Link vanuit Facebook naar je artikel veranderen; uitleg

Link vanuit Facebook naar je artikel veranderen is een artikel dat ik al een tijdje graag wil schrijven. Ik doe heel vaak mee met verzamelen van artikelen van andere collega bloggers, superleuk natuurlijk. Altijd een eer om ons artikel te zien op andere een blog. Inge en ik verzamelen ook vaak artikelen van andere bloggers.

Wij vinden het altijd leuk om te doen. Dit doen we meestal via Facebook een makkelijke manier om dit via een privé groep te doen. Dat is het fijne van Facebook dat wij dat met z’n allen mogen doen. Facebook verandert ook de linken vanuit Facebook  als unieke link, (uiteraard om zichzelf te beschermen).

Link vanuit Facebook naar je artikel veranderen

Deze link kun je makkelijk zien door de rare tekens en nummers die een normale link (URL) niet heeft (bv: https://www.elsarblog.com/zelfgemaakte-paasdecoratie-voor-op-tafel-diy/?fbclid=IwAR2SIWmyaZZTAkRSGeqxfWiYOkGUvgCPBqoXWOO1iZlk96YxymIDFWQ)

Elke blog is heel trots op zijn unieke blog/site en het is altijd fijn dat je een goeie link kan krijgen. De link vanuit Facebook is niet schadelijk voor je blog, maar uiteindelijk heb je er ook niks aan. Alleen dat er een mooi artikel op staat. Zo’n rare link is heel moeilijk voor de zoekmachines te vinden, dus niet handig. Een goede link is ook heel belangrijk voor de Linkbuilding. Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website.


Verzameling blog

In het begin dat ik met ElsaRblog ben begonnen, moest nog heeel…. veel leren, en nog steeds … haha… Een keer had een verzameling blog gemaakt met een paar links naar andere blog artikelen. Op zeker moment krijg ik een privé bericht van een blogger, of ik haar link kon veranderen. Ik ging kijk en snapte er niks van. Hoezo veranderen? De link werkt. Er was niets mis mee!!??? … nadat we elkaar een paar berichten hadden gestuurd, liet zij mij zien dat de link via Facebook was en dat niet veel waarde heeft voor haar blog.

Gelukkig heeft zij mij laten zien hoe ik dat makkelijk kon doen. Heel makkelijk eigenlijk maar je moet het maar net weten. En dat ga ik je laten zien. Heb je nog vragen stel ze gerust. Ik weet ook niet alles, maar ik zal mijn best doen om alles te kunnen beantwoorden.


Link vanuit Facebook naar je artikel veranderen: stap voor stap

1- klik op het gewenste artikel vanuit Facebook

klik op het gewenste artikel vanuit Facebook

2- Als je op de site bent, boven heb je de link vanuit Facebook (een lange link).

Als je op de site bent, boven heb je de link vanuit Facebook (een lange link).

3-Nu kopieer een van de belangrijkste woorden van de link, in mijn geval is dat Paasdecoratie.

Nu kopieer een van de belangrijkste woorden van de link

4- Ga naar de zoekbalk van de blog en plak  of voer het woord Paasdecoratie in.

Ga naar de zoekbalk

5- Nu verschijnen een of meerdere artikelen met dit woord.

6- Kies het artikel dat je graag wil hebben.

meerdere artikelen

7- Ben je op het gewenste artikel. Kopieer de link hiervan.

Kopieer de link hiervan

Je bent klaar! Dit is de echt link van het artikel dat je graag wil hebben.

Heb je geen zin om dit allemaal te doen? Dan kun je vragen aan de mensen om via email te reageren. Via email heb je altijd de juiste link. Succes!

Ps: dit artikel is maar een voorbeeld hoe je een link kunt veranderen. Er zijn meer manieren om dat te doen, maar deze methode, is altijd goed 🙂

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?