Zelf een prachtig wandrek maken

Zelf een prachtig wandrek maken

Vind je het leuk om te klussen en bezig te zijn met je handen? Dan hebben we een mooi doe-het-zelfproject voor je in huis: zelf een wandrek maken. Hierbij kun je verschillende materialen gebruiken, zoals hout en metaal. Het metaal gebruik je als de steunen voor het rek. Maar hoe zorg je ervoor dat het hout en metaal stevig aan elkaar blijven zitten? We geven je tips en leggen stap voor stap uit hoe je zelf een prachtig wandrek kunt maken en waar je het voor kunt gebruiken.

Benodigdheden voor het maken van een wandrek

Voordat je aan de slag gaat om je muur in de woonkamer te vullen met een wandrek, zorg je dat je de volgende benodigdheden klaar legt. Zo weet je zeker dat je alles bij de hand hebt als je op zondagmiddag besluit een wandrek te maken. Niets is zo vervelend als je lekker aan de slag wilt en de bouwmarkt dicht is.

• Houten planken
• Metalen steunen
• Lijm geschikt voor metaal (bijvoorbeeld epoxylijm)
• Schuurpapier
• Boor
• Schroeven
• Pluggen
• Waterpas

Ons stappenplan voor het maken van een wandrek

Nu je alle benodigdheden klaar hebt liggen, gaan we aan de slag met het wandrek.

1. Bepaal de gewenste afmetingen van het wandrek en zaag de houten planken op maat.
2. Schuur de randen van de planken mooi glad.
3. Boor gaten in de planken op de plaatsen waar de metalen steunen moeten komen.
4. Schroef de metalen steunen vast op de planken met behulp van de boorgaten.
5. Plaats de planken met de metalen steunen op de gewenste plek op de muur en markeer waar de gaten geboord moeten worden.
6. Boor de gaten in de muur en plaats de pluggen.
7. Houd het wandrek tegen de muur en zorg ervoor dat alles waterpas is.
8. Schroef de planken met de steunen vast aan de muur.
9. Breng epoxy- of secondelijm voor metaal aan op de plaatsen waar het hout en metaal elkaar raken.
10. Laat de lijm drogen volgens de instructies op de verpakking.

Zoals je ziet, is metaal op hout lijmen een belangrijke stap bij het maken van een stevig wandrek. Door de juiste lijm te gebruiken, zorg je ervoor dat het metaal goed aan het hout blijft plakken en dat het wandrek jarenlang meegaat.

De diverse toepassingen van wandrekken

Een wandrek is een veelzijdig meubelstuk dat op verschillende manieren in huis gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld als boekenplank om je favoriete boeken op te plaatsen en een gezellige leeshoek te creëren. Gebruik het als decoratie en plaats trendy kunstplanten, foto’s, kaarsen of andere decoratieve objecten op het wandrek om je huis een persoonlijk tintje te geven.

In de keuken is een wandrek ook erg handig, daar dient het als een plek om je favoriete kookboeken, kruidenpotjes en keukengerei op te zetten. Met wandrekken in de slaapkamer, badkamer of hal creëer je extra opbergruimte om bijvoorbeeld tassen, schoenen, handdoeken en toiletartikelen op te bergen. Of plaats het rek bij je thuiswerkplek, waardoor je extra ruimte maakt voor boeken en kantoorspullen die je nodig hebt tijdens het thuiswerken.

Zoals je ziet, kun je met een wandrek alle kanten op. Het is een veelzijdig en praktisch meubelstuk dat zowel functioneel als decoratief is. En door het zelf te maken, is jouw wandrek uniek en heeft het een eigen karakter.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?