but if you use Google translate you can also read. Have a nice weekend with lots of affection and health, these are the best wishes from here in Holland ♥

 1. 29 november 2021 / 1:34 am

  What a beautiful city. Thanks for sharing it with us. #Alittlebitoflove

  • Elsa
   Auteur
   29 november 2021 / 6:38 pm

   You’re welcome ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?