Handige informatie om mooie Taxus te houden

Handige informatie om mooie Taxus te houden

Handige informatie om mooie Taxus te houden

Ik ben dol op Taxus! In dit artikel geef ik handige informatie en tips om je Taxus helemaal naar wens te maken. De mooie groene kleur heeft iets heel moois waar je verliefd op kunt worden. Taxus is een makkelijke plant voor in je tuin, bijvoorbeeld als een soort schutting. Zoals Buxus is Taxus ook heel erg gewild.


Handige informatie over Taxus

Taxus is winterhard en makkelijk om te snoeien. De periode om te snoeien is 2 keer in het jaar. Vanaf mei tot half juli kun je snoeien en vervolgens in augustus of september. Voor allebei de snoeibeurten moet je er rekening mee houden dat het geen dag moet zijn met volle zon, anders verbranden de blaadjes heel snel. Snoeien is heel belangrijk om te doen bij Taxus omdat hoe vaker je snoeit hoe mooier ze kunnen worden.

Taxus is een plant die niet heel snel groeit. Per jaar zal een Taxus ongeveer 15 tot 20 centimeter groeien. Bij Taxus van TaxusTopper vind je hele mooie Taxus in alle maten en soorten. Ook een pluspunt van deze plant is dat de Taxus, weinig onderhoud nodig heeft.


Een van de meest populaire taxussoorten is Taxus Baccata

Voor een schutting is de Taxus Baccata (venijnboom) de ideale plant om te gebruiken. Tegenwoordig kun je makkelijk de Taxus Baccata bij Taxustopper.nl bestellen. Geen gedoe met uitzoeken waar je ze kunt kopen. Dat is nu het voordeel van online bestellen.

Heel handig om te weten is dat harde pit van de Taxus Baccata giftig is en vaak wordt gebruikt voor diverse soorten medicijnen, zoals medicijnen tegen kanker. Het rode vruchtvlees is niet giftig.  Voor de vogels is het geen probleem als ze de vruchten helemaal opeten. De vogels hebben een snelle spijsvertering waardoor eten heel snel door het lichaam gaat.

Taxus Baccata Foto: taxustopper

Taxus Baccata Foto: taxustopper


Aanplanten en bemesten

Vanaf eind september tot eind maart kun je makkelijk de Taxus aanplanten. Wel opletten dat het niet vriest of gaat vriezen, dan is het niet verstandig om te doen. Waar je gaat aanplanten is niet zo spannend, behalve in hele natte grond. Ook in de zon, schaduw of halfschaduw is geen probleem. Daar kunnen ze heel goed tegen.

Om water te geven kun je het beste een tuinslang gebruiken. Door de waterslang op en neer te doen boven een Taxushaag komt het water rustig door de plant tot in de kluit.

Maar om echt het beste en mooiste resultaat te zien bij je Taxus is het heel belangrijk om te bemesten. De kwantiteit van de mest is heel erg bepalend. Dit is sterk afhankelijk van de soort mest en de conditie van de grond. Daar moet je de gebruiksaanwijzing van de verpakking goed volgen. Heb je ook Taxus in je tuin? En zijn ze groot en mooi?


Handige informatie over Taxus

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?