Top 10 koolhydraatarme recepten; Verzameling van ElsaRblog

Top 10 koolhydraatarme recepten; Dat koolhydraatarm eten heel lekker kan zijn, bewijzen deze tien koolhydraatarme recepten: 

Top 10 koolhydraatarme recepten; Verzameling van ElsaRblog

Top 10 koolhydraatarme recepten


1- Eieren met kikkererwten, spinazie en tomaten – Shakshuka

Met stip op 1 staat dit heerlijke eiergerecht met zijn wortels in het Midden-Oosten. Eieren en tomaten zijn sowieso al een goede combi, maar door de toevoeging van kruiden wordt het een gerecht om je vingers bij af te likken. 

Met dit recept geniet je ook nog van de stevige bite van kikkererwten en het zachte van spinazie. Een op-en-top koolhydraatarm gerecht dat ook nog eens heerlijk verzadigt. Je houdt het koolhydraatarme karakter in stand als je stokbrood of andere snelle koolhydraten weglaat. 

Shakshuka


2- Gevulde champignons met zalm uit de oven

Mmm… dit koolhydraatarme voorgerecht is echt genieten! Naast zalm gebruik je stukjes tomaat, courgette, truffel en gorgonzola om de XXL champignons mee te vullen. Dat zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. 


3- Courgetti met pesto

Courgetti is een heerlijk en licht alternatief voor spaghetti. Je kunt het in de supermarkt kopen of gemakkelijk zelf maken met een spiraalsnijder of juliennesnijder. Met gemarineerde garnalen en suikervrije pesto en chilisaus erbij is dit een koolhydraatarm topgerecht om vaker te eten. 


4- Gevulde eitjes met zalm

Een lekkerder borrelhapje dan dit kunnen we ons niet voorstellen. In dit recept combineer je de lekkere bite van ei met de heerlijke smaak van roomkaas en het intense karakter van gerookte zalm. Een hapje dat zeker niet op je verjaardag mag ontbreken, maar dat het ook goed doet met Pasen en tijdens de kerstborrel. 


5- Gezonde smoothie met kiwi, banaan en havermout

Een heerlijke, vullende smoothie met de zoete smaken van banaan en kiwi. Havermout levert verzadigende vezels en eiwitten en ook melk voegt eiwitten toe. Kies je voor volle zuivel, dan maak je de smoothie nog meer verzadigend. 

Met volle producten krijg je gezonde vetten binnen, die je lange tijd een aangenaam vol gevoel geven. Met een handje verse groenten door je smoothie voeg je nog wat extra vezels toe en dat maakt het drankje extra gezond en ook nog eens goed voor je gewicht. Geschikte groenten zijn boerenkool, spinazie of sla. 

Gezonde smoothie met kiwi, banaan en havermout


6- Geroosterde pompoen met kruidenboter

Koolhydraatarm genieten doe je met dit smakelijke pompoengerecht. Door de pompoen te roosteren, krijgt hij een heerlijke smaak. Met kruidenboter, feta, sesamzaadjes en verschillende soorten sla is dit gezonde gerecht een waar feestje voor je smaakpapillen. 


7- Groenten ovenschotel van Andrea

Deze groenten ovenschotel van Andrea ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook heel gezond. Hij bevat enkel gezonde koolhydraten en daarnaast veel vitamines en mineralen. Een gezond koolhydraatarm alternatief voor lasagne. 


8- Gegrilde kiphaasjes met tijm

Wat dacht je van lekker gekruide, malse kiphaasjes met de stevige bite van bonen? Zowel kip als bonen zitten bomvol verzadigende eiwitten. Bonen leveren ook nog gezonde koolhydraten. Met dit gerecht zit je dus goed als je een koolhydraatarm eetpatroon volgt. 

Als je er risotto bij wilt serveren, maak deze dan van bloemkoolrijst. Frietjes of aardappels erbij kan ook prima, want daarvoor gebruik je gewoon zoete aardappels. Deze bevatten minder snelle koolhydraten dan de gewone piepers, zodat ze prima passen in een koolhydraatarm dieet.  


9- Spinazie op zijn best

Groene groenten zijn altijd een goed idee, zeker als je koolhydraatarm wilt eten. In dit recept voeg je aan de spinazie ook tomaaatjes en knoflook toe voor een heerlijke smaak. Als je dit gerecht combineert met vers vlees of verse vis, heb je een overheerlijke koolhydraatarme maaltijd. 


10- Spaghettipompoen met rucola sla

Wat een lekker koolhydraatarm gerecht is dit! Het zachte, zoete van de pompoen combineert heerlijk met het pittige van rucola sla en het zachte en romige van kaas. Je moet er even wat tijd voor uittrekken omdat de pompoen een tijdje in de oven moet, maar dan heb je ook een fantastisch koolhydraatarm gerecht. 

Credits tekst, Annemiek, Puur Figuur

Top 10 koolhydraatarme recepten

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?