Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 19

Vandaag in Deel 19 van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? willen we je graag voorstellen aan Karin die dit keer voor ons de vragenlijst beantwoord heeft. Willem en Karin zijn geboren en getogen in het gezellige Brabant. Zij leerden elkaar kennen tijdens een rondreis in Mexico en nog geen jaar later maakten ze een prachtige reis door Australië. In 2014 hebben ze het gezellige Brabant verlaten en ingeruild voor het zonovergoten Durham in de staat van North Carolina. Gelegen aan de Oostkust van Amerika. Maar in de lente van 2018 verhuisden ze opnieuw. Dit keer naar het hart van Azië:Singapore.

Op de website van Kaat keeps going kun je van alles lezen over reizen in de vorm van tips, persoonlijke reisblogs en voorbeeld reizen. Daarnaast schrijven ze ook over hun leven in het buitenland en hun maandelijkse avonturen in Singapore. Ben je nieuwsgierig naar hun avonturen neem dan vooral een bezoekje op hun website. Maar nu eerst door naar de antwoorden van Karin op onze vragen van de rubriek Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. 

Wil je ook net als Karin mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.    

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?met Karin van kaatkeepsgoing.nl


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Hoi, mijn naam is Karin en ik kom uit Helmond in het gezellige Noord-Brabant. In 2014 ben ik gaan bloggen voor mijn website www.kaatkeepsgoing.nl. Ondanks dat het jaren op een laag pitje heeft gestaan, heb ik het weer helemaal opgepakt en ben ik nu actief aan het bloggen. Mijn website gaat over reizen en wonen in het buitenland. Wij hebben vier jaar in Amerika gewoond in North Carolina en wonen sinds kort in het mooie Singapore. Het is heerlijk om op die manier de wereld te ontdekken.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ik ben in totaal in 36 landen geweest. 17 in Europa en de rest daarbuiten. Inmiddels heb ik ook 25 staten in Amerika bezocht. Al behoorlijk wat, maar het blijft constant kriebelen. Daarom ben ik blij in Singapore te wonen waar reizen erg goedkoop is. Ook reisafstanden zijn relatief klein. Een weekendje Thailand of Indonesië, wie had ooit gedacht dat we het daarover zouden hebben?

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Lastig! Maar dan ga ik toch voor Australië. Inmiddels alweer 6 jaar geleden maar wat een geweldige vakantie was dat. Twee maanden rondreizen in een campertje samen met mijn man (destijds vriend). Dat was echt het ultieme vrijheidsgevoel. We hadden wel wat dingen genoteerd wat we wilden zien en doen maar amper iets ingepland. Gewoon lekker met de flow meegegaan. Die manier van reizen was voor ons de eerste keer en we proberen dat nog altijd zo vol te houden.

Outback Australie KaatKeepsGoing

Koala Australie KaatKeepsGoing

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Dan kies ik voor de Malediven. We waren hier een weekje omdat het Indiase werkvisum van mijn man omgezet moest worden naar een toeristenvisum. Dan moet je het land uit. Een retourtje Malediven was zo goedkoop, er was gewoon geen excuus te bedenken. We sliepen op een lokaal eiland in een guesthouse. We kregen lokaal eten en de bewoners namen ons overal mee naartoe. Ja, die vakantie was echt veel te kort!

Malediven KaatKeepsGoing Malediven 2 KaatKeepsGoing

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Ik heb veel favoriete foto’s. Mag ik er twee kiezen? Ik maak graag natuur- of landschapsfoto’s. Elke land heeft zijn eigen kenmerken die je probeert vast te leggen. Zo maakte ik onderstaande foto afgelopen voorjaar in San Francisco. De Golden Gate Bridge is typerend voor deze stad. Soms zijn foto’s niet de mooiste maar de herinneringen daarentegen zijn wel bijzonder. 

 Golden Gate Bridge KaatKeepsGoing

Wij bezochten de actieve krater op Hawaii twee dagen voordat die uitbarstte. Er was een prachtig lavameer te zien. Vroeg in de ochtend, in alle stilte, genoten we met een handjevol andere mensen van het spuwende spektakel en de krakende geluiden van de vulkaan. Ik had nog nooit zoiets gezien. Dit is echt mijn meest bijzondere reismoment.

Lavameer Hawaii KaatKeepsGoing

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Het minste, dat is lastig. Elke land heeft mooie en lelijke dingen. Mauritius viel mij wat tegen. Ik heb het er leuk gehad maar het is zeker niet zo mooi als de reisboekjes beschrijven. Er zijn mooiere stranden in de Azië of de Caribbean bijvoorbeeld. Ook is er veel armoede. Veel mensen leven in krotjes, waar ik wel van schrok. India is er ook zo een. You hate it or love it. Ik vond het prachtig en het eten is echt overheerlijk! Maar het constante gezeur voor een taxi, hotel of een rickshaw en het feit dat mannen tegen mij vaak vervelend en opdringerig waren, is erg vermoeiend en dat haalde het leuke er soms wel vanaf.  

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Ik ben niet iemand die snel twee of meerdere keren naar dezelfde plek gaat. Dat vind ik jammer. Er is zoveel moois te zien op de wereld. Toch ga ik in december voor de tweede keer naar Bali. De laatste keer dat ik daar was is inmiddels alweer 8 jaar geleden. Er zal wel een hoop veranderd zijn dus daar kijk ik wel naar uit. Voor mijn man is het een nieuwe bestemming, dus ben ook wel erg benieuwd wat hij ervan gaat vinden. Naar Australië zou ik ook nog wel een keer terug willen maar dan wel naar het noorden en westen of meer van de outback bekijken. Zou graag dan weer een camper willen huren en lekker op ons gemak rondrijden. Maar of dat er snel van komt weet ik niet. Er staan zoveel landen op onze bucketlist. Altijd te weinig vrije dagen! Mijn top 3 op dit moment: Tonga, Bhutan en Japan. Die van mijn man: Maleisisch Borneo, Bali en Cambodja. Dat wordt nog even overleggen dus….
 
                              Groetjes Karin
———————————————————————————————————————————————————————————————————–
Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?