Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 58

Onze rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? is er dit jaar ook weer bij. En daar zijn wij super blij mee. We zijn dan ook alweer aangekomen bij Deel 58. Vandaag is het de beurt aan Jenny. Jenny is dol op reizen en dat is ook terug te zien op haar reisblog IkReis. De blog bestaat al sinds 2003 waar je authentieke verhalen en mooie foto’s kunt vinden. Met haar blog hoopt ze haar lezers te inspireren en te helpen bij de planning van hun reizen. Ook verschijnt er elke maand een artikel met tips om zelf betere foto’s te maken.
Neem zelf eens een kijkje op haar reisblog en bewonder haar mooie verhalen en prachtige foto’s. Maar voor nu kun je hier in dit artikel ook haar mooie foto’s bekijken van het Nooderlicht echt prachtig. Veel plezier en tot de volgende van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?

Tip: Volg  Jenny op haar Facebook en Instagram .

Wil je ook net als Jenny mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Jenny van ikreis


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Mijn naam is Jenny. Oorspronkelijk kom ik uit Heerlen in het zuiden van het land, maar ik woon mijn halve leven in het mooie Utrecht. Vanuit daar maak ik mooie reizen en uitstapjes. Mijn blog IkReis is voortgekomen uit mijn liefde voor reizen en fotografie. De afgelopen 15 jaar heeft deze hobby een steeds prominentere plek in mijn leven ingenomen. IkReis is inmiddels meer dan een hobbyblog.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ik ben de tel al jaren kwijt! Ik denk dat er ruim 70 landen op mijn lijstje staan.

Dat klinkt veel en dat is het ook. Toch houd ik er niet van om landen af te raffelen, zo zijn er veel bestemmingen waar ik meerdere keren geweest ben. Een daarvan is Indonesië en het eiland Bali in het bijzonder.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Bali is absoluut mijn favoriete bestemming! Ik maakte kennis met Indonesië tijdens mijn stage in 2001 en ik werd op slag verliefd op het land en de mensen. Een aantal jaar na deze stage belandde ik als vrijwilliger op Bali. Ik gaf daar Engelse les in een dorp waar nauwelijks buitenstaanders komen – laat staan toeristen.

ikreis-bali

ikreis-bali

Het eiland en de mensen daar hebben een speciaal plekje in mijn hart. Ik probeer zo vaak mogelijk terug te gaan naar mijn Balinese ‘familie’. Gemiddeld is dit eens per twee jaar. Tijdens mijn laatste reis naar Bali ging mijn babydochtertje mee.

Bali met baby was een groot avontuur, ik kijk terug op een toffe reis.

ikreis-bali-strand

ikreis-bali-strand

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Ik ben dol op Azië, Oost-Europa én op winterse bestemmingen. Het is voor mij onmogelijk om één bestemming te kiezen die op de tweede plek staat. Ik houd van de natuur op de Balkan.

ikreis-kroatie

ikreis-kroatie

ikreis-albanië

ikreis-albanië

Ik kijk mijn ogen uit bij socialistische gebouwen en Sovjet-architectuur. Ik houd niet van skiën, maar wél van sneeuw.

ikreis-ijsland

ikreis-ijsland

En mijn geluk kan niet op wanneer ik het noorderlicht kan zien en fotograferen.

ikreis-lapland

ikreis-lapland

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Nog maar een foto van het noorderlicht dan. Gewoon omdat kan 😉 Deze foto maakte ik met behulp van een statief.

ikreis-noorderlicht

ikreis-noorderlicht favoriete foto

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Jaren geleden was ik in Libanon. Ik vond dat land een beetje tegenvallen, vooral vanwege de wegblokkades en het leger op straat. De afgelopen jaren is de veiligheid en Libanon toegenomen. Juist nu, eind 2019, is er weer heibel.

Toch zou ik het land graag een tweede kans geven. Ooit.

ikreis-libanon

ikreis-libanon

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Er zijn best veel plekken waar ik naar toe zou willen of waar ik nog een keer terug zou willen keren. Bovenaan mijn lijstje staat Indonesië. Maar ook een treinreis van een paar weken door de Balkan lijkt me erg tof. Verder ben ik nieuwsgierig naar de Waddeneilanden en de oude Zijdenroute. Je ziet, er valt nog genoeg te ontdekken.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?