Ik woon mooi, ik woon in Nieuwegein – met Guiselaine deel 8

Ik woon mooi, ik woon in Nieuwegein is een mooi artikel met Guiselaine. Nieuwegein heeft haar hart gestolen en dat kunnen we hier lezen in dit artikel. Door de antwoorden op onze vragen, kun je zien wat haar favoriete hotspots in haar mooie stad Nieuwegein zijn. Heel veel lees plezier!

Ik woon mooi, ik woon in Nieuwegein – met Guiselaine

Wil je ook net als Guiselaine meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je.

Hi, ik ben Guiselaine Capella, 43 jaar en woonachtig in Nieuwegein. Ik ben sinds 2012 ondernemer en vanaf 2013 digitale nomade. Dit betekent dat ik om de zoveel tijd mezelf weer ergens anders vestig om al het moois op de wereld te verkennen. 

Verder ben ik als ondernemer actief met online lessen Excel en WordPress en ondersteun ik ondernemers ook in gebruik van deze tools. Ik ben dus een digitalWizard 🙂 (wanderingguiselaine). Daarnaast ben ik gek op reizen en wandelen en wanneer ik die twee kan combineren ben ik helemaal in mijn element.

Guiselaine

Guiselaine


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats.  

Sinds half augustus 2019 staat mijn huis dus in Nieuwegein. Ik wilde na 2,5 jaar Eindhoven toch wat meer in het midden van het land zitten en met wat groen om me heen. Dat is aardig gelukt ik woon aan het rand van Nieuwegein en kan zo het park of groen in lopen.
kunstwerk

kunstwerk

Nieuwegein wordt vaak de plaats genoemd waar Utrechters neerstrijken als ze geen woning in Utrecht kunnen vinden. Toch is dit maar deelswaar. Er zijn ontzettend veel trotse Nieuwegeinaars, die al jaren wonen en met veel plezier vertellen over Nieuwegein.
Natuur Nieuwegein

Natuur Nieuwegein

*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Mijn favoriete plek in Nieuwegein is Fort Jutphaas vooral in de zomer. Het fort ligt op een soort eiland omringt door water en natuur. De drukte van de stad ligt even ver weg en je kunt heerlijk bij komen bij het water en in het groen. Het fort maakt natuurlijk deel uit van de Nederlandse geschiedenis en is daarom ook erg interessant. Nu zit er een restaurant met terras in een deel van het fort. In de zomer kamperen er ook mensen op het terrein, maar ik heb het gebied nog geen enkele keer druk gezien waardoor het heerlijk is.

 Nieuwegein: Mijn favoriete plek in Nieuwegein is Fort Jutphaas vooral in de zomer.

Nieuwegein: Mijn favoriete plek in Nieuwegein is Fort Jutphaas vooral in de zomer.

*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Nieuwegein ligt dichtbij Utrecht. Dus de grote stad is zo te bereiken op de fiets, te voet, bus of tram. Maar je hoeft echt niet voor alles naar Utrecht, want Nieuwegein is heeft zelf allerlei voorzieningen, groen en groot winkelcentrum, CityPlaza.

Nieuwegein: wateren bij het centrum

Nieuwegein: wateren bij het centrum

*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken?

Om te beginnen is Fort Jutphaas echt een must om de geschiedenis van Nederland van dichtbij te zien. Ook het pittoreske wij Vreeswijk in Nieuwegein moet je zeker niet overslaan als je er toch bent.

 Wandelpad bij Fort Jutphaas

Wandelpad bij Fort Jutphaas

Verder zijn er een aantal lange afstandswandelingen die door Nieuwegein lopen. Maar ook kortere routes zijn de moeite waard, bijvoorbeeld richting Ijsselstein via park Oudengein.

*Wat is er zoal te doen.

Nieuwegein kan goed dienen als uitvalbasis voor een aantal mooie wandelingen. Ook als je het fortenstelsel rond Utrecht wilt bewonderen is Nieuwegein the place to be. Ook als je de drukte van Hoog Catherijne wilt ontlopen dan is City Plaza aan te raden. Ook met de boot is het heerlijk varen door Nieuwegein.

 Let op: overstekende zwanen

Let op: overstekende zwanen (Komt regelmatig voor in de zomer)

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?