Spinazie op zijn best – Food

Spinazie op zijn best: Spinazie is lekker en heel gezond. Deze groente zorgt namelijk voor sterkere botten, een gezond hart en de opbouw van spieren. Verder zit er in spinazie een fytonutrient (CAROTENOÏDE) genaamd luteïne, welke het verouderingsproces tegengaat.Misschien ken je de term “luteïne” wel uit een reclame voor anti-rimpel crème. In spinazie zit deze stof van nature, dus het bespaart je al snel 20 euro per potje!

Een goeie reden om deze heerlijk groenten te eten. Spinazie is ook makkelijk om te maken en dat is ook een van de zovele voordelen. Bijvoorbeeld dit recept is zo klaar, in ongeveer 15 min. Lekker bijgerecht voor bij vlees of vis.

Spinazie op zijn best

Spinazie op zijn best is het recept dat je niet mag missen. De knoflook en tomaatjes geven hier de perfecte smaak voor dit gerecht. Er zijn veel gerechten te maken met spinazie zoals: de shakshuka dit is een heerlijk gezond gerecht dat oorspronkelijk komt uit Zuid-Afrika en Israël.

Dit gerecht is gemaakt uiteraard met verse spinazie, kikkererwtjes en eieren. Hier in dit gerecht (shakshuka) is de koriander de grote smaakmakker. Op ElsaRblog heb ik een overheerlijk en gezond recept voor je van de shakshuka. Smakelijk eten!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen op ElsaRblog of op onze social media @elsarblog. We zullen het echt super gaaf vinden om jouw mening te horen.


Wat je nodig hebt: 4 personen

450 gr tot 600 gr vers verpakte spinazie
250 gr snoeptomaatjes of trostomaatjes
3 eetl. Olijfolie
5 tenen knoflook
Peper & zout     


Aan de slag:

Verhit de olijfolie in een pan (wok), met zout en peper.

Pers de knoflook.

Snijd de tomaatjes doormidden en voeg alles toe bij de olijfolie (5 min. alles bakken).

Was de spinazie goed met koud water en vervolgens pluk je de blaadjes. Tip: in de supermarkt verkopen ze kant en klaar, (gewassen).

Nu de verse en gewassen spinazie erbij doen. Roer regelmatig. Serveer meteen.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?