Fruit wat kan je ermee?! Met Yvonne van Vega Food blog – Rubriek nr.1

Het is met heel veel plezier dat ik vandaag de rubriek “Fruit wat kan je ermee?!” online ga zetten. Mijn eerste gast is Yvonne van de Vega Food Blog. Wat ontzettend leuk om de antwoorden van Yvonne door te lezen.

Wil je net als Yvonne mee doen, klik hier voor de uitleg en vragen lijst. Heel veel plezier met lezen.

Fruit wat kan je ermee?! Met Yvonne van Vega Food blog

⇩Vragenlijst :


⇨Jouw naam, leeftijd en waar ben je geboren?

Wat leuk dat ik aan deze heerlijke rubriek mag meedoen, ik zou mij even kort voorstellen:
Ik ben  Yvonne Ufkes, getrouwd met Edwin en samen hebben wij drie kinderen (boys). Ik ben 38 zomers jong en we wonen in de stad Groningen. Zelf ben ik geboren in Meppel en heb tot mijn 26e in Meppel gewoond.

Yvonne van Vega Food blog


⇨Welk fruit vind je het lekkerste? en waarom?

Zelf ben ik dol op fruit ik eet dit dan ook graag en vaak. Welk fruit mijn favoriet is vind ik echt heel lastig. Zo eet ik graag groene appels, ik vind dat zure lekker en ze zijn makkelijk om even zo tussen door te eten. Maar ik ben ook dol op aardbeien omdat ze juist zo heerlijk zoet zijn. Bananen heb ik ook altijd in huis. Ik ben een echte fruit eten en eet ze het liefst in een salade door elkaar.


⇨Welk is je lievelings- fruit recept? en waarom?

Zelf ben ik dol op fruit en vooral Milan onze jongste zoon is hiermee opgegroeid (daarvoor at ik zelf minder fruit).  Ik maak regelmatig als tussendoortje of als snack moment een fruit salade. Dit is makkelijk en ze eten het zo op.

 -appel(s)    fruit salade-meloen -banaan -aardbei

 

Ik snijd alles in stukjes en verdeel dit dan over de schaaltjes.  Het hoeft geen hele grote schaal vol te zijn, maar ze krijgen wel allemaal een halve appel en een halve banaan erin.  Je kan met deze salade natuurlijk eindeloos variëren. Ook een fruitsmoothie komt hier regelmatig op tafel, de kinderen zijn er dol op.
Ik gebruik dan altijd een plantaardige melk een een banaan voor de zoete smaak. En verder doe ik erin wat we in huis hebben. De ene keer is dit met appel en peer, maar kan ook appel met meloen of kiwi zijn.
Ook overnight oats maak ik graag met fruit, deze met sinaasappel en banaan is heerlijk fris bijvoorbeeld: Overnight oats met sinaasappel en banaan.

overnight oats


⇨Hoe heb je het voor het eerst geproefd/gemaakt?

De overnight oat heb ik op de site van Rens Kroes gezien, zij had iets met zwarte bessen. Ik heb die gemaakt en is echt een lekker en gezond ontbijt. Ik ben daarop zelf gaan experimenteren met fruit smaken en zo kwam ik op de sinaasappel en banaan uit.

Yvonne

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?