Ik woon mooi, ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel – met Kirsten deel 14

Ik woon mooi, ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel – met Kirsten; In deze rubriek van Ik woon mooi, ik woon in…. vertelt Kirsten over haar woonplaats Nieuwerkerk aan den IJssel. Waar ze met veel plezier zo’n vier jaar nu woont. Uiteten doet ze graag en vertelt dan nu ook waar je zeker een keer kunt gaan eten. Ook heeft Kirsten een blog Mamagisch. Op haar blog neemt ze jou mee wat haar zoal bezig houd. Ze schrijft vooral over haar persoonlijke ervaringen.

Elke maand schrijft ze een artikel wat of waar ze die maand mee bezig is geweest of heeft gedaan. Leuk om te lezen ik raad jullie zeker aan om er een keer een kijkje te nemen. Zo leer je Kirsten een beetje beter kennen. Veel plezier met het lezen van deze blog en tot de volgende van Ik woon mooi, ik woon in….. En geniet vooral van het mooie zomerse weer.

Ik woon mooi, ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel – met Kirsten deel 14

Wil je ook net als Kirsten meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je. 

Hai! Wat leuk dat jullie deze blog over mijn woonplaats Nieuwerkerk aan den IJssel komen lezen. Ik ben Kirsten, woon samen met Sebas, Pippa en Nova en onze 3 honden in dit gezellige dorp. In het dagelijks leven ben ik juf op een basisschool en daarnaast blog ik op mijn blog Mamagisch en ben ik heel fanatiek opInstagram.

Naast deze hobby’s is het maken van muziek een van mijn fijnste tijdverdrijf. In ons huis is het eigenlijk nooit stil en naast dat we beiden zingen, bespelen we allebei ook diverse instrumenten.

Kirsten • Mamagisch

Kirsten • Mamagisch


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Ik ben geboren in Leidschendam, ging op mezelf in Den Haag waar ik uiteindelijk bijna 10 jaar heb gewoond en ik ben voor de liefde naar Nieuwerkerk aan den IJssel verhuisd. Daar woon ik nu alweer 4 jaar met heel veel plezier. In eerste instantie vond ik het heerlijk om van de drukke stad naar het relatief rustige dorp te verhuizen.

Wat ik leuk vind aan Nieuwerkerk is dat het eigenlijk overal dichtbij ligt. Ik stap in de auto en ben binnen 20 minuten in Zoetermeer, Rotterdam en Gouda. Je hebt dus de rust van het dorp, maar alle gemakken van een stad dichtbij.

Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel

Ik ben hier komen wonen na een scheiding en vond het heerlijk dat ik dus niet de hele dag mensen tegenkwam die hier naar vroegen. Het was heerlijk om lekker anoniem over straat te kunnen. Al veranderde dat al snel en heb ik binnen het dorp ook een leuke kennissenkring opgebouwd.

Sebas is hier geboren en getogen, met een kort uitstapje naar Gouda, en hij kent hier natuurlijk veel mensen. Als we samen over straat lopen en ik zeg eens iemand gedag die hij niet kent, staat hij wel even raar te kijken, haha.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Een dorp blijft natuurlijk een dorp maar er zijn genoeg leuke plekjes om naartoe te gaan. Uit eten gaan doen we graag en er zijn genoeg leuke restaurantjes waar we graag heen gaan. Zo eten de graag tapas bij Van S in de Dorpsstraat en kun je hier ook hele goede sushi eten bij Noa aan de Kerkstraat. Aan de overkant bij Noa zit Perron, een restaurant dat is gevestigd in het oude stationsgebouw van de oude spoorlijn. Een prachtig gebouw en ontzettend lekker eten!

Met onze meiden brengen we veel tijd door in alle speeltuintjes die Nieuwerkerk rijk is. Dat is iets wat me gelijk opviel toen ik hier kwam wonen. Er zijn ontzettend veel speelplekken en op zondag maken we dan ook geregeld een lekkere wandeling door het dorp en doen meerdere speeltuintjes aan.

Met onze meiden brengen we veel tijd door in alle speeltuintjes die Nieuwerkerk rijk is

Met onze meiden brengen we veel tijd door in alle speeltuintjes die Nieuwerkerk rijk is


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

Nieuwerkerk aan den IJssel staat erom bekend dat het laagste punt van Nederland hier ligt. Daar grappen we dan ook wel regelmatig over hoor, dat wanneer het flink regent, we ons bootje vast maar opblazen omdat we vast geëvacueerd moeten worden. Natuurlijk is dat gekkigheid, wij hebben gelukkig nog nooit problemen gehad met het water.

Wat ik leuk en interessant vind aan Nieuwerkerk, is dat het gedeeltes heeft die heel modern zijn maar dat er ook echt moeite wordt gedaan om oude gebouwen en monumenten een plekje te geven daartussen.

Daarnaast zie je in het dorp ook diverse referenties aan de geschiedenis van het dorp.

Daarnaast zie je in het dorp ook diverse referenties aan de geschiedenis van het dorp.

Daarnaast zie je in het dorp ook diverse referenties aan de geschiedenis van het dorp. Zo woonden wij voorheen tegenover het standbeeld ‘De Stenenkruister’, wat refereert aan de stenenbakkerijen langs de IJssel die tussen 1487 en 1964 het hele land van bakstenen voorzagen.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Waarom je zeker een keertje hierheen moet komen? Kijk, ik ga je niet vertellen dat dit het meest bruisende dorp van Nederland is maar we hebben natuurlijk wel een aantal unique selling points. Natuurlijk zou ik je kunnen vertellen dat je mijn dorpsgenoten Jandino Asporaat en Leontien van Moorsel gewoon in het wild kunt tegenkomen of dat je echt een keer gegeten moet hebben bij een van de bovengenoemde restaurants maar of dat je nou echt overhaalt?

Maar als je een keer in de buurt bent, of eens een weekendje naar een andere omgeving wilt, heb je hier genoeg mogelijkheden. Je zult dat zelf wel zien hoe snel je gecharmeerd bent van ons dorp!

Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel


*Wat is er zoal te doen.

En als je hier dan eenmaal bent, zou je de volgende dingen zeker kunnen doen. Ga lekker eten in de Dorpsstraat of breng een bezoekje aan The Brick King, een grote gespecialiseerde Lego-winkel. Ook hebben we sinds kort een spellenwinkel, The Game Inn, waar je aan de spellentafels ook lekker spelletjes kunt uitproberen onder het genot van een hapje en drankje. Kinderen kunnen lekker spelen in alle kleine speeltuintjes of bij de grote speeltuin van de IJsselkids.

Ga lekker fietsen langs de IJssel en ga langs de molen en de steenfabrieken of zoek het bos op bij Hitland. Je kunt hier overigens ook fantastisch paardrijden, iets wat ook al heel lang op mijn lijstje staat om weer eens te gaan doen. En het is me nog niet gebeurd, maar als het koud genoeg is in de winter, is er in Hitland zelfs een natuurijsbaan.

Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel

Niet per se in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar wel vlak in de buurt ligt de Zevenhuizerplas, waar je lekker kunt watersporten of naar het ‘strand’ kunt. Rondom deze plas kun je ook ontzettend lekker in de natuur wandelen of fietsen. Ga je de andere kant op, over de dijk richting Gouda, komt je ook nog het Dino Experience Park tegen waar de grote én kleine dinoliefhebber zijn hart op kan halen.

Groetjes, Kirsten

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?