Het baseball jacket: wat is het en hoe draag ik het?

baseball-jacket

Het baseball jacket, met zijn iconische uitstraling en felle kleuren, is meer dan gewoon een kledingstuk: het is een symbool van sportieve kameraadschap en casual stijl. Oorspronkelijk afkomstig van de Amerikaanse honkbalvelden, heeft dit kledingstuk de decennia overbrugd en is het overgenomen door verschillende culturen en subculturen. In dit artikel zullen we de oorsprong van het baseball jacket, de evolutie ervan en hoe het stijlvol kan worden gedragen in verschillende contexten verkennen.

Wat is een baseball jacket?

Het baseball jacket, ook bekend als de varsity jacket, is een jas die traditioneel lederen mouwen combineert met een dik wollen lijf. Kenmerkend met geborduurde teamletters op de borst, heeft het vaak contrasterende geribde randen die een onmiskenbare sportieve flair toevoegen. De jas is afgewerkt met drukknopen en soms een opstaande kraag, elementen die de atletische identiteit versterken terwijl ze comfort en bescherming tegen de elementen bieden.

Hoe draag je een baseball jacket?

Een baseball jacket dragen betekent kiezen voor een look die zowel klassiek als gedurfd is. Voor een stedelijke stijl, combineer het met een slim-fit jeans en sneakers voor een casual uitstraling. Vrouwen kunnen ervoor kiezen om het te dragen met een midi-rok en enkellaarsjes voor een elegant contrast. De veelzijdigheid van de jas maakt het mogelijk om te layeren met hoodies of sweatshirts op koelere dagen. Door te spelen met kleuren en texturen kan iedereen een ensemble creëren dat zijn eigen stijl weerspiegelt terwijl het trouw blijft aan de originele geest van het kledingstuk.

Het baseball jacket ook bekend onder de naam varsity jacket

De term “varsity” verwijst naar Amerikaanse universiteitsteams, waar deze jassen oorspronkelijk werden gedragen door atleten om hun lidmaatschap en sportieve prestaties aan te duiden. De naam “varsity” is dus synoniem met prestige en geschiedenis in de sportieve en academische wereld, en voegt een laag van traditie toe aan het moderne baseball jacket.

Baseball jackets voor mannen en vrouwen

Tegenwoordig is het baseball jacket verkrijgbaar in verschillende modellen die geschikt zijn voor alle geslachten. Voor mannen kunnen de jassen breder gesneden zijn en voorzien van gedurfde ontwerpen. Voor vrouwen zijn de snitten vaak meer getailleerd en de details subtieler, wat helpt om de figuur te benadrukken terwijl de oorspronkelijke geest van het kledingstuk behouden blijft. De online winkel Baseball Jacket heeft zich gespecialiseerd in deze Amerikaanse jassen, waardoor een breed scala aan opties voor personalisatie, zoals patches of borduurwerk, beschikbaar is. Dit stelt iedereen in staat om de jas aan te passen aan hun persoonlijke stijl.

Baseball jackets voor kinderen

Voor kinderen zijn baseball jackets een praktische en stijlvolle keuze. Ze bieden veel bewegingsvrijheid en zijn duurzaam, ideaal voor buitenspellen. De modellen voor kinderen nemen vaak de klassieke kenmerken van de volwassen jassen over, met heldere kleuren en speelse patronen die jongeren aanspreken. Dit maakt het baseball jacket een populaire keuze voor jonge modebewuste avonturiers.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?