Tips om te besparen op je boodschappen in 2023

Tips om te besparen op je boodschappen in 2023

Het leven wordt steeds duurder en de verwachting is daarbij dat in 2023 de prijzen alleen nog maar zullen stijgen. Vooral de prijzen van voedingsmiddelen zijn flink gestegen. Je kunt echter heel goed op deze relatief kleine uitgaven letten en hierdoor tientallen euro’s besparen. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je slim kunt besparen op je boodschappen in 2023.

 

Tip 1: Plan je maaltijden voor een aantal dagen in

Veel mensen gaan iedere dag naar de supermarkt om eten voor die betreffende dag te halen. Dit is erg onverstandig, want je neemt al snel (te) veel mee en je geeft dus meer uit dan eigenlijk nodig is. Daarbij komt, dat het helemaal onverstandig is om je boodschappen te doen als je honger hebt. Dan zie je alleen maar lekkere dingen en kom je thuis met producten die je helemaal niet nodig hebt. Denk hierbij maar eens aan chocola, chips en koekjes.

Als je geld wilt besparen, is het veel verstandiger om slechts een of twee keer per week boodschappen te doen. Je koopt dan de producten waarmee je maaltijden voor meerdere dagen kunt maken. Op deze manier geef je zeker minder uit, want je komt niet iedere dag met overbodige artikelen thuis. Daarnaast bespaar je jezelf ook nog eens de reis naar de supermarkt. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook (reis)kosten.

 

Tip 2: Bereid iets meer eten

Een andere tip om slim te besparen op boodschappen in 2023 is het maken van (iets) meer eten dan je op kunt. In dit geval kun je het voedsel dat over is, bewaren voor de volgende dag. Mocht de hoeveelheid te klein zijn voor een volledige maaltijd dan kun je deze altijd nog aanvullen met een bijgerecht, bijvoorbeeld een salade of een soepje. Vind je het vervelend om twee keer achter elkaar hetzelfde te eten? Ook dan zit de oplossing in het maken van een lekker bijgerecht, zoals bijvoorbeeld een salade.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een overgebleven maaltijd in te vriezen. Dan hoef je niet twee keer achter elkaar hetzelfde te eten. Je kunt de ingevroren maaltijd uit de vriezer halen wanneer je wilt. Deze kun je dan ook combineren met een andere maaltijd waarvan je iets te veel hebt gemaakt. Dat scheelt je dan weer een bijgerecht.

 

Tip 3: Maak gebruik van aanbiedingen

Iedere supermarkt komt wekelijks met aanbiedingen. Deze vind je in folders die huis-aan-huis worden verspreid, of op de website van de betreffende supermarkt. De aanbiedingen op huismerken zijn mijn favoriet. Omdat deze producten vaak al een lage prijs hebben, zijn ze in de aanbieding zeker de beste koop.

Daarnaast prijzen supermarkten producten af als deze tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanzitten. Ook dit kun je als een vorm van aanbieding zien. Als het gaat om gekoelde producten, zoals vlees, vis, fruit of groente dan is het verstandig om te kijken of deze wel in je weekplanning passen. Is dit niet het geval, laat ze dan gewoon liggen. Anders moet je ze alsnog weggooien.

Extra tip: Loop aan het begin van de avond eens langs de brood- en versafdeling. Aan het eind van de dag liggen de beste koopjes voor je klaar. Veel versproducten moeten die dag nog verkocht worden en worden daardoor met veel korting of in bulk (bijvoorbeeld een zak met croissants en broodjes) aangeboden.

 

Tip 4: Houd Too Good To Go in de gaten

Ik ben zelf een fan van Too Good To Go. In deze app bieden voornamelijk restaurants eten aan voor een aantrekkelijke prijs. Vaak zijn dit gerechten of ingrediënten die anders weggegooid worden. Maar ik zag laatst dat Coop Supermarkten via Too Good to Go magic boxen aanbiedt. In deze boxen zitten boodschappen die je nog prima kunt eten maar de volgende dag niet meer in de schappen zullen liggen. Het is een verrassing welke boodschappen je in deze magic boxen krijgt, maar het is zeker dat je veel bespaart op je boodschappen.

 

Tot slot

Er zijn ook supermarkten die zelf met je meedenken als het gaat om besparen op boodschappen. Coop Supermarkten heeft bijvoorbeeld een blogpagina met besparingstips.

Met deze bespaartips is het zeker mogelijk om veel euro’s uit te sparen bij het kopen van je boodschappen. Toch ben je dan nog steeds verzekerd van een lekkere en voedzame maaltijd. Wees nou eens eerlijk, wie wil dat nu niet!?

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?