Massagepraktijk inrichten met deze slimme tips

Massagepraktijk inrichten met deze slimme tips

Heb je het plan om zelf een massagepraktijk in te richten? Dat is uiteraard goed mogelijk! Let er wel op dat je de ruimte op de juiste manier indeelt, met de bijpassende materialen. Met deze tips helpen we je op weg: richt een uitstekende massageruimte in, waar ontspanning en comfort voorop staan.

 

Professionele uitstraling

Allereerst wil je natuurlijk een professionele uitstraling hebben in je massagepraktijk. Dit kan je klanten zelfs sneller terug laten komen! Kies voor een mooie entree, want een eerste indruk is heel belangrijk. Richt een balie in waar men zich kan aanmelden en optioneel kan afrekenen na behandeling. Leg visitekaartjes neer die men kan meenemen. Zet hier eventueel al wat rustgevende muziek aan, wat je ook in de verdere praktijk kunt doen. Plaats de juiste spullen in de praktijk, waaronder een elektrische massagetafel van bijvoorbeeld de Massagewinkel. Bij een goede tafel kun je hoogte, rugleuning en kniegedeelte verstellen.

 

Nette styling

In navolging op de professionele uitstraling wil je dat je praktijk er te allen tijde netjes uitziet. Ruim de praktijk na iedere behandeling weer even op. En aan het eind van de dag maak je alles schoon, om weer klaar te zijn voor een nieuwe dag. Maar het zit ‘m ook in de indeling van de ruimte. Geef alles een mooi plekje. Plaats de kamer niet te vol, want dat oogt rommelig. Uiteraard moet er een hoekje zijn voor de producten die je gebruikt. Een grote kast leent zich hier uitstekend voor! Hier kun je alle flesjes in kwijt, zoals druivenpitolie. Leg er ook de andere benodigdheden neer, denk aan handdoeken en balsems.

 

Rustgevend kleurgebruik

Men komt naar je massagepraktijk toe voor rust en ontspanning. Deze elementen kun je dus maar beter terug laten komen in de inrichting. Kies voor rustgevend kleurgebruik. Laat felle kleuren achterwege, maar ga voor zachte kleuren zoals wit, zand, beige, bruin, blauw en groen. Dit kun je in alle onderdelen terug laten komen: van massagestoel tot accessoires.

 

Aangenaam licht

Het lichtgebruik speelt tevens een rol bij de rustgevende uitstraling. Kies voor zacht en warm licht, met een gele toon. Let op het type lichtbron dat je kiest: een lampenbolletje past hier beter dan een tl-buis. Je kunt het licht maar beter nooit heel fel aanzetten. Maar zorg natuurlijk wel dat je zelf nog voldoende kunt zien. Geef je overdag behandelingen en schijnt de zon fel naar binnen? Dan is zonwering een goede oplossing.

 

Kalmerende geuren

Je kunt alle zintuigen prikkelen in de massagepraktijk, dus ook de neus! Zorg voor kalmerende geuren, die niet te overheersend zijn. Zet bijvoorbeeld geurkaarsen of -stokjes neer, met een bloemige of juist een kruidige geur. Ook de olie die je gebruikt, kan een goede geur hebben. Al is het ook een idee om voor neutrale oliën te kiezen, en de geur juist terug te laten komen in een kaars of met stokjes.

 

Natuurlijke elementen

Tot slot maak je de inrichting compleet met natuurlijke materialen. Ook dit zorgt voor rust! Zet planten in de praktijk neer, kies voor wanddecoratie van wol of linnen, hang een rotan lamp op en zet er een rieten stoel neer. Wat een pláátje!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?