Is het leven te duur? Kijk dan naar deze slimme bespaartips voor 2023

Is het leven te duur - Kijk dan naar deze slimme bespaartips voor 2023

Het leven is momenteel aan de prijzige kant. We gebruiken steeds meer streamingdiensten en betalen veel geld voor energie. Ook gebruiken we telefoonabonnementen en internetabonnementen. Maar zijn alle abonnementen nog wel van belang? Zet je uitgaven eens op een rij en kijk wat je wel en niet nodig hebt. Hieronder worden enkele bespaartips voor 2023 besproken.

Welke telefoon gebruik je en is je abonnement nog actueel?

Je kunt makkelijk op je telefoonabonnement besparen. Veel mensen betalen namelijk teveel voor hun mobiele abonnement. Je kunt bijvoorbeeld beter een sim-only en een losse mobiele telefoon aanschaffen. Kies bijvoorbeeld voor een ouder model iPhone, zoals de iPhone 12. Je hoeft dan niet de hoofdprijs te betalen en hoeft het toestel ook niet af te lossen. Door een goede telefoon en een iets ouder model aan te schaffen, bespaar je dus aanzienlijk op je maandelijkse lasten. Bovendien wordt een toestelkrediet bij het BKR geregistreerd. Hierdoor kun je soms lastiger een lening of hypotheek aangaan. Je bent daarnaast elke maand verplicht om je toestelkrediet af te lossen. Een sim-only hoeft niet duur te zijn. Bel je veel? Dan kun voor slechts enkele euro’s meer, voor onbeperkt bellen kiezen. Buiten je bundel bellen kost namelijk veel meer geld. Voor enkele euro’s kun je bovendien een grote internetbundel bij je sim-only kiezen. Daarnaast kun je een Nederlandse bel- en internetbundel in heel Europa gebruiken, zonder extra kosten.

Gebruik je waterkoker wat vaker

Gas is momenteel bijna niet te betalen. De prijzen blijven relatief hoog. In 2020 kostte een kuub gas nog maar zeventig cent. Nu betaal je al snel drie tot vier euro voor een kuub gas. Je kunt op verschillende manieren besparen op gas. Douche bijvoorbeeld kort en weinig. En laat de keukenkraan kort lopen. Maak gebruik van de waterkoker om de afwas mee te doen. Warm water uit de kraan kost vrij veel gas. Het water heeft bovendien tijd nodig om te verwarmen. Door de afwas met het water uit de waterkoker te doen, bespaar je dus al snel enkele euro’s per dag. Tap af en toe wat warm water uit de keukenkraan af, om een legionellabesmetting te voorkomen.

Je kunt een warm bad ook met de waterkoker bijvullen. Ook kun je jezelf prima met het water van de waterkoker wassen. Je hoeft het alleen maar een beetje af te laten koelen. De waterkoker warmt met elektriciteit op. Elektra is nog altijd goedkoper dan gas (zeker omdat je je waterkoker vaak maar heel kort gebruikt). Heb je het koud? Laat de kachel laag staan en vul een kruik met warm water. Je kunt de waterkoker prima voor een kruik gebruiken. Een kruik warmt je rug of buik heerlijk op. Je hebt geen hete kachel nodig, als je een kruik en deken gebruikt. In je slaapkamer kun je een elektrische deken gebruiken. Op deze manier hoef je geen verwarming aan te zetten.

Maak een overzicht van al je abonnementen

Door al je abonnementen op een rij te zetten, kun je exact zien waar je teveel voor betaalt. Je bent jezelf op deze manier bewuster van je maandelijkse uitgaven. Tegenwoordig kun je voor enkele euro’s al een voordelig telefoon- of internetabonnement afsluiten. Streamingsdiensten lijken goedkoop, maar als je meerdere streamingdiensten gebruikt, kun je relatief duur uit zijn. Tel de kosten maar eens bij elkaar op. Loop altijd eventuele aanbiedingen na. Misschien is overstappen voordeliger of krijg je de eerste maanden korting op een abonnement. Bekijk ook welke streamingdiensten en abonnementen je echt nodig hebt. Als je er weinig gebruik van maakt, kun je een abonnement beter stopzetten. Soms zijn er aanbiedingen, waarmee je flink kunt besparen. Dit kun je natuurlijk met je telefoon ook doen. Heb je een Samsung telefoon, kijk dan is naar een aanbieding voor een recent model. Bijvoorbeeld de Samsung a33.

Controleer bijvoorbeeld de snelheid van je internet. Misschien heb je voldoende aan een lagere snelheid. Voor hoge snelheden betaal je al snel teveel. Woon je alleen of met je partner? Dan is het verstandig om eens naar een goedkoper internetabonnement te kijken. Ook het aantal apparaten in huis hebben invloed op je internetsnelheid. Een lagere snelheid van vijftig Mbps is meestal al voldoende voor een tv, computer en smartphone. Grote gezinnen met meerdere apparaten, hebben meestal een snellere internetverbinding nodig. Daarom is het slim om te bedenken of een snelle internetverbinding echt noodzakelijk is.

Het is meestal een persoonlijke keuze om voor een abonnement te kiezen. Betaal alleen voor wat noodzakelijk is. Er zijn altijd wel slimme manieren om minder te betalen. Denk ruim en creatief. Dan vind je de juiste oplossing.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?