Ik woon mooi, ik woon in Utrecht – met Inge deel 12

Deze keer in ik woon mooi, ik woon in…. hebben we Inge te gast. Inge woont al een aantal jaren in Utrecht en kent er alle ins en outs. Ze neemt jullie nu dan ook mee naar het gezellige Utrecht en vertelt je wat er zoal te beleven is. Ook op haar blog gotravelinge vindt je tips over de stad Utrecht en schrijft ze verhalen over haar reizen die ze gemaakt heeft. Zowel in Nederland als over de hele wereld.

Wil je graag tips voor je citytrip of natuurwandeling dan bezoek zeker een keer de blog van Inge. Maar voor nu neemt ze je mee naar het bruisende Utrecht. Veel plezier en tot de volgende van ik woon mooi, ik woon in…..

Ik woon mooi, ik woon in Utrecht

Wil je ook net als Inge meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je. 

Ik ben Inge en ik woon en werk in Utrecht. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad om nieuwe dingen te ontdekken en vind ik het leuk hierover te schrijven. Op mijn instagram en blog gotravelinge vind je dan ook de meest uiteenlopende tips voor tripjes in Nederland en de wereld over, maar ook over mijn eigen stad Utrecht. Ik vind het dan ook erg leuk om jullie mee te nemen door mijn stad!

Ik ben Inge en ik woon en werk in Utrecht


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Iedereen kent Utrecht wel. Een echte studentenstad in het midden van het land met een groot  en inmiddels ook modern verbouwd treinstation. Ondanks dat Utrecht alles te bieden heeft voor een leuke stedentrip, wordt het niet door toeristen overlopen. En dat terwijl er altijd wel iets te doen is, ook in de wijken rondom het centrum, die allemaal hun eigen (historische) karakter en gezellige terrasjes en restaurants hebben. Ik geef je hier graag ook wat tips die je verder brengen dan alleen onze mooie binnenstad.

Utrecht: Achter de Dom

Utrecht: Achter de Dom


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Er is zoveel leuks in Utrecht dat het moeilijk is een keuze te maken. Ik houd zelf enorm van terrasjes, en gelukkig staat Utrecht hier in de zomer vol mee! Niet alleen bij de Neude of de werfkelders, ook bij Ledig Erf, Rotsoord en stadsstrand Roost aan de Singel. En als je een fiets hebt, kijk dan ook eens bij de vele bierbrouwerijen die Utrecht kent, zoals De Leckere bij de Werkspoorkathedraal of Maximus in Leidsche Rijn.

Werkspoorcafé de Leckere

Werkspoorcafé de Leckere

Verder eet ik graag een ijsje van Zomers in de wijk Lombok om die op te eten bij de Merwedesluisjes of tijdens een wandeling door Park Oog in Al en langs het water bij het Muntgebouw en Molen de Ster.

Muntgebouw

Muntgebouw

Molen de Ster

Molen de Ster

Vlak voor de laatste lockdown heb ik nog heel fijn gegeten bij één van de vele goede restaurants in Utrecht, Goesting aan het Veeartsenijpad in Wittevrouwen. Ook leuk om naar toe te wandelen vanuit het centrum!


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

Utrecht heeft een historische binnenstad omringd door water. De werfkelders, gebouwd aan de gehele Oudegracht en Nieuwegracht en stammend uit 1500, zijn uniek en geven de stad een speciale en gezellige sfeer.

Werfkelders

Werfkelders

De Oudegracht is de plek om te winkelen terwijl je beneden aan de gracht kan borrelen in een werfkelder. De Nieuwegracht in het Museumkwartier is een stuk rustiger, en heel leuk voor als je op zoek bent naar een wandeling door de binnenstad, maar even aan de drukte wilt ontsnappen.

Dit jaar is de Singel rondom de binnenstad hersteld en kun je met je gehuurde bootje niet alleen langs de terrasjes aan de Oudegracht varen, maar ook helemaal rondom het centrum. Een hele leuke manier om de stad op een andere manier te bekijken! 

Roost aan de Singel

Roost aan de Singel


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Het is heerlijk om een dagje naar Utrecht te gaan om er even uit te zijn. Lekker winkelen in Hoog Catharijne of in één van mijn favoriete winkelstraten de Lijnmarkt en Twijnstraat. Maar nog leuker is om een nachtje te blijven slapen en een fiets te huren.

Alles in Utrecht is bereikbaar met de fiets. Ga de verschillende wijken ontdekken, ga fietsen langs de Vecht richting Oud Zuilen of juist de andere kant op naar rivierbos Amelisweerd. Utrecht heeft alles. Bekijk mijn Utrecht Cityguide voor leuke wandel en fietsroutes door de stad en veel andere tips voor restaurants, terrassen en highlights.  

Rivier de Vecht

Rivier de Vecht


*Wat is er zoal te doen

De Domtoren mag in dit verhaal natuurlijk niet ontbreken. Helaas is de buitenkant ingepakt i.v.m. restauratie, maar beklimmen kan nog wel zelfs nu tijdelijk met een lift! Voor een fantastisch uitzicht over de stad en omgeving. Ook is het heel leuk om onder het Domplein te kijken voor een werkelijk uniek kijkje in de (Romeinse) geschiedenis. Bij DomUnder vertelt een enthousiaste gids je hier alles over.

Domtoren vanaf de boot

Domtoren vanaf de boot

Verder is er in Utrecht altijd iets te doen, een festival, een beachvolleybaltoernooi op het mooie en vernieuwde Jaarbeursplein of een concert in TivoliVredenburg. Check voordat je komt dus zeker even de activiteitenkalender!

Groetjes,
Inge
Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

2 Reacties

 1. 6 april 2021 / 11:50 am

  Oh did is helmoi. Ik hou van Nederland en mis de uitstapjes daar heel erg.
  Utrecht was een van miijn favorierte plekken.
  groetjes uit mönchengladbach
  Silke

  • 6 april 2021 / 12:33 pm

   O leuk om te horen Silke, ja Nederland heeft mooie plaatsen om erop uit te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?