Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 3

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Vandaag voor jullie alweer deel 3. Zo leuk om te zien dat onze collega bloggers enthousiast zijn om mee te doen aan deze rubriek. Super tof. Maar wij verbazen ons ook elke keer wat voor mooie landen er zijn.
Waar we van te voren nooit aan gedacht zouden hebben om naar toe te gaan, maar door jullie verhalen en foto’s een hele andere kijk hebben gekregen. En wij hopen natuurlijk dat jullie er ook veel leesplezier aan beleven net zo als ons.

Vandaag is onze gast Gereon van de blog gereonskeukenthuis.nl. Gereon is een echte bourgondiër. Hij staat dag en nacht achter het fornuis om heerlijke gerechten te maken. En als hij er niet achter staat dan zit hij achter zijn laptop en typt hij gerechten en verhalen voor zijn blog. Deze creatieve duizendpoot is echt van alle markten thuis. Dus neem vooral een kijkje op zijn blog. Like zijn facebook pagina om op de hoogte te blijven van alles wat Gereon doet. Maar nu gaan we snel verder zodat jullie kunnen lezen wat voor antwoorden Gereon heeft gegeven op onze vragenlijst.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Gereon van gereonskeukenthuis.nl

*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Gereon de Leeuw, culinair- en wijnschrijver uit Amsterdam. Sinds 2007 blog ik over eten, wijn, reizen en lifestyle op www.gereonskeukenthuis.nl. Ik reis graag fysiek en virtueel, omdat ik altijd op zoek ben naar mooie gerechten en verhalen. Doe tijdens reizen ook veel inspiratie op voor mijn blog en boeken, die ik schrijf. Daarnaast neem ik vaak gasten op sleeptouw om de trends te laten zien in mijn woonplaats. Want weet je dat Amsterdam voor mij elke dag een nieuwe reis betekent.

 Gereon de Leeuw

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Een stuk of dertig, denk ik, binnen en buiten Europa. Ik heb vroeger voor de bank, waar ik werkte, veel gereisd door heel Europa. Ik kan je vertellen dat vliegvelden dan gaan vervelen. Daarna kwam ik vaak in Frankrijk om wijn in te kopen. Tegenwoordig ga ik vooral per auto op pad, zonder uitgestippeld doel.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Mijn favoriete bestemming buiten Nederland is de Côte d’Azur in het voorjaar en najaar. Van Saint Tropez tot Menton. Heerlijk weer, mooie steden, kunst, strand en vooral lekker eten.

foto: Saint Tropez van gereonskeukenthuis.nl

foto: Menton

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom ?

Mijn eigen Gereons SeaSpot in Zandvoort. Een lichte flat met heerlijk uitzicht op de Noordzee, in alle seizoenen!

Gereons SeaSpot in Zandvoort

 foto: vanaf balkon SeaSpot van gereonskeukenthuis.nl

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Een foto van het Canal Grande in Venetië, gemaakt analoog in 1986 op een mistige novemberochtend. Was een magische plek zo op de Brug der Zuchten en niemand aanwezig. Ik geloof dat deze stad tegenwoordig anders wordt beleefd.

foto: Venetië november 1986 gereonskeukenthuis.nl

*Welk land vond je tot nu toe het minste? En waarom?

Oekraïne, daar heb ik geen speciale herinneringen aan. Grauw, nors, op pad met gewapende kerels en ik belandde daar in het ziekenhuis. Dus geen reis om over naar huis te schrijven.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Ik wil zeker nog eens een keer naar de VS, Californië en weer eens een keer naar Florida en New York Natuurlijk weer eens op reis door Mexico. Dat is zo’n geweldig land. Verder staan Japan, China en Zuid Afrika hoog op mijn lijstje.

Gereon

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?