Inspiratie voor raamdecoratie in huis – Lifestyle

Inspiratie voor raamdecoratie in huis: Raamdecoratie bestaat er in verschillende soorten en maten, daarom kan het soms lastig zijn om te kiezen. Iedere kamer heeft weer een andere functie en daar kan je de raamdecoratie goed op afstemmen!
In dit artikel leesje welke raamdecoratie het beste past in de woonkamer, badkamer en slaapkamer.

Inspiratie voor raamdecoratie in huis

… shutters en jaloezieën passen goed bij de woonkamer.


Raamdecoratie in de woonkamer

De hoofdfunctie van de woonkamer is het creëren van een relaxte sfeer. Daar kan de juiste raambekleding een stukje bij helpen. Houd je van wat meer privacy in huis, vooral ’s avonds? Dan zijn overgordijnen perfect voor in de woonkamer. Deze dikke gordijnen geven veel sfeer aan de ruimte en zorgen ervoor dat passanten niet snel je woonkamer binnenkijken.

Houd je meer van een wat luchtigere sfeer in de woonkamer? Vitrage gordijnen zijn dan een perfecte optie als het gaat om creëren van veel lichtinval. Deze passen daarnaast perfect in een Scandinavisch, romantische of modern interieur. Neem je liever de middenweg? Kies dan voor een combinatie van privacy en lichtinval met inbetween gordijnen. Ook shutters en jaloezieën passen goed bij de woonkamer. Dit stijlvolle type raamdecoratie is momenteel razend populair en past bij elk interieur!


Raamdecoratie in de badkamer

De raamdecoratie in de badkamer moet natuurlijk ook aan een paar eisen voldoen. Ten eerste is de badkamer een vochtige ruimte, dus hier moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van de raamdecoratie. Ten tweede is de badkamer een ruimte waar privacy heel belangrijk is. Wanneer je badkamer bijvoorbeeld aan de straatkant zit, wil je natuurlijk geen pottenkijkers.

Een perfect type raambekleding voor in de badkamer zijn PVC jaloezieën. Deze houtlook jaloezie is vochtbestendig en daarom perfect voor in de badkamer (of keuken). Het materiaal zet namelijk niet uit bij temperatuurwisselingen. Aan privacy ook geen gebrek, want je regelt gemakkelijk zelf de mate van lichtinval en privacy met de lamellen.


raamdecoratie in huis

… overgordijnen perfect voor in de woonkamer


Raamdecoratie in de slaapkamer

In de slaapkamer draait het allemaal om een fijne nachtrust. Hierbij kan de juiste raamdecoratie een hoop verschil maken. Word jij graag wakker in een donkere ruimte? Dan is verduisterende raamdecoratie een goede keus voor jouw slaapkamer. Plisségordijnen, rolgordijnen en overgordijnen zijn bijvoorbeeld in een verduisterende stof verkrijgbaar.

Plisségordijnen zijn geschikt voor ieder type raam, dus zowel voor een standaard raam als een draai-kiepraam. Rolgordijnen zijn erg prettig als je van praktische, minimalistische raambekleding houdt. Plisségordijnen en rolgordijnen hebben daarnaast als voordeel dat ze alleen het raam bedekken en dus niet voor een eventuele radiator hangen. Gordijnen geven daarentegen erg veel sfeer aan een slaapkamer.

Word jij liever gewekt door de opkomende zon? Dan zijn (semi-)transparante stoffen fijn om in de slaapkamer te hebben hangen. Denk aan vouwgordijnen met een lichtdoorlatende stof of houten jaloezieën waarbij je zelf de mate van lichtinval en privacy regelt. Slaap lekker!

Inspiratie voor raamdecoratie in huis

Pin: Inspiratie voor raamdecoratie in huis

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?