Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 4

Het is alweer zover voor de rubriek Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 4. Vandaag deelt Tessa van de blog paTESSerie haar leuke antwoorden op de vragenlijst met ons. Op de blog van Tessa staan lekkere recepten. Maar ook handige bak tips of leuke informatie over bakken. Ook reist Tessa het liefste de hele wereld over op zoek naar nieuwe recepten. Die ze dan thuis maakt en als ze goed gelukt zijn deelt op haar blog. Een echte aanrader om een kijkje te nemen.

En vergeet niet om haar Facebook pagina te liken. Nu snel door zodat jij kan lezen wat de favoriete bestemming van Tessa is en haar mooie foto’s kan bewonderen.

*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Hallo, Ik ben Tessa en ik ben geboren en getogen friezin. Afgelopen jaren heb ik veel gereisd en ook in het buitenland gewoond, maar sinds 2017 ben ik weer terug bij mijn roots, in Woudsend, een klein watersportdorpje in Friesland.
Naast het ontdekken van nieuwe landen en culturen ben ik de laatste jaren steeds meer geïnteresseerd in de foodcultuur van de landen die ik bezoek en die inspiratie verwerk ik graag in nieuwe recepten voor mijn foodblog www.PaTESSerie.com

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Gingen wij vroeger nooit op vakantie, inmiddels heb ik dat wel ingehaald. Een paar vakanties zorgden voor het reisvirus en na een wereldreis van bijna 2 jaar door 24 landen en daarna nog een rondreis door Zuid Amerika, waar ik ook ruim 2 jaar gewoond heb, staat de teller inmiddels op 40 landen.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Mijn favoriete bestemming is India. De slogan van India is ‘Incredible India’ en dat beschrijft het land precies. Een bijzonder land waar alles anders is dan wat we vanuit Nederland gewend zijn. Zoveel contrasten en daardoor zo mooi. Al moet je er soms even doorheen kijken. Prachtige kleuren, maar ook ontzettend smerig. Zulke lieve mensen, maar (als vrouw) moet je ook zeker oppassen.
Heerlijk eten, maar niet altijd goed voor de darmen ? . Een land met een ongelofelijke diversiteit, dorre vlaktes, prachtige groene landschappen en de cultuur is zo indrukwekkend en toch… je komt er nooit achter hoe het nu allemaal echt zit. Intrigerend in al zijn facetten. It gets under your skin. Incredible.

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Een 2e favoriet is bijna niet te kiezen. Bali is mooi in al zijn facetten, maar ook ontzettend toeristisch en concurreert daarom met Nicaragua. Een prachtige ongerepte parel in Centraal Amerika, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Een land waar prachtige koffie en cacao vandaan komt, maar foodtechnisch verder niet echt bijzonder is en dat heeft Bali juist weer wel. Dus een gedeelde tweede plaats. Want food is tijdens mijn reizen ontzettend belangrijk.
De foto met de accordeonist is bijzonder. Een weduwnaar die met zijn zoon zo geld probeert bij te verdienen, verder kwamen we niet in ons beste spaans. Ons geld was op (laatste avond voor vertrek naar een ander land), maar omdat er een klik was  en ik ook ooit accordeon gespeeld heb, heeft hij gratis speciaal het volkslied voor ons gespeeld. We waren allemaal tot tranen toe geroerd.

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Deze foto is gemaakt in India, op de avond van Diwali, het feest van het licht. Op die avond at ik in een van de lokale eetgelegenheden, een restaurant kon je het amper noemen. Het eten was fantastisch, basic en totaal geen hoge culinaire hoogstandjes, maar lokaal eten, gewoon geserveerd op een bananenblad. Natuurlijk moest ik even een blik in de keuken werpen en maakte toen deze foto. Ik kan me het moment nog precies herinneren. Het was een donker ‘hol’ dus technisch gezien is het niet de beste foto, maar deze foto grijpt mij nog steeds aan. Een man in iets wat je amper een keuken kon noemen en in deze bende fantastisch puur dagelijks Indiaas eten maakte. En nee, ik ben er niet ziek van geweest ?

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Maleisisch Borneo was echt een domper. Een aaneensluiting van troosteloze stadjes. Er zal genoeg prachtige natuur zijn, maar voor de rest was er totaal geen ‘ambiance’ te vinden.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan? ( mogen er natuurlijk ook meer zijn.)

De rest van de landen die ik nog niet gehad heb ;-). Afrika is het enige continent wat ik nog niet bezocht heb en lijkt me fantastisch. Madagaskar staat bovenaan aan mijn lijstje, ik wil daar heel graag zien hoe de vanille groeit en daarnaast lijkt het me een prachtig eiland.
                                       Liefs Tessa
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?