Ik woon mooi, ik woon in Amsterdam – met Eliane deel 5

Ik woon mooi, ik woon in Amsterdam is het artikel van vandaag. Eliane woont in Amsterdam en in haar antwoorden op onze vraag lijst kun je zien en lezen waarom. Op haar blog Instagrambloggers deelt ze met veel liefde en passie de mooiste bestemmingen, accommodaties en hotspots in binnen- en buitenland.
Echt een aanrader voor wie van reizen houdt en nieuwe plekjes wil ontdekken.

Amsterdam rijksmuseum

Amsterdam rijksmuseum

Wil je ook net als Eliane meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je.

Ik ben Eliane Roest, Instagram- en reisblogger. Ik heb een eindeloze drang om nieuwe plekken in Nederland en de rest van Europa te ontdekken. Het is mooi meegenomen als ze Instagram-proof of fotogeniek zijn. Ik woon in Amsterdam met mijn vriend en dochter die vrijwel altijd mee gaan met mij op avontuur.

Ik werk als online creative in het dagelijks leven en ondersteun ondernemers op gebied van online marketing en content creatie. In mijn vrije tijd schrijf ik op mijn blog over de mooiste bestemmingen, accommodaties en hotspots in binnen- en buitenland. Instagrambloggers.nl is een reisblog gerund door Instagrammers sinds 2015. We delen onze mooiste tips voor een weekendje weg of inspiratie voor de ultieme vakantie.

Hou daar bij in gedachte dat we liefhebbers zijn van het goede leven, kunst, cultuur en anything local!

Eliane Roest, Instagram- en reisblogger

Eliane Roest, Instagram- en reisblogger


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats.  

Sinds 14 jaar woon ik in Amsterdam. Wat heb ik moeten wennen aan dit uit de hand gelopen vakantiedorp. Maar beetje bij beetje werd ik verliefd op de stad. Ik ontdekte mijn eigen routes, favoriete plekken en mijn eigen wijk steeds beter en begon mij uiteindelijk ook hier thuis te voelen.
Amsterdam

Amsterdam


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Dat zijn er eindeloos veel en het valt niet mee bij te beperken. Maar uiteraard zijn er een aantal favorieten waar je steeds op terugvalt. Zo winkel ik altijd bij JPH in Amsterdam West.
Jph winkel

Jph winkel

Gevestigd aan de Jan Pieter Heijestraat, waar je meteen bij Levain Levin het lekkerste brood kunt halen, bij Trakteren scoor je een goede koffie al dan net met latte art en cadeautjes vind je bij G in West.

Latte art

Latte art


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

De stad is divers en er is altijd iets te doen. Of je nu wilt wandelen door één van de mooie parken (favoriet zijn Rembrandt en Vondelpark), genieten van de kunst in één van de vele musea (Stedelijk en Rijksmuseum zijn favoriet), ga naar het theater, ga winkelen, ga hotspots bezoeken in Noord, West of Oost.
Stedelijk Museum

Stedelijk  Museum

Wij wonen zelf in West waar we alles hebben wat we nodig hebben. Fiets de stad uit voor meer natuur of naar de stad toe voor reuring.

*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken?

Iedereen moet in zijn leven een keer in Amsterdam zijn geweest. Het is de hoofdstad, als je dan komt, vermijd dan de tourist traps. Dus skip die grachtengordel en ga chillen in Oost, winkelen in West of pak meteen het pontje naar Noord.


*Wat is er zoal te doen.

Er is zoveel te doen dat je het beste per seizoen moet kijken wat je doet. In de zomer, huur je een sloepje en bekijk je Amsterdam vanaf het water. In de herfst geniet je van de kleuren in het Vondelpark, in de winter ga je naar het Amsterdam Light Festival en in de lente ga je naar het Amsterdamse Bos voor de kersenbloesem. Tips nodig? Lees de laatste nieuwtjes over mij stad op mijn blog of volg mij op Instagram.

Amsterdam

Amsterdam

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?