Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 44

Vandaag in Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? willen we je graag voor stellen aan Nathalie. Zij is de oprichter van Map of Joy een online reismagazine. Je vind er hippe hotspots maar ook stoere vulkaanwandelingen en toffe droomroutes. Met een voorliefde voor Groot-Brittannië en Scandinavië. Ook vind je er goedkope reistips om zoveel mogelijk uit je reisbudget te halen. Zoals goedkope accommodaties en restaurants. Neem vooral eens een kijkje op Map of Joy het is zeker de moeite waard. Maar nu gaan we eerst door naar de antwoorden van Nathalie. Veel leesplezier en tot de volgende van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?.

Tip: Volg Nathalie ook op haar Facebook of Instagram.

Wil je ook net als Nathalie mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Nathalie, de eigenaar van het travelblog Map of Joy. Het ontdekken van nieuwe bestemmingen maakt mij simpelweg blij. Nieuwe plekken, culturen, smaken en geuren; het zet alle zintuigen op scherp. Vooral de landen in het noorden en het westen van Europa hebben mijn hart gestolen. Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland én IJsland zijn grote favoriet. Het allerliefst ga ik op reis met eigen auto of boek ik een flydrive. Een combinatie van stedentrip(s) en mooie natuur vind ik het meest fijn. Ook reis ik graag met onze hond Neo en deel ik tips voor het reizen met een hond op mijn andere blog Woef Welkom.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Voor deze vraag moest ik even een app installeren, want ik had geen idee. Ik hou dit namelijk niet bij, omdat ik het niet interessant vind om landjes af te vinken.Ik kom uit op 45 zie ik, waarvan het meest in Europa en verder ben ik in Afrika, Azië en Noord-Amerika geweest.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

IJsland, omdat dit land mij eindeloos blijft boeien. Zodra je het landschap ziet vanuit het vliegtuig heb je het gevoel dat je op een heel speciaal plekje bent. Buitenaards mooi! Stomende geisers, stranden van vulkaanzand, actieve vulkanen… ik kan er geen genoeg van krijgen.

ijsland-mapofjoy

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Engeland! Het is het land waar ik het eerst naartoe op vakantie ging alleen (ik was toen 15, nu 39) en ben er van alle landen het vaakst geweest. Ik grap weleens dat ik aan de verkeerde kant van de Noordzee ben geboren zó gek ben ik op Engeland. Van de grote steden tot de knusse dorpjes, ruige kliffen in het zuiden en heuvels in het noorden. Pure liefde.

dales-mapofjoy

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Ik leef door de lens als ik op reis ben en heb ontzettend veel foto’s gemaakt door de jaren heen. Ik kies voor een foto van de GrandPrismatic Spring in Yellowstone National Park. Ik wilde al heel lang naar Yellowstone om dit kleurrijke natuurwonder te zien en toen ik er eenmaal was (in 2016) viel het niets tegen.

grand-prismatic-spring-yellowstone-mapofjoy

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Er is altijd wel iets bijzonders te zien en te doen op een bepaalde plek. Ik zit hard na te denken, maar kan geen land bedenken waarvan ik zeg; nee doe maar niet (meer).

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Groenland staat hoog op mijn wensenlijstje, maar ook Alaska in Amerika en Spitsbergen in Noorwegen. Plekken waar de natuur nog met de scepter zwaait en waar je niet zo makkelijk komt. Maar ook een rondreis door het Afrikaanse Namibië en Botswana lijkt me een waanzinnige reisdroom.

Met vriendelijke groet,
Nathalie Paak

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

  • Elsa
   Auteur
   26 april 2019 / 7:58 pm

   Ja Ilona ☻ zijn idd. heel mooi. Zijn echt mooie plekken op aarde ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?