Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 13

Helaas zit onze vakantie erop. Maar de rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? gaat nog steeds door. En dat vinden wij heel tof. In Deel 13 willen we jullie voorstellen aan Romée van de reisblog

Your Italian Travel Guide. Romée is gek op Italië, en dat is ook terug te zien op haar blog. Zo vind je er alles over reizen en inspiratie, leuke stedentrips, overnachten in Italië. Leuke Italiaanse restaurants en lekkere recepten. Ben jij ook helemaal weg van Italië of wil je er meer over weten. Dan is deze reisblog van Romée een echte aanrader. Maar voordat je een kijkje gaat nemen op haar reisblog. Gaan we nu eerst de antwoorden van Romée bekijken op onze vragen.

Niet vergeten om Romée te volgen op: Pinterest en Facebook!.

Wil je ook net als Romée  mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 13


Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

  Mijn naam is Romée , ik ben geboren in de jaren ’90 in Almere, de stad waar iedereen vanuit Amsterdam naar vertrok. Ik heb net mijn bachelor opleiding Media, Informatie en Communicatie afgerond en ben nu fulltime blogger. Een aantal jaar geleden ben ik mijn eigen reisblog

Your Italian Travel Guide gestart, een online magazine dat zich focust op Italiaanse reizen, food & lifestyle. Daarnaast woonde ik in Barcelona en Rome en ben ik een echte wereldreiziger. In totaal reisde ik meer dan 90,204 km en bezocht ik 38 steden verdeeld over 15 landen.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

In totaal heb ik 38 steden verdeeld over 15 landen bezocht. Afgelopen jaar (tot juli 2018) ben ik maar liefst 12 keer op reis geweest!

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Zoals de titel van mijn blog misschien al verraad ben ik gek op Italië. Begin 2018 verhuisde ik naar het prachtige Rome om vanuit daar aan mijn bedrijf te werken en te netwerken. Bijna vanzelfsprekend dus dat Rome mijn favoriete bestemming is. In de periode dat ik hier woonde heb ik Rome op een hele andere manier leren kennen. Ik was niet langer meer de toerist die alle highlights binnen 2 dagen wilde bewonderen of te veel geld betaalde bij smakeloos restaurant. Ik koos mijn restaurants zorgvuldiger en op advies van Romeinse vrienden, ik vermeed eigenlijk de highlights omdat het daar altijd zo druk is. Ik ken de stad inmiddels op mijn duimpje en houd van de plekken waar de lokale bevolking heen gaat. Er is niet voor niets het gezegde: ‘Do like the Romans do’.

het prachtige Rome
het prachtige Rome

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Mijn tweede favoriete bestemming is Sorrento, gelegen in de baai van Napoli in het zuiden van Italie. Sorrento was in feite mijn aller eerste kennismaking met Italië. Ik bracht hier twee weken door op een camping, omringd door talloze olijfbomen en een prachtig uitzicht op de Vesuvio. Als ik zin had in gezelligheid dan liep ik in 20 minuten naar het pittoreske centrum.
Hier zijn genoeg Italiaanse restaurantjes waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten. Na afloop ga ik altijd even langs IJssalon Primavera, die een breed scala aan ijssmaken heeft. Mijn favoriet is Limoni di Sorrento, citroenijs gemaakt van de citroenen uit Sorrento.
Maar het is vooral de Italiaanse mentaliteit in Sorrento die heeft mij veranderd. Druk zijn lijkt voor ons Nederlanders, en overige Westerse landen het credo; we zijn altijd bezig, eten gehaast en spontaan iets ondernemen is er niets meer bij.
In het zuiden van Italië is het leven veel rustiger, mensen genieten en lachen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Sorrento mijn favoriete bestemming is.
de baai van Napoli in het zuiden van Italie.
IJssalon Primavera

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Ik heb echt totaal geen idee welke foto ik het mooist vind. Wel ben ik altijd favoriet van strand/zee foto’s, zoals deze twee afbeeldingen. Zulke foto’s stralen gewoon direct vakantie uit. Heerlijk genieten van zon, zee en strand. Daar hou ik van!
strand/zee foto's
strand/zee foto's

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom? 

Van alle reizen die ik tot nu toe heb gemaakt heb ik op elke reis echt optimaal genoten. Het is voor mij dus erg lastig, maar als ik dan toch moet kiezen zou ik gaan voor Luxemburg. Enkel en alleen omdat ik hier al 10 jaar niet meer geweest ben en dus heel graag nog een keer zou willen gaan!

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Er zijn nog zoveel landen die op mijn lijstje staan. Zo wil ik heel graag nog een keer naar Portugal, IJsland en Kroatie. Maar ook naar Azie, Zuid-Amerika en Afrika wil ik nog heel graag heen.

Groeten, Romée 


Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?