De beste fietsen voor elk budget

beste fietsen voor elk budget

Wat je budget ook mag zijn en wat je ook van je fiets mag verwachten, er bestaat altijd een oplossing. Natuurlijk is het belangrijk dat je je geld niet zomaar uitgeeft en weet waarvoor je betaalt. Bij BIKE24 geven we je graag enkele handige tips om precies de goede oplossing te vinden voor jouw financiële situatie.

Fietsen voor een beperkt budget

Heb je slechts een beperkt budget ter beschikking? Geen zorgen, want er zijn meer dan genoeg mogelijkheden die helemaal niet zo veel kosten en toch een goed comfort en rijveiligheid garanderen.

De meeste gewone stadsfietsen bevinden zich aan het lagere einde van het kostenspectrum, hoewel je natuurlijk ook duurdere opties vindt. Houd er rekening mee dat je voor een sportief of elektrisch model doorgaans een stukje meer betaalt.

Goede voorbeelden van instapmodellen zijn:

  • De Liv ALIGHT – Women Citybike – 2022 – metal voor €588,73
  • De Cannondale TREADWELL 2 LTD – 27.5″ City Bike – 2023 – raw voor €863,27
  • De Orbea CARPE 15 Stadsfiets – 2023 – Night Black (gloss) voor €873,44

Let bij de zoektocht naar een iets goedkopere optie vooral op de kwaliteit en het type fiets. Het voordeel van een voordelig model is natuurlijk dat je er initieel minder geld aan kwijt bent, maar mits voldoende onderzoek toch geniet van een goed rijcomfort en een duurzame investering.

Fietsen voor een gemiddeld budget

Als je iets meer financiële vrijheid hebt, kan je misschien een model kopen van boven de €1000 of €2000. In de meeste gevallen beschikken dergelijke opties over unieke specificaties, zoals:

  • Geïntegreerde StVZO-gecertificeerde lichten
  • Een intuïtieve SRAM Apex 1 groepsset
  • Een grotere bandenspeling

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een model in het middensegment is dat je een optimale balans krijgt tussen prijs en kwaliteit. Of je nu voor een elektrisch voertuig gaat of toch maar liever een sportief model aankoopt, fietsen tussen de €1000 en €3000 bieden voor elke voorkeur een goede oplossing.

Fietsen voor een ruimer budget

Sport je op professioneel niveau of heb je een budget dat groot genoeg is om een topfiets aan te schaffen? Dan bestaan er meer dan genoeg mogelijkheden. Het duurdere aanbod bevindt zich vooral in de categorieën racefietsen en mountainbikes, waaronder:

  • De Rennstahl 853 Pinion – 650B Trekking Bike – 2023 – Get Fast van 5.895,45 €
  • De BMC TIMEMACHINE ROAD 01 ONE – Carbon Roadbike – 2023 – carbon / white van 9.658,65 €
  • De Basso DIAMANTE DISC – Ultegra 8150 Di2 – Carbon Road Bike – 2023 – Fade Opal Whiten van 7.014,95 €

Dergelijke modellen beschikken meestal over een uiterst licht en wendbaar carbon frame, maar ook bijvoorbeeld aerodynamische wielen en een hoogwaardige schakelgroep met heel wat versnellingen. Fiets je professioneel? Dan is het zeker de moeite waard om te letten op het gewicht van je model, want dat zal je maximale snelheid mede bepalen. Bij een mountainbike zijn banddikte en stevigheid dan weer van groot belang.

Conclusie

Fietsen zijn er voor elk budget en dat betekent dat iedereen kan genieten van de fietssport. Natuurlijk is het belangrijk om eerlijk te zijn met jezelf en je bewust te zijn van je eigen financiële mogelijkheden voor je een aankoop doet!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?