Het overzicht: Hoeveel gram aardappelen per persoon heb je nodig?

Het overzicht Hoeveel gram aardappelen per persoon heb je nodig

Als je je aardappelrecepten aan het freestylen bent, kan het lastig zijn om te weten hoeveel aardappelen je nodig hebt. In deze blog bespreken we verschillende soorten aardappelen. Zodat duidelijk wordt hoeveel gram aardappelen per persoon nodig zijn.

 

Hoeveel gram aardappelen per persoon: een gids

Voor een grote spread met veel bijgerechten heb je ongeveer 125 gram aardappel (dat is voorgekookt gewicht) per persoon nodig. Als je minder gerechten serveert, kun je dit verhogen tot ongeveer 250 gram per persoon.

Om het je wat makkelijker te maken, hebben we deze handige gids met details over hoeveel aardappelen je nodig hebt. En welke soort aardappel je nodig hebt voor sommige van je favoriete gerechten.

 

Aardappelpuree: wat je moet weten

Aardappelen zijn al lang een geliefd hoofdgerecht in veel keukens over de hele wereld. Of ze nu worden geroosterd, gebakken of gekookt. Deze veelzijdige knollen kunnen worden omgezet in een groot aantal overheerlijke gerechten. Een van de meest populaire uitvoeringen is echter de romige aardappelpuree.

Bij het serveren van aardappelpuree wordt aanbevolen om ongeveer 1 kopje per persoon te gebruiken. Dit komt overeen met ongeveer 2 middelgrote aardappelen of 1/3 tot 1/2 pond aardappelen per persoon.

Het is altijd beter om wat extra’s te maken, zodat iedereen genoeg heeft om van te genieten. Houd er rekening mee dat de portiegrootte enigszins kan variëren.

 

Welke aardappel kan je het beste gebruiken?

Roodbruine aardappelen, aardappelen met geel vruchtvlees zoals Yukon Golds, of aardappelen met een rode schil zijn het beste hiervoor. Deze zijn subtiel romig en rijk en geven je die smakelijke textuur waar je naar op zoek bent in een goede puree.

Hoeveel gram aardappelen per persoon?

Je hebt 454 gram (een pond), of ongeveer drie middelgrote aardappelen, nodig om vier porties aardappelpuree te verkrijgen.

Tip:

Roer een beetje kaas erdoor, zoals geraspte mozzarella, geitenkaas of kruidenroomkaas, om de smaak van de puree te versterken.

Gerecht:

Jalapeño & geraspte kaas, aardappelpuree

Romige, kleverige mozzarellakaas wordt gecombineerd met een beetje kruiden van de jalapeños in dit aardappelpureegerecht.

Aardappelpuree met Cheddar en Knoflook

Een andere variant op traditionele puree bestaat uit oude cheddar voor wat pit. En de umami- knoflook die samen met je aardappelen wordt gekookt voor een heerlijke puree.

 

Geroosterde aardappelen: wat je moet weten

Geelvlezige aardappelen, zoals Yukon Gold, zijn het meest geschikt voor dit gerecht. Omdat ze een dunne schil hebben, vrij snel koken en zetmeelrijk genoeg zijn om hun vorm te behouden.

Hoeveel gram aardappelen per persoon?

Je hebt 454 gram (een pond), of ongeveer drie middelgrote aardappelen, nodig om vier porties geroosterde aardappelen te verkrijgen.

Tip:

Voor superkrokante resultaten week je de gesneden aardappelstukjes in water om overtollig zetmeel te verwijderen. Laat ze uitlekken, droog ze en breng ze op smaak voordat je ze gaat braden.

Gerecht:

Geroosterde miniaardappeltjes met oreganoboter

Eenvoudig maar o zo bevredigend: deze geroosterde aardappel gaat samen met je favoriete eiwitten en groenten voor een stevige, verwarmende maaltijd.

 

Gebakken aardappelen: wat je moet weten

Roodbruine en geelvlezige (zoals Yukon Gold) aardappelen bakken prachtig. Russets zijn de beste keuze voor deze kookstijl vanwege hun dikkere schil. Eenmaal gebakken hebben ze een donzige, zetmeelrijke binnenkant die elke topping opzuigt.

Hoeveel gram aardappelen per persoon?

Je hebt 454 gram (een pond), of ongeveer drie middelgrote aardappelen, nodig om genoeg op te leveren voor 3 porties.

Tip:

Om hasselback-aardappelen te maken, snijd je de aardappelen kruislings in met intervallen van vijf millimeter. Waarbij je ongeveer een centimeter van de bodem stopt. De plakjes blijven aan de onderkant bij elkaar als een accordeon.

Gerecht:

Gebakken biefstuk met Hasselback-aardappelen en boerenkool

Upgrade in plaats daarvan je gebakken aardappelen naar hasselbacks. Ze zien er indrukwekkend uit, maar zijn gemakkelijk te maken en smaken heerlijk.

 

Geschulpte aardappelen: wat je moet weten

Aardappelen met geel vruchtvlees, zoals Yukon Gold, of aardappelen met wit vruchtvlees zijn het beste voor gegratineerde aardappelen. Omdat ze van nature zetmeelrijk zijn en de saus zullen helpen dikker te worden terwijl ze tot zachte perfectie bakken.

Hoeveel gram aardappelen per persoon?

Je hebt 454 gram (een pond), of ongeveer drie middelgrote aardappelen, nodig om vier porties geschulpte aardappelen te verkrijgen.

Tip:

Schud je kant en voeg een beetje kleur toe. Voeg de helft van de gewone zoete aardappelen toe aan jouw gegratineerde hap.

Gerecht:

Gegratineerde Yukon Gold & Zoete Aardappelen

Een variant op je klassieke recept voor gegratineerde aardappel. Dit recept vraagt ook om zoete aardappelen, voor een leuk en feestelijk gerecht op elk moment.

 

Gebakken aardappelen: wat je moet weten

Kies voor mini-aardappelen met rode schil en mini-geel vruchtvlees. Of Compliments Medley Petites Potatoes met een dunne schil voor een knapperig, goudbruin resultaat.

Hoeveel gram aardappelen per persoon?

Je hebt 454 gram (een pond), of ongeveer 16 tot 20 mini-aardappelen, nodig om ongeveer 4 porties te verkrijgen.

Tip:

Mini-aardappelen hebben een zachte schil, dus schillen is niet nodig. Ze zullen relatief snel in een geoliede koekenpan bakken, of voorkoken om het proces te versnellen als je weinig tijd hebt. Voeg een vleugje frisse smaak toe met een snufje gehakte verse rozemarijn, tijm en knoflook.

Gerecht:

Mini Aardappeltjes Met Bruine Boter & Kruiden

Bied deze zachte mini-aardappelen aan met de geur van boter, tijm en peterselie (en de toegevoegde crunch van amandelen) om indruk te maken op de gasten.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?