Waarom jij haarmaskers moet toevoegen in je haarroutine

Waarom jij haarmaskers moet toevoegen in je haarroutine

Of je nou krullend, geverfd, beschadigd, steil of kroeshaar hebt: haarmaskers zijn een must-have voor ieder haartype. Een haarmasker zorgt ervoor dat je haar extra gehydrateerd en gevoed wordt. Ieder haartype heeft dat om de tijd nodig, maar zeker voor zwaar beschadigd of droog haar is dit een belangrijke factor. Je haren herstellen zich sneller en daarnaast geeft een haarmasker je haar extra versterking. Maar welk haarmasker moet ik dan gebruiken? Dat gaan we je nu vertellen!

Wat is het beste haarmasker?

De definitie van het beste haarmasker is voor iedereen verschillend. Er zijn dus ook meerdere factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Zo heeft iedereen natuurlijk een verschillend haartype.

Als je bijvoorbeeld krullend haar hebt, raden wij een voedend en hydraterend haarmasker aan, terwijl dun en fijn haar een lichtgewicht of volumegevend haarmasker nodig heeft. Let dus goed op je haartype en wat je haar nodig heeft.

  • Let daarnaast ook goed op de ingrediënten van een haarmasker. Zoek naar natuurlijke ingrediënten en vermijd chemicaliën of synthetische stoffen, om jouw haar niet te beschadigen.

Wat voor verschillende soorten haarmaskers bestaan er?

Er is niet één soort haarmasker wat voor iedereen werkt. Iedereen heeft een andere haartype en ieder haartype heeft andere behoeftes. Maar geen zorgen, want ook hier hebben wij aan gedacht. De soorten haarmaskers zijn:

  • Voedende maskers: Bij droog en beschadigd haar is een voedend masker ideaal. Voedende haarmaskers bevatten oliën en andere hydraterende bestanddelen voor het herstellen en versterken van het haar. Perfect dus voor droog en beschadigd haar!
  • Volume maskers:  Deze haarmaskers verbeteren de textuur, definitie en beheersbaarheid van het haar. Deze maskers zijn vaak lichtgewicht, ideaal voor fijn en dun haar om een extra volume boost te geven!
  • Maskers voor blond haar: Er bestaan talloze haarmaskers voor de blondies onder ons. Deze haarmaskers zorgen er namelijk voor dat er een beschermende laag rond de natuurlijke bindingen wordt gecreëerd en het haar beschermt wordt tegen haarbreuk tijdens het liften of oplichten. Daarnaast bestaan er ook haarmaskers met een koele ondertoon om gele tinten te neutraliseren.
  • Kleurbehoudende maskers: Wanneer je je haar verft, wil je deze kleur zo lang mogelijk behouden. Dat is geen probleem, wanneer je een kleurbehoudende masker gebruikt! Deze haarmaskers verzorgen je haar intensief, houden je haarkleur langer levendig en geven jou haar ondertussen een stralende glans!

Wat zijn de voordelen van haarmaskers?

Haarmaskers brengen meerdere voordelen met zich mee, al ligt dat wel aan de ingrediënten en de specifieke formule van het haarmasker. De algemene voordelen van vrijwel elk haarmasker zijn:

  • Versterkt het haar
  • Hydrateert en verzacht haar
  • Vermindert haarbreuk en haarverlies
  • Verzorgt de hoofdhuid
  • Maakt het haar gladder en handelbaarder
  • Onmisbaar bij beschadigde haren

Kortom, haarmaskers zijn het echt waard om eens een keer te proberen. Bij het correcte haarmasker voor jouw haar, zullen er nog veel meer voordelen aan zitten wat jouw haar weer laat stralen! Heb je nou geen idee wat voor jouw haar werkt? Ga dan snel naar Haarspullen.nl en vind het perfecte haarmasker speciaal voor jou. Geef je haar de extra voeding die het verdient met haarmaskers!

Welke haarmaskers raden wij aan?

In een wereld van talloze haarmerken die haarmaskers verkopen, is kiezen voor één merk natuurlijk mega moeilijk. Er zijn een heleboel merken met fantastische resultaten, maar eentje die er voor ons helemaal uitspringt, is het merk Wella. De producten van Wella bevatten hoogwaardige ingrediënten die het haar voeden, hydrateren en beschermen. Daarnaast zijn Wella’s haarmaskers wetenschappelijk ontwikkeld en getest om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn en het haar gezond houden. Happy haircare!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?