Wereld Alfabetiseringsdag (of Internationale Dag tegen Ongeletterdheid) 2016 (uitleg)

Op 17 november 1965 werd door de Verenigde Naties (UNESCO) 8 september uitgeroepen tot Wereld Alfabetiseringsdag.
Vanaf 1966 wordt deze dag gevierd in hele wereld. Het doel van zo’n dag is, om het analfabetisme te verminderen.
Over de hele wereld zijn activiteiten georganiseerd zoals: bekende personen die voorlezen voor kinderen, scholen, gemeenten, kinderopvang die meedoen met voorleeswedstrijden, etc,etc… In heel de wereld is analfatisme nog steeds een probleem.
Door het analfabetisme te bestrijden, verbeter je automatisch de kwaliteit van het leven. Goed kunnen schrijven/lezen opent je wereld.

Wereld Alfabetiseringsdag (of Internationale Dag tegen Ongeletterdheid) 2016 (uitleg)

Door te lezen kun je heel veel leren, door te schrijven kun je dingen en gevoelens vast leggen.Als je in Nederland bent geboren, denk je dat leren lezen en schrijven van zelf goed komt, maar helaas is dat niet zo.

In Nederland zijn nog steeds 250.000 analfabeten en 1.3 miljoen laaggeletterden, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Zelfs onder jongeren komt functioneel analfabetisme nog veelvuldig voor. 10% van de 15-jarigen heeft grote moeite om bijvoorbeeld Pluk van de Petteflet te lezen.

In Nederland is Prinses Laurentien heel actief met dit probleem. Zij probeert door haar bekendheid de aandacht van de media (die tegenwoordig steeds belangrijker is in onze samenleving) te krijgen.

*Viking is de toonaangevende leverancier voor kantoorbenodigdheden, en Viking is een van de bedrijven die ook heeft meegedaan om deze speciale dag niet zomaar voorbij te laten gaan.

*Door Viking ben ik uitgenodigd om mee te doen, en natuurlijk heb ik ja gezegd omdat je zo’n leuk initiatief niet kunt weigeren ( Schrijf!Want velen kunnen het niet).

*Van Viking heb ik een leuke en handige kalligrafie set gekregen.


Wereld Alfabetiseringsdag: Diy

*De uitdaging is om een stukje tekst te kalligraferen.

*Meerdere bloggers zouden een woord, een paar woorden of een gekalligrafeerde tekst wijden aan deze dag.Ik heb mijn best gedaan, om iets te kunnen maken.

*Mijn gekalligrafeerde tekst is: LEZEN OPENT JE WERELD.

Zo zien we dat schrijven ook heel mooi kan zijn.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

2 Reacties

  1. de DIY diva
    4 september 2016 / 8:26 pm

    Hee, wat leuk. Ik doe ook mee met deze uitdaging! Mooie tekst heb je gemaakt.

  2. Elsa R
    5 september 2016 / 3:18 am

    Oh wat leuk Martine!☻ Dankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?