Eierdozen van karton. Hergebruiken voor Pasen

Eierdozen van karton.
Eierdozen van karton.

Eierdozen van karton zijn heel leuk om te hergebruiken, vooral als je de eierdozen van karton oppimpt. Je kunt deze eierdozen makkelijk schilderen en een leuk Paas figuurtje op de deksel plakt. Eigenlijk supermakkelijk om te doen en nog eens heel goedkoop. 

@elsarblog

Eierdozen van karton. Hergebruiken voor Pasen 🐣 #diy #easy #hergebruiken #diyproject #pasen #easter #karton #eierdoos

♬ Here Comes the Sun – The Beatles Revival Band & Orchestra

Met Pasen gebruiken we heel veel eieren. Gevulde, gekookte en beschilderde eieren in alle soorten en smaken. Daardoor hebben we ook veel eierdozen over die je alweer heel makkelijk kunt gebruiken om de mooie eieren in te doen. Dat is het voordeel van deze Diy, je kunt eierdozen hergebruiken zonder er veel aan te doen. De kleur van de eierdozen bepaal je zelf door de kleur te schilderen die je mooi vind. 

In dit artikel leg ik uit hoe je dat kunt doen.

Heel simpel maar superleuk! Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @elsarblog te gebruiken, dat zullen we echt superleuk vinden.Wat je nodig hebt: 

1 eierdoos van karton

Seconde lijm

Verf (mat grijs)

Paasfiguurtje (konijntje)

Kwast


Aan de slag:

Begin met een hele eierdoos te schilderen met een kwast op de gewenste kleur. Ik heb een mooie matte verf van de Action gebruikt.

Laat drogen.

Nu breng je een beetje seconde lijm aan, op de plaats waar je het Paasfiguurtje wil plakken. Je kunt met seconde lijm zowel plasticfiguurtjes als  porseleinen gebruiken. Ik zal niet te zware of te grote Paasfiguurtjes plakken i.v.m. de kartonnen deksel. Het moet wel in verhouding blijven met de eierdoos en de decoratieve Paasfiguurtjes.

Meteen het Paasfiguurtje, plakken op de deksel van de eierdoos.

Laat het drogen.

Nu is je eierdoos klaar om mooie chocolade eieren in te doen of mooie gekookte eieren. Schattig vind je niet?


Hergebruiken voor Pasen
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?