Mijn favoriete no bake taart – No bake recepten

Oh ja, dit recept moet ik echt met je delen. Het is een no-bake taart, dus geen oven nodig en is zonder twijfel mijn favoriete taart tot op de dag van vandaag. Het is gemaakt met een bodem van Bastogne cookies, gecondenseerde melk, Griekse yoghurt en een lekkere vruchtensaus voor erboven op. Overheerlijk!!

Mijn favoriete no bake taart - No bake recepten

Mijn favoriete no bake taart

Als je verder de instructies hieronder in dit artikel volgt dan kan deze super lekkere taart niet misgaan. En wat ook heel handig is als je deze taart een dag van te voren maakt hij nog lekkerder van smaak is.

Dus zoals je leest zijn er alleen maar voordelen. Het enige nadeel is dat je deze taart niet te vaak moet maken als je bezig bent met gezond te eten. Ik vind persoonlijk dat je af en toe wel een keer mag zondigen.
Heb je deze taart gemaakt, laat het ons dan weten op sociaal media, liefst met een foto erbij dat zouden wij echt super gaaf vinden.

Tip: Moederdag en Valentijnsdag

Mijn favoriete no bake taart - No bake recepten


Wat je nodig hebt:

300 gr. vers fruit (blauwe bessen, aardbeien en frambozen)

1 pak Bastogne cookies

1 blik gecondenseerde melk

250 gr. Griekse yoghurt

10 gelatine vellen

75 g roomboter

2 dl slagroom

150 g suiker

*zeef

*1 hartjes bakvorm

*1 vel bakpapier

*mixer (optioneel)


Aan de slag:

Breek de Bastogne cookies in stukjes en maal ze in de mixer. Als je geen mixer hebt kun je de cookies in een plastic zak doen. Maak de zak dicht en vervolgens sla je de cookies met een deegroller of een hamer in stukjes totdat ze helemaal gekruimeld zijn.

Smelt de boter in een pannetje.

In een kom giet je de gekruimelde Bastogne cookies en de gesmolten boter en meng je alles heel goed met een spatel of lepel.

Mijn favoriete no bake taart - No bake recepten

Leg een vel bakpapier op de bodem van de bakvorm en vervolgens maak je de harten bakvorm dicht.

Nu het Bastogne mengsel op de bodem van de bakvorm gieten en met een spatel of de achterkant van een lepel druk je het mengsel goed aan tot het glad is.

In de koelkast bewaren.

Mijn favoriete no bake taart - No bake recepten

Zet een pan op het vuur, voeg de suiker en de bosvruchten fruit toe. Let op: niet alle fruit gebruiken, bewaar ook een beetje om te taart mee te decoreren.

Blijf roeren tot je een dikke saus hebt. Dit duurt een paar minuten, als het begint te koken dan is het goed. Gaat best snel.

Haal de pan van het vuur af en zet het even apart.

Vervolgens in een kom meng je de gecondenseerde melk met de yoghurt.

Mijn favoriete no bake taart - No bake recepten

Klop de slagroom stijf, en voeg toe aan het mengsel.

Roer alles goed.

In een schaaltje met koelwater leg je de vellen gelatine één per één.

Laat het een paar minuten staan.

In een klein pannetje kook je een beetje water.

Als het water begint te koken zet je het vuur uit en leg je één per één de uitgeknepen gelatine vel in het warm water. Roer goed tot de gelatine helemaal opgelost is.

Mijn favoriete no bake taart - No bake recepten

Voeg de opgeloste gelatine aan het mengsel toe en roer alles goed door elkaar.

Giet nu het mengsel in de bakvorm, bovenop de Bastogne cookies bodem.

In de koelkast voor minimaal 2 uur om op te stijven.

Op het moment van serveren, breng je de bosvruchtensaus bovenop de taart toe. Je kunt de saus ook nog door een zeef halen zodat de saus iets dikker wordt.

Mijn favoriete no bake taart - No bake recepten

En decoreer de taart met het overgebleven fruit.

Mijn favoriete no bake taart - No bake recepten

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

15 Reacties

 1. Sylvia | Grace for a Gypsy
  23 februari 2020 / 6:14 am

  Looks delicious! Thanks for linking up at the GATHERING OF FRIENDS LINK PARTY 12

  • Elsa
   Auteur
   23 februari 2020 / 9:31 am

   Thank you ♥ A good Sunday

  • Elsa
   Auteur
   2 maart 2020 / 6:10 am

   Thank you, yes and a delight and very easy to do ☻

 2. 28 februari 2020 / 12:20 pm

  What a lovely looking dessert. Great done in a heart shape tin for a chnaging. Thank you for linking to #CookBlogShare

  • Elsa
   Auteur
   2 maart 2020 / 6:12 am

   Thank you ☻

  • Elsa
   Auteur
   2 maart 2020 / 6:13 am

   Oooh thank you for the beautiful words ☻ ♥

 3. 16 maart 2020 / 2:48 pm

  Hi, ik heb deze taart net gemaakt voor de Foodblogswap en hij was heerlijk, alleen is er iets misgegaan. De taart stijft helemaal niet goed op en ik kom af en toe hele draden met gelatine tegen in de yoghurtlaag. Heel vreemd, want de gelatine was wel goed opgelost (hoewel het mengsel wel dik was en zodra ik het in de kom met yoghurt/gecondenseerde melk/slagroom goot begon het direct te geleren). Heb ik te weinig water gebruikt?

  • Elsa
   Auteur
   16 maart 2020 / 4:45 pm

   Hoi Sandra, dat vind ik heel vervelend om te horen. Ik heb ongeveer 1 theekopje water gebruikt. Wat je mss kunt doen en dat werkt altijd, is de taart 30 minuten in de diepvries te doen en daarna in de koelkast. Ik hoop dat ik jouw geholpen heb. Ik ben benieuwd. Sandra laat maar weten a.u.b. of het gelukt is. liefs Elsa

   • 17 maart 2020 / 1:56 pm

    Hey Elsa, dan heb ik denk ik te weinig water gebruikt. Hij gaat zeker nog eens in de herkansing want hij is wel enorm lekker. Ik had een topping gemaakt van lemon curd en blauwe bessen, hmmmm! Heb nu mijn oog laten vallen op jullie sperzieboon rolletjes voor de Foodblogswap 🙂

    • Elsa
     Auteur
     18 maart 2020 / 6:57 pm

     Ja!!! ☻lemon curd en blauwe bessen, lijkt me een super lekkere combinatie.
     Oh serieus? de sperzieboon rolletjes zijn idd. ook heel erg lekker. Ik ben benieuwd☻ Succes!

 4. 7 juni 2021 / 3:46 pm

  Welke gelatine vellen gebruik je, is dat kwaliteit gold?
  Hoeveel gram is dat?

  • Elsa
   Auteur
   7 juni 2021 / 7:23 pm

   Ola Lena,

   Superleuk om te horen dat jij enthousiast bent over onze taart 😃
   Ik heb gewoon gelatine gebruikt van D. Oetker. (https://www.oetker.nl/nl-nl/onze-producten/bakingredienten/gelatine) Elk zakje heeft 12 blaadjes. Een zakje is ongeveer 20g.

   Ik hoop dat jij hier iets mee kan. Anders hoor ik graag.

   Alvast een fijne avond, en succes met het maken van deze overheerlijke taart.

 5. Thomas Van Dooren
  30 oktober 2022 / 9:24 pm

  Lijkt mij heerlijk, ik ga deze taart aankomend weekend maken voor een groep vrienden! Hopelijk lukt ie 😬😅😄

  Wat is de foodblogswap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?