Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Lori Deel 72

Vandaag weer een nieuwe van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Zoals je ziet zijn we alweer aangekomen bij Deel 72. Voor deze keer willen we je graag voorstellen aan Lori, zij heeft de antwoorden op de vragen voor ons ingevuld. Net als wij blogt Lori ook maar dan meer over het moederschap, body, mind en soul en over een groener leven.

En ook vind je er tips en leuke ideeën over reizen, uitjes, knutselen, huid, gezondheid en nog veel meer. Dus zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. Ik vindt dat ze heel positief in het leven staat en dat brengt ze ook over. Tip: Volg Lori op haar facebook en instagram.

Wil je ook net als Lori mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Lori Deel 72

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Lori Deel 72


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Hi, ik ben Lori, geboren in Nederland en 32 jaar. Ik werk als Huidtherapeut en op Mama’s Jungle blog ik over het moederschap en duurzaamheid. In 2019 hebben wij een rondreis gemaakt van 9 maanden door Europa, met onze 2 kinderen in een camper. Wat een ervaring! Een keuze qua favorieten vind ik erg lastig, maar Slovenië en Roemenië zijn dan mijn winnaars.

Foto Lori mamasjungle

Lori van mamasjungle

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Op deze rondreis in Europa, rijden we door ongeveer 15 landen. Vroeger heb ik nog twee andere bijzondere reizen gemaakt, maar niet zo lang. Dit waren Costa Rica (verliefd!) en China (bijzonder!).

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Slovenië

Slovenië

Nummer 1 is onze 3 weken door Slovenië en dit komt vooral door de prachtige, overheersende natuur en fijne vibe. Het is een dunbevolkt land, maar de mensen die we spreken zijn zo vriendelijk. Met de camper staan we hier bij verschillende boeren op het terrein, waar we eten van het land en zelfs een keer mogen meerijden op de tractor met de kids.

Slovenië

Slovenië

Ook staan we in Slovenië op wildplekken bij prachtige meertjes en in de stilte van het bos. We wandelen door mooie bergen overwoekerd door groen, langs watervallen en helderblauwe rivieren. De dorpjes zijn pittoresk, we bezoeken musea en er zijn populaire en onbekende grotten om te ontdekken. De Vintgar kloof is zo’n populaire natuurattractie, maar voor mooie natuur hoef je in Slovenië echt niet te betalen.

Slovenië

Slovenië

In juni waren wij hier, en we hebben mega hete dagen, maar je kunt zeker ook regen verwachten. Laten we op dat moment nu net op een wildplek staan aan een meertje, waar we heerlijk douchen in de stortregen, helemaal één met de natuur 😉

Slovenië

Slovenië

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Hier noem ik onze reis van 4 weken door Roemenië, en vooral omdat het zó anders is – in alles dat ik ooit gewend was op vakantie. Echt een ervaring. Het lijkt alsof je jaren terug gaat in de tijd. Men rijdt nog regelmatig op paard en wagen. Families leven met elkaar in een groot huis, de landbouwsector is nog groot en de leefstijl eenvoudig.

Roemenië

Roemenië

Met de camper staan we dan ook zeer primitief op stukjes grond bij mensen en bedrijfjes. Bij de boeren eten we heerlijk uit fantastische moestuinen. Creatief geïmproviseerd. De wegen zijn overigens verschrikkelijk en we komen veel zwerfhonden tegen. Grappig genoeg was het juist een weg, dat het meest indruk op mij heeft gemaakt: de Transfăgărășan. Zeg jij het na? 😉 Wat een slingerrit door prachtige bergen.

Roemenië

Roemenië

We zien er zelfs meerdere beren in het wild! En nog gekker: sommige mensen maken deze wandeling dus te voet. Ik zou het niet durven..

Roemenië

Roemenië

Verder bezoeken we mooie dorpjes, een kloof, ravijn, een donkere grot en watervallen. Onze trip door Roemenië was trouwens langs de westkant. Maar de oostkant met Boekarest en de kust aan de zwarte zee, zou ik in de toekomst ook nog wel willen ervaren.

Roemenië

Roemenië

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Jeetje, deze vraag is niet te doen, haha. Zoveel mooie foto’s! Maar ik ga voor deze, omdat mijn kinderen erop staan, maar vooral het gevoel van vrijheid dat ik hierbij voel. We staan in the middle of nowhere, in een bos bij een meertje. We vissen en in de verte zie je onze hond zwemmen, die ook mee was, maar helaas inmiddels is overleden.

Maar ik ga voor deze, omdat mijn kinderen erop staan, maar vooral het gevoel van vrijheid dat ik hierbij voel. We staan in the middle of nowhere

Maar ik ga voor deze, omdat mijn kinderen erop staan, maar vooral het gevoel van vrijheid dat ik hierbij voel. We staan in the middle of nowhere

*Welk land vond je tot nu toe het minste? En waarom?

Ik vind Italië een hartstikke mooi land, maar met de camper een no go. De wegen (vooral langs de kust) rijden gewoon niet prettig met zo’n grote bak, het is namelijk smal. Al is het uitzicht wel fantastisch. Daarnaast liggen de fijne camperplekken langs de kust ver uit elkaar, en daartussen is het een dure, crappy bedoeling. Uiteindelijk hebben we wel een mooie tijd in het noorden van dit land. Dit kan ik zeker aanraden, met de camper ook.

Italië

Italië

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Dat is 100% Scandinavië. Ik zou hier graag nog een lange camperreis doorheen maken met de kids en op veel mooie wildplekken staan. Vooral de uitgestrektheid en de natuur spreken mij aan. Verder laat ik mij graag verrassen. Het is vooral een gevoel.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?