Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 24

Vandaag is Deel 24 aan de beurt van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Nog steeds is er genoeg animo om aan deze rubriek mee te willen doen. Wat wij heel erg gaaf vinden. En daarvoor willen we ook graag iedereen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Ook voor deze keer willen we je graag voorstellen aan Sandra van de website Where will She Go.

De verhalenschrijfster van Where Will She Go is Sandra. Altijd reizende, op zoek naar inspiratie en nieuwe avonturen ergens op deze aardbol. Ze deelt haar ervaringen graag met je in de vorm van mooie woorden, prachtige zinnen en poëtische teksten voorzien van visueel beeld. Ze zet graag woorden op papier over de plaatsen die Sandra bezoekt, inclusief de gedachten en gevoelens die daarmee gepaard gaan. Voor haar is het leven een avontuurlijke reis waarbij je zowel intern als extern een aantal kilometers af hebt te leggen. Het mooiste aan reizen vindt Sandra dat het haar laat voelen, denken, ervaren, zien en groeien als mens.

Wil je ook net als  Sandra  mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Sandra van Where Will She


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Sandra Lok, 31 jaar en geboren & getogen in de provincie Groningen. Geboren met een Nederlands paspoort én een grenzeloze nieuwsgierigheid naar andere culturen, landen en mensen. Sinds kort woon ik in Utrecht. Ik werk bij een Australië en Nieuw-Zeeland reisspecialist en ben daarnaast een eigen bedrijfje als freelance tekstschrijver & social media marketeer begonnen. Voordat ik naar Utrecht kwam woonde ik bijna drie jaar in Australië en Nieuw-Zeeland.
Ik ben vaak reizende, op zoek naar inspiratie en nieuwe avonturen ergens op deze knappe aardbol. Ik deel mijn ervaringen met anderen in de vorm van rake teksten voorzien van visueel beeld op mijn website Where Will She Go.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ik reis al een behoorlijke tijd en heb nu meer dan 40 landen bezocht. Ik heb naast Europa vooral veel van Azië gezien en bezocht een aantal landen in Afrika.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Mijn favoriete bestemming is Nieuw-Zeeland. De natuur is er prachtig en ik voelde me daar in mijn element. Bergen, groene weides, bos, meren, vulkaangebieden, de oceaan: het zijn stuk voor stuk favorieten en Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Daarnaast zijn de mensen ontzettend lief en positief ingesteld. Het leuke van Nieuw-Zeeland is dat het noorder- en zuidereiland enorm verschillen wat betreft natuur.

Nieuw-Zeeland

In het zuiden vind je de ruige natuur en de bergen, in het noorden vind je geisers, vulkanen en strand.

Nieuw-Zeeland: ruige natuur en de bergen, in het noorden vind je geisers, vulkanen en strand

De Maori cultuur is een fascinerende en soms voelt het alsof alles in dit land wat minder zwaar is. Ik heb het gevoel dat de mensen er wat lichter en relaxter leven. Of dit nu komt doordat het lekker ver weg van de rest van de wereld ligt of dat dit gewoon de basisinstelling is van haar inwoners: het maakt Nieuw-Zeeland een prettig land om te bezoeken.

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Namibië en Marokko vechten om de tweede plek. Een aantal jaren geleden werd ik blij verrast door Marokko. De vriendelijkheid van de mensen, het Atlas gebergte, Fez…Het was er zo onwijs fijn! Maar misschien wint Namibië toch met een kleine voorsprong. Namibië is fantastisch met haar maanlandschappen en het kunnen rijden voor uren zonder iemand tegen te komen. De gemene deler van beide landen is de woestijn die een grootse aantrekkingskracht op me heeft.

Namibië

Die onaangeroerde vlaktes zand alsof er nog nooit eerder iemand geweest is, alsof ik de eerste ben die daar in het zand mag spelen. De doffe dreunen van mijn voeten die de grond raken. De scherpe lijnen van de duinen en de kleine lawines die ik veroorzaak wanneer ik erover heen loop.

Namibië

De ontelbare sterren in de nacht. Maar bovenal: die stilte. Die intense stilte. Ik ervaar die nergens anders zoals in de woestijn. Het maakt dat ik mijn hart voel kloppen en mijn bloed hoor ruisen.

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Ik ben erg blij met deze foto. Tijdens mijn verblijf in Australië heb ik vier maanden met een busje door het land gereisd. Na wat rondrijden en verdwalen stond ik ineens oog in oog met deze immense waterval in de buurt van Dorrigo National Park. Wat mij betreft is deze foto een juiste weergave van de betoverende, ruige natuur die je daar kunt meemaken.

Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? Australië, immense waterval in de buurt van Dorrigo National Park

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Voor mij is de vriendelijkheid, openheid en behulpzaamheid van de mensen grotendeels bepalend in hoe leuk een land is. Ondanks dat ik Vietnam echt prachtig vond, waren de mensen minder vriendelijk en voelde ik me soms helemaal niet welkom.

Vietnam

Ik snap het wel, het land heeft een grootse geschiedenis waardoor de inwoners de toeristen misschien niet met open armen ontvangen, maar prettig is het niet altijd. Nogmaals, het land zelf is indrukwekkend maar de ultieme reizigerservaring had ik er niet.

Vietnam

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Hoog op mijn lijstje staan Bolivia, Colombia en Mexico. Sowieso zijn Zuid- en Centraal Amerika nog onontdekte gebieden voor me. Gelukkig gaat daar snel verandering in komen. In november vertrek ik met een boot van Spanje naar Brazilië en vanaf daar ga ik rondreizen.

Zin om mijn avonturen te volgen? Op mijn reisblog Where Will She Go  en mijn Instagram plaats ik regelmatig updates!

Liefs,

Sandra

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?