De lekkerste Sinterklaas recepten – Feestdagen

De lekkerste Sinterklaas recepten; Wij houden van sinterklaas. Als ik terug denk aan hoe veel plezier de kinderen hadden met Sinterklaas dat is bijna niet te beschrijven. In dit artikel willen we jouw helpen om inspiratie te krijgen om dit geweldig feest helemaal te laten slagen.

Deze inspiratie voor Sinterklaas hebben we niet alleen gedaan. Daar hebben we de hulp bij gekregen van onze lieve collega bloggers. In dit artikel van inspiratie voor Sinterklaas vind je super lekkere recepten voor je sinterklaasfeest.

De lekkerste Sinterklaas recepten - Feestdagen

Sinterklaas recepten


Sinterkaasletters ⇔ anniepannie.nl

Sinterklaas recepten; Sinterkaasletters ⇔ anniepannie

Andrea bedacht deze Sinterklaasletters voor een heerlijk hartig avondje. Het zijn kleine,bite-sized kaaslettertjes voor op de borrelplank. Deze Sinterklaasletters kun je serveren op een leuk plankje met een schaaltje mosterd erbij. Zo kan jou hartig avondje niet meer stuk.


Sinterklaas trifle met speculaasroom⇔debsbakerykitchen.nl

Sinterklaas recepten; Sinterklaas trifle met speculaasroom⇔debsbakerykitchen

Met een handje strooigoed, wat slagroom en stukjes brownie of cake maak je in een handomdraai dit super feestelijk dessert. Deb heeft hiervoor zelfgebakken cake gebruikt maar je kunt natuurlijk ook voor een kant en klare cake gaan. En voor een volwassen versie kun je de cake besprenkelen met Baileys of Amaretto,Heerlijk!!!.  Maak het dessert af met wat kruidnootjes,schuimpjes of chocolaatjes.


Kruidnoten tiramisu⇔mamalifestyle.nl

Kruidnoten tiramisu⇔mamalifestyle

Bergen kruidnoten in huis?. Marike heeft deze overheerlijke kruidnoten tiramisu gemaakt. Een heerlijk toetje voor Sinterklaasavond, maar ook een heel goed excuus om de kruidnoten mee weg te werken. En groot pluspunt: deze kruidnoten tiramisu is ook heel geschikt voor kinderen!.


Speculaas Milkshake⇔flyingfoodie.nl

Speculaas Milkshake⇔flyingfoodie

Deze heerlijke Speculaas Milkshake heeft Maris zelfgemaakt en is de perfecte traktatie voor een heerlijk avondje. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is… Nou wie stout is maakt gewoon zelf deze heerlijke zoete milkshake!.


Kruidnootjes met ganache sandwiches⇔carolabaktzoethoudertjes.nl

Kruidnootjes met ganache sandwiches⇔carolabaktzoethoudertjes

Kleine bolletjes van 2 kruidnootjes die je aan elkaar plakt met een speculaas-ganache. Het is zo eenvoudig. Dit is echt een leuk recept om samen met je kinderen te doen. Schuif samen aan tafel met een beker warme chocolademelk en zet een lekker muziekje aan. Zo kom je samen helemaal in de sfeer van Sinterklaas.


Mini Gevulde Speculaas Koekjes⇔iamcookingwithlove.nl

Sinterklaas recepten; Mini Gevulde Speculaas Koekjes⇔iamcookingwithlove

Deze mini gevulde speculaas koekjes heeft Tessa gemaakt. Deze koekjes happen lekker weg en mogen zeker niet ontbreken op deze Sinterklaas avond.


Bisschopswijn⇔culinea.nl

Bisschopswijn⇔culinea

Bijna Sinterklaas …. tijd voor Bisschopswijn. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken. Bisschopswijn is een hartverwarmend warme wijn met kruiden die in de koude wintermaanden gedronken word.

Bisschopswijn wordt oorspronkelijk tijdens Sinterklaas gedronken.

Je kunt deze wijn kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is veel lekkerder en leuker. Je hele huis geurt dan heerlijk naar de specerijen en de warme wijn.


(Kruiden)Boterletter⇔myhappykitchen.nl

Sinterklaas recepten; (Kruiden)Boterletter⇔myhappykitchen

Stokbrood is ook altijd lekker en daarop smeren we natuurlijk deze heerlijke verse kruidenboter in de vorm van een letter. Kruidenboter is sowieso vele malen lekkerder wanneer je het zelf maakt. En het is ook helemaal niet veel werk. Deze letter kun je al eerder klaarmaken en invriezen, op de dag zelf haal je de boter een paar uur tevoren uit de vriezer en laat je ontdooien op kamertemperatuur.


Pepernoten tiramisumeisje-eigenwijsje.nl

Sinterklaas recepten; Pepernoten tiramisu⇔meisje-eigenwijsje

Hou je van pepernoten nou dan is dit recept van Nicole echt is voor jou. Pepernoten tiramisu wat een heerlijke combinatie. Dat word zeker genieten.


Pepernoten granola⇔healthyfoodiemanon.com

Pepernoten granola⇔healthyfoodiemanon

Pepernoten we zijn er allemaal gek op! Helaas zijn ze niet zo heel gezond maar…. Met één portie van deze pepernoten granola door je yoghurt of melk eet je misschien maar 4 of 5 hele pepernoten. Ze zijn namelijk in stukjes toegevoegd aan de granola en door de koekkruiden heb je toch helemaal de sensatie van een lekker handje pepernoten door je ontbijtje!


“Wat een heerlijke recepten allemaal he. Jou sinterklaasfeest is nu helemaal compleet met deze lekkere sinterklaas recepten. Have fun en geniet van al dat lekkers”

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

4 Reacties

  1. Carola bakt zoethoudertjes
    4 november 2018 / 8:59 am

    Wat een heerlijke rij recepten om tussen te mogen staan, heel erg bedanktt. Laat de Sint maar komen!

    • Elsa
      5 november 2018 / 6:11 am

      Graag gedaan Carola x

  2. debsbakeryandkitchen
    5 november 2018 / 10:33 am

    Wat een top overzicht weer! Hartstikke leuk dat ik er weer bij mag staan šŸ™‚

    • Inge minten
      Auteur
      5 november 2018 / 7:32 pm

      Dankjewel Deb en heel graag gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?