Kandelaar trechter – Diy keuken decoratie

Kandelaar trechter

Deze decoratieve Kandelaar trechter is echt supertof om in de keuken neer te zetten of om voor een BBQ op tafel te zetten. In een traditioneel restaurant of brasserie is dit de ultieme manier om een kaars op tafel te zetten als decoratie. Ook in de winter dagen is deze kandelaar trechter heel leuk en origineel om op de salontafel of tijdens een gezellig diner neer te zetten.

Deze kandelaar trechter is verkrijgbaar in verschillende maten. Hoe groter de trechter is hoe groter de kaars ook moet zijn. Ook bij de kaarsen zijn er natuurlijk verschillende maten. Het enigste waar je op moet opletten is dat de kaars goed in de opening van de trechter past. Ik ben dol op simpele decoratie’s en vooral dat een decoratie niet te duur hoeft te zijn voor een supermooi resultaat. Ik heb al eerder een leuke Diy gemaakt met keuken accessoires zoals deze Vetplanten in een ovenschaal.

Voor deze Diy heb ik deze trechters bij Dille en Kamille (roestvrijstaal Ø 13 cm) gekocht maar op een vlooienmarkt of in een antiekwinkel zijn er af en toe ook hele leuke te vinden met b.v. een oude en stoere uitstraling.


Wat je nodig hebt:

Trechters (LET OP: geen plastic of kunststof)

Kaarsen


Aan de slag:

Begin om de gewenste trechter te zoeken van kleur, maat en afmeting.

Als je de trechters hebt ga je ook voor de kaarsen hetzelfde doen. Welke kleur wil je en welke kaarsen passen in de opening van de trechter. Als je een kaars hebt die iets dikker is dan kun je nog altijd de uiteinde van de kaars iets dunner maken met een mes. Wees wel voorzichtig omdat de kaars heel snel stuk kan gaan.

Met een lucifer kun je het ook doen door de uiteinde iets te laten smelten en tegelijk draai je de kaars rustig tot je de juiste maat hebt. En zo heb je een leuke decoratie voor op de tafel. Even iets anders dan een gewone kandelaar.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

  • Elsa
   Auteur
   14 oktober 2019 / 6:11 am

   Thank you so much, it’s always nice to know that someone likes our work ☻♥

 1. 14 oktober 2019 / 4:51 pm

  Those are lovely photos. Really pretty pictures x #silentsunday

  • Elsa
   Auteur
   16 oktober 2019 / 9:22 pm

   thank you ☻♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?