Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Nena Deel 62

Inhoudsopgave

Vandaag in onze rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? heeft Nena de vragenlijst ingevuld. Ze heeft een persoonlijke reisblog genaamd Bohalista. Dat is niet altijd zo geweest want in oktober 2013 is ze gestart met een persoonlijke lifestyle-blog van Nena. In de loop der jaren is het dus veranderd naar een reisblog waar zij zich richt op duurzaam toerisme.

Ze schrijft graag over ervaringen waarbij ze in contact staat met de natuur, en over het authentieke leven en tradities van de plaatsen die ze bezoekt. Verder vind je er ook tips over verborgen pareltjes, sfeervolle accommodaties, fijne restaurants en andere leuke hotspots in binnen en buitenland. Nena vind het niet alleen belangrijk om op een groene reis te gaan maar ook dat je bewust thuis bent. Zo heeft ze ook praktische tips om bewuste keuzes te maken in het dagelijks leven.

Neem vooral een kijkje op haar Reisblog dat is zeker de moeite waard. Maar voor nu kunnen jullie eerst gaan genieten van wat de favoriete vakantie bestemmingen zijn van Nena. Veel lees plezier en tot de volgende van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?.

Tip: Volg  Nena op haar Facebook en Instagram.

Wil je ook net als Nena mee doen aan deze geweldige rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Lees hier de instructies.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Nena van Bohalista


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Mijn naam is Nena en ik woon samen met mijn Turkse man in de omgeving van Amsterdam. Hier ben ik ook opgegroeid, maar vanaf mijn achttiende heb ik in het buitenland gewoond. Eerst een tijdje in Italië en daarna in Turkije. Daar, in Istanbul, heb ik ook mijn man leren kennen. Voordat we bijna twee jaar geleden (terug) naar Nederland zijn verhuisd hebben we samen ook nog in Bulgarije gewoond.

Al vanaf dat ik klein ben reis ik veel en ik kan er geen genoeg van krijgen! Het liefst zou ik mijn hele leven lang de wereld verkennen, want onze aarde is zo mooi. Ik blog op Bohalista.com over duurzaam reizen, het expat leven en alles daar omheen.

Nena van bohalista (Griekenland)

Nena van bohalista (Griekenland)

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Ik denk dat ik ergens rond de dertig landen ben geweest. Vroeger wilde ik altijd naar alle landen die er zijn en een paspoort vol stempels, maar op een gegeven moment houd je de tel gewoon niet meer bij. Dan boeit het gewoon niet echt meer meer. Het is namelijk haast een onmogelijke missie en bovendien kun je, tenzij je fulltime reist, dan bijna nooit terug naar landen waar je al geweest bent. En dat is iets wat ik soms toch wel graag doe!

Foto van: Bohalista

Foto van: Bohalista

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Op dit moment ben ik helemaal in de ban van het eiland Agistri in Griekenland. Dit eiland is super klein en nog zo puur en ongeschonden. Het is er net een paradijs en dat op maar een paar uur vliegen vanaf Nederland. Agistri is geen eiland om rond te reizen, maar vooral om te relaxen. Ik vind het eiland prachtig en de ideale plek om mezelf alleen op de wereld te wanen. En natuurlijk om te genieten van zon, zee en strand (en lekker eten)!

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Oman! Dit land is zo mooi en zo bijzonder. Het is een perfect land om rond te reizen en je vindt er alles wat je maar kunt bedenken. Je kunt er zwemmen in een oase, raften in de woestijn, schildpadden spotten in een natuurreservaat en klimmen op rotsachtige bergen. Wil je verblijven in luxe hotels of liever kamperen onder de sterrenhemel? Het kan allemaal! Oman is heel divers en super gaaf.

 Bohalista: Oman

Bohalista: Oman

Mijn mooiste ervaringen waren in de woestijn en ik vond het heel gaaf om met reuzenschildpadden in aanraking te komen. Hopelijk mag ik nog eens terug naar Oman want er zijn nog steeds een aantal dingen die ik zou willen doen en zien.

 Bohalista: Oman, Wahiba Sands

Bohalista: Oman, Wahiba Sands

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt

Foto van bohalista: een meisje dat zich bleef verschuilen achter die paal

Ohh, dat kan ik echt niet kiezen! Bovenstaande foto’s zijn niet per se de mooiste die ik ooit heb gemaakt, maar wel de meest bijzondere. De bovenste foto is van een meisje dat zich bleef verschuilen achter die paal. Er waren ongeveer tien kinderen aan het spelen, rondrennen en poseren terwijl ik foto`s maakte. Dit meisje bleef echter alleen maar, op deze manier, staan toekijken naar de andere kinderen. Dat is wat ik hier heb vastgelegd en om de een of andere reden is dit moment me echt bijgebleven.

De onderste foto is van twee bedoeïenen kinderen. Eigenlijk blijven ze ‘achter de schermen’ als er bezoek (van toeristen) komt, maar toen wij aankwamen liepen ze richting ons en maakte ik deze foto. Ze werden helaas meteen weer weggestuurd, maar ik was zo blij dat ik deze foto heb kunnen maken.

Foto van Bohalista: twee bedoeïenen kinderen

Foto van Bohalista: twee bedoeïenen kinderen

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Hier kan ik echt geen antwoordt op geven. Er is geen enkel land wat ik niet fijn of mooi vind. Het enige wat ik echt niet prettig vind is massa toerisme. Zo was ik vorig jaar bijvoorbeeld in Venetië en daar werd ik echt letterlijk omver gelopen door andere toeristen. Wat een drukte! Ik krijg het daar echt spaansbenauwd van.

Foto van bohalista: Venetië

Foto van bohalista: Venetië

Ook heb ik een hekel aan de gevolgen hiervan. Het brengt zoveel narigheid met zich mee. Ik maak er natuurlijk ook onderdeel van uit en ik geloof niet dat je echt duurzaam kunt reizen. Maar ik denk wel dat het mogelijk is om, door bewust te zijn, zo min mogelijk schade aan te richten en een steentje bij te dragen. Het liefst ga ik daarom naar onbekende bestemmingen, steun ik de lokale bevolking en heb ik altijd respect voor cultuur en natuur.

Foto van bohalista: Venetië

Foto van bohalista: Venetië

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Zoals ik hierboven al schreef zou ik nog wel een keer naar Oman willen. Maar ik zou ook heel graag nog eens terug willen naar Kaapverdië en Marokko. In kaapverdië ben ik alleen maar op het eiland Sal geweest en het lijkt me geweldig om te eilandhoppen en meerdere bestemmingen aan te doen. In Marokko wil ik al heel lang heel graag naar Marrakesh toe, maar komt dat er op de één of andere manier niet van.

Groetjes, Nena

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?