Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 20

Zo wat vinden wij het leuk dat we vandaag Deel 20 van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met jullie mogen delen. Dit hadden wij echt niet verwacht dat we zo’n leuke reeks van deze rubriek konden maken. En nog steeds verrast het ons wat voor leuke vakantie bestemmingen er zijn en de verhalen ervan. Zo ook deze keer van Linda van de website travellers of the world.nl.
Linda en Remco zijn twee reizigers die het liefst constant onderweg zijn.

Ze zijn verliefd geworden op de wereld en tijdens het reizen werd die verliefdheid alleen maar groter. Op travellers of the world delen ze hun liefde voor reizen met de wereld. Naast verre reizen maken ze zo nu en dan ook mooie stedentrips en ontdekken ze het mooie Europa. Wil je graag weten waar en wat ze tot nu toe allemaal beleeft hebben neem dan vooral een kijkje op www. travellers of the world.nl.

Wil je ook net als  Linda  mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Linda van travellersoftheworld.nl


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Linda en kom uit een klein stadje in Noord-Holland, Enkhuizen. Sinds een aantal jaar ben ik besmet met het reisvirus en doe ik niets liever meer dan reizen. Ik ben verslaafd aan het ontdekken van nieuwe plekken en nieuwe culturen. Ik ben dol op de vrijheid die je hebt tijdens het backpacken en plan tijdens de ene reis stiekem al de volgende. Dit doe ik allemaal samen met mijn vriend Remco, waarmee ik ook de blog www.travellersoftheworld.nl heb.

Als ik niet op reis ben dan ben ik leerkracht in het basisonderwijs en werk ik het liefste met kleuters. Verder volleybal ik graag.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ik heb inmiddels 18 landen bezocht (Nederland niet meegeteld), verdeeld over 3 continenten. Wij gaan in oktober (als alles goed gaat), op wereldreis voor onbepaalde tijd, dus dan zullen er flink wat landen bijkomen.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Ik denk dat ik over een paar maanden een andere bestemming zou noemen op deze vraag, omdat we in mijn droomland Nieuw-Zeeland nog niet zijn geweest. Maar voor nu is mijn favoriete bestemming één die heel bijzonder was. Mijn favoriete bestemming is China. In de zomer van 2017 bezochten wij China voor 3,5 week en eerlijk gezegd zag ik er tegen op. De enige reden dat wij naar China gingen was vanwege het goedkope ticket en omdat het ons best mooi leek. Maar de mensen vond ik in andere landen verschrikkelijk en ik hoorde dat China vooral heel ranzig was.

Linda : Chinese muur, China

Maar ja, het is niet voor niks mijn favoriete bestemming geworden. China is niet alleen maar ranzig, China is prachtig. De natuur heeft mij overdonderd en ook de steden in China vond ik echt super! Beijing voelt niet als een wereldstad, maar als een prachtig mooi dorp, maar toch heeft het alles wat een wereldstad te bieden heeft.

De Chinese muur is overweldigend en Zhangjiajie is sprookjesachtig. Maar wat het nog mooier maakt zijn de ontzettend lieve en behulpzame mensen. Toen ik ineens naar het ziekenhuis moest in Beijing is er een jongen met ons meegegaan. Hij sprak Engels en stond erop om ons te helpen.

Na ons ziekenhuis bezoekje was ons contant geld op en heeft hij onze taxi betaald. Hij wilde absoluut niks terug. Hij was zo vriendelijk voor ons (en voor heel veel andere in het ziekenhuis die moeite hadden met de taalbarrière). En hij was niet de enige die zo ontzettend vriendelijk voor ons is geweest. Daardoor vergaten we het staren en de rochels (dat gebeurt trouwens niet eens heel veel) alweer snel.

Linda: Zhangjiajie, China

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Dit vind ik altijd lastig, China was ontzettend mooi en gaaf en daarnaast hebben wij nog heel veel gave reizen gemaakt. Onze reis door Maleisië was echt gaaf en behoord tot een van de gaafste tot nu toe. Vooral ook omdat het de eerste verre en langere reis was. Toch vind ik Slovenië een leukere bestemming en heb ik aan Italië veel herinneringen waar ik blij van word.

Het zou dan ook vooral gaan tussen Slovenië en Italië. Slovenië is groener dan groen en echt een verrassend mooi land, ik heb er alleen nog te weinig van kunnen zien. In Italië ben ik vaker geweest en niks valt me tegen in dat land. Het is er gewoon zo ontzettend mooi! Ook hou ik van het lekkere eten en het fijne zonnetje.

Linda: Carnaval in Venetië

Dus ik denk dat mijn keuze toch valt op Italië, het land van de pizza, de ijsjes en de pasta’s. Italië is gewoon heel veelzijdig. Elke stad is mooi, maar weer anders en in elke regio vind je geweldige natuur. Florence, Cinque Terre en Venetie zijn mijn favoriete plekken. Venetië wel tijdens de carnaval, dat moet je gewoon echt eens meemaken!

Linda Florence

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Sinds 2016 neem ik mijn Nikon d5300 mee op reis. In de zomer van 2017 deed ik een curcus van een dag en sindsdien vind ik fotografie echt geweldig. Zowel Remco als ik verdiepen ons er steeds meer in en zijn steeds meer aan het proberen om het perfecte plaatje te schieten. We moeten nog veel oefenen, maar ik heb steeds vaker op reis dat ik een foto echt mooi vind.

Met de foto’s van China ben ik heel blij, maar daar een keuze uit maken is gewoon onmogelijk. Daarom kies ik nu voor een foto uit Tunesië. Deze foto is gemaakt in Carthago en heb ik niet zelf gemaakt, maar Remco. Ik vind hem zo mooi door de kleuren, maar ook door de compositie.

Linda: Tunesië

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Dit is voor mij Singapore. Singapore is een land ter grote van een stad en zou heel mooi en schoon zijn. Singapore voelde voor ons vooral als een zakelijke, sfeerloze stad. Mooi kon ik het ook niet noemen met alle hoogbouw. Wij hadden er gewoon niks mee, ook al schijnen weinig mensen zich daarin te kunnen herkennen.

Linda: singapore

Linda & Remco: singapore

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Uhh.. heb je even? Onze bucketlist is namelijk echt oneindig lang en na elke reis wordt ie weer even wat langer. Zoals ik al zei hebben wij het plan om in oktober op wereldreis te gaan, wij willen dan starten in Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland is een land waar ik al jaren dolgraag naar toe wil. Daarnaast willen wij sowieso naar Japan tijdens het bloesemseizoen, de Filipijnen en Nepal.

Landen die ook heel hoog op mijn bucketlist staan, maar we waarschijnlijk niet bezoeken met de wereldreis (ze liggen uit de route en zijn niet zo budgetvriendelijk), zijn IJsland, Noorwegen, USAZuid-Afrika en Peru.

Groetjes Linda
        Travellers of the world

————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?