Ik woon mooi, ik woon in Lisse met Linda/19

Ik woon mooi, ik woon in Lisse met Linda is deel 19 van de rubriek “ik woon mooi”. Linda is moeder van 2 geweldige kinderen die haar heel veel inspiratie geven voor haar artikel op haar blog LindaSchrijft.

Deze persoonlijke blog is echt de moeite waard om te volgen. Daar vind je artikelen over het gewone dagelijkse leven, recepten en nog veel meer. Vandaag vertelt Linda alles over haar dorp en geboorteplaats Lisse. Ben je nieuwsgierig? Inmiddels ik wel! Heel veel leesplezier.

Ik woon mooi, ik woon in Lisse met Linda


* Wie ben je. 

Hoi! Ik ben Linda en woon met mijn gezin in het mooie dorp Lisse. Hier ben ik ook geboren. Toen ik met mijn man samen wilde gaan wonen ben ik naar Hillegom vertrokken, dat was het enige dorp waar op dat moment betaalbare starterswoningen waren. We woonden toen in de Hoofdstraat, in een appartement boven een winkel. Ik heb daar fijn gewoond, maar na mijn studie zijn we op zoek gegaan naar een eengezinswoning, liefst weer in Lisse. Tijdens onze zoektocht kwamen we ons huidige huis tegen en zijn we dus weer terug in Lisse. Hier wonen we nu samen met onze dochter Julia van 5 en onze zoon van 3 jaar. Op dit moment zijn we ons huis volledig aan het verbouwen.

Lisse; Mooie muurschildering middenin ons winkelcentrum

Lisse; Mooie muurschildering middenin ons winkelcentrum


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Lisse ligt in de Zuid-Holland, om precies te zijn in de Bollenstreek. Het ligt tussenin de grote steden Leiden en Haarlem. Ook Schiphol kunnen we binnen 20 minuten met de auto bereiken. Op het strand zit je binnen een kwartier met de auto. Kortom, het is voor ons ideaal gelegen.

Lekker spelen op het strand van Langevelderslag

Lekker spelen op het strand van Langevelderslag


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Mijn favoriete hotspot in Lisse is de kinderboerderij bij Kasteel Keukenhof. Hier is een grote weide met veel dieren en ernaast ligt een speeltuin waar de kinderen zich altijd kunnen vermaken. Aangrenzend aan de kinderboerderij ligt het Keukenhofbos. Daar is ook een kabouterpad te vinden met echte kabouters aan het einde van de route.

Bij de entree van Kasteel Keukenhof

Bij de entree van Kasteel Keukenhof


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

Lisse komt elk voorjaar wel in het nieuws doordat Keukenhof dan open is. Voor ons Lissers een moment om rekening mee te houden want dan is het erg druk in ons dorp, zowel met mensen, maar vooral qua verkeer. Ik heb zelf stage gelopen op Keukenhof en kom er eigenlijk al van kinds af aan. Het is een mooi park met miljoenen bloembollen dat echt de moeite waard is om eens te bezoeken (ook met kinderen!). Daarnaast is Lisse gewoon een mooi dorp, er is een gezellige winkelstraat, fijne restaurants en het is goed gelegen.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

In Lisse is genoeg te doen, zeker in het voorjaar wanneer de bollenvelden in bloei staan. Er is voor ieder wat wils, een wandelaar kan hier mooie routes wandelen, je kunt hier cultuur snuiven in de musea of een van de kastelen bezoeken en je kunt met je gezin op pad naar het bos, naar het strand of naar de kinderboerderij.

Uitzicht op de bollenvelden

Uitzicht op de bollenvelden


*Wat is er zoal te doen.

Je kunt hier in het voorjaar langs de bollenvelden fietsen of wandelen. Kasteel Keukenhof en de kinderboerderij kun je bezoeken en door het Keukenhofbos wandelen. Ook kasteelruïne ’t Huys Dever is leuk om eens te bekijken. Het strand is zo goed als om de hoek en zwemmen kun je in het nieuwe zwembad De Waterkanten. Er is ook een nieuw museum, het LAM, waar je kunstwerken kunt zien die allemaal iets met voedsel en consumptie te maken hebben. Lisse heeft zelfs een bioscoop!


Wil je ook net als Linda meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?