Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 30

Deze keer zijn we aangekomen aan Deel 30 van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Wij willen je graag voorstellen aan Iris van de website Mighty Mountains.nl. Mighty Mountains is opgericht uit een liefde voor de bergen. Wandelen, wintersport, kamperen – in de bergen kan je terecht voor zowel ontspanning als activiteiten. Bekijk Mighty Mountains voor je wekelijkse portie inspiratie, voor alles wat met de bergen te maken heeft.

Wil je ook net als Iris mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Iris van Mighty Mountains


*Over mij.

Ik ben Iris en een echte bergliefhebber. Waar ik ook naartoe ga, een reis is niet compleet zonder een bezoek aan de bergen! Uit die liefde heb ik mijn eigen bergmagazine opgezet, Mighty Mountains.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

30 landen. Ik ben geen ‘snelle’ reiziger, het gaat bij mij niet om zoveel mogelijk landen aftikken. Graag wil ik een land leren kennen, als ik een land bezoek neem ik hier dus ook de tijd voor. Zo was ik meerdere maanden in de Canadese Rocky Mountains, bijna twee maanden in Peru en 6 weken in Colombia.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Ik heb niet één favoriete bestemming, wel een favoriet continent. Zuid-Amerika. Natuurlijk speelt het prachtige Andes gebergte, dat over de lengte van het continent loopt, voor mij als bergliefhebber een een grote rol.

Foto van Iris van Mighty Mountains: Zuid Amerika

Maar ook de cultuur trekt mij aan, de mensen zijn prachtig en lief. De aardigste mensen? Colombianen. Daar zijn ze erg gastvrij, en met een klein woordje Spaans kom je al een heel eind.

Foto van Iris van Mighty Mountains: Zuid Amerika

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Tijdens mijn eerste reis bezocht ik de Rocky Mountains in Canada. Ik was meteen verliefd op de bergen. Ik besloot meteen om na mijn studietijd in Toronto gelijk terug te komen en meerdere maanden in de Rockies te snowboarden.

Foto van Iris van Mighty Mountains: Canada Winter

Zowel het winter als zomerseizoen is betoverend in de bergen.

Foto van Iris van Mighty Mountains: Canada Zomer

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Een tijdje terug was ik in de Faroer Eilanden, een eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan. De 18 eilanden liggen tussen Schotland, Noorwegen en IJsland in. Door de afgelegen locatie wandel je hier werkelijk waar in je eentje door de bergen, niemand die je tegenkomt. Hoewel ik niet weet wat mijn mooiste foto ooit gemaakt is, was deze foto voor mij wel een bijzonder moment. We waren een uur geleden geland op de Faroer, en we wilden even deze waterval bezoeken. Een goede start van onze week op de eilanden. De ruigheid van de Faroer is prachtig, en voor elke bergliefhebbers een must!

 Favoriete Foto van Iris van Mighty Mountains: Faroer

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Lastige vraag… Ik zou het niet weten! Tuurlijk zijn er soms dingen minder leuk in een land, maar eigenlijk wordt dat altijd weer gecompenseerd. Het vieze eten in de Filipijnen bijvoorbeeld, wordt goedgemaakt door de mooiste stranden en lieve mensen. En in Vietnam is het weer andersom; chagrijnige mensen maar heerlijk eten.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Geen land, maar een gebied gelegen in het zuiden van Chili en Argentinië: Patagonië. Het staat bekend om haar grote gletsjers, blauwe meren en ruige pieken zoals de Fitz Roy. Ik droom al zo lang over deze bestemming… Kort geleden hebben we de knoop doorgehakt, we gaan! In januari nemen we vier weken de tijd om dit prachtige stukje natuur te ontdekken. Via Mighty Mountains reis je dan met mij mee!

Groetjes Iris.

Tip: volg je mij op Instagram

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?