Krultang kopen: waar let je op?

Krultang kopen

Om een slag te krijgen in steil haar, kun je krulspelden gebruiken. Hiermee duurt het alleen vrij lang voordat er daadwerkelijk krullen in je haar zitten. Gelukkig is er ook een snellere manier, want je kunt een krultang gebruiken. Heb je nog geen krultang, maar wil je er wel eentje kopen? Lees dan vooral verder, want in deze tekst vertellen wij je waar je op moet letten.

Lengte van je haar

Een eerste aandachtspunt bij een krultang kopen is de lengte van je haar. Heb je kort haar? Dan volstaat een krultang met een diameter van 15 millimeter waarschijnlijk. Voor halflang haar heb je een krultang van 12 tot 40 millimeter nodig en bij lang haar bereik je het beste effect met een krultang van 30 millimeter.

Grootte van de krullen

Wie denkt dat de krullen die een krultang maakt altijd even groot zijn, heeft het mis. Vraag jezelf daarom altijd af hoe groot je krullen moeten worden. Voor kleine krullen volstaat een krultang tot 14 millimeter meestal, maar voor gemiddelde krullen heb je een krultang van 15 tot 24 millimeter nodig. Vind je grote krullen mooi? Koop dan een krultang met een diameter van minimaal 25 millimeter.

Temperatuur

Voordat je een krultang koopt, moet jij je beseffen dat hitte je haar kan beschadigen. Daarom is het verstandig een krultang met verstelbare temperatuur te kopen. Je kunt het hulpmiddel dan afstellen op jouw haar en dat verkleint de kans op schade. Op welke temperatuur je de tang instelt, hangt af van je haartype. Voor dun haar is 180 graden warm genoeg, voor normaal haar 200 graden en voor dik haar 220 graden. Wil je geverfd haar krullen? Stel een krultang dan nooit warmer in dan 180 graden.

Materiaal

Als je op zoek gaat naar krultangen, ontdek je snel dat ze gemaakt worden van verschillende materialen. Zo kom je waarschijnlijk een krultang van keramiek, titanium en toermalijn tegen. Wil je voorkomen dat je haar gaat pluizen? Dan is een krultang van toermalijn of keramiek de beste keuze. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en bovendien produceren deze krultangen negatieve ionen. Een krultang van titanium is op zijn beurt geschikt voor dik haar dat moeilijk te krullen is. Extra bijkomstigheid van deze krultangen is dat ze duurzaam zijn en weinig wegen.

Extra functies

Met een krultang kun jij je haar krullen, maar sommige van deze apparaten zijn voorzien van extra functies. Zo kun je een krultang met ionentechnologie of stoomfunctie kopen. Reden genoeg om hier ook naar te kijken als je op zoek bent naar een krultang.

Prijs

We sluiten af met het aandachtspunt dat voor veel vrouwen het belangrijkste is: de prijs. Het is begrijpelijk dat je hiernaar kijkt, maar laat je er niet te veel door leiden. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van krultangen? Werp dan eens een blik op het assortiment van Haibu. De prijzen van de krultangen die hier aangeboden worden lopen uiteen. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte krultang te vinden.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?